![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
LITEON - 1633S bios BSOC i bitsetting ???
witam jak juz pisalem wczesniej jestem nowy i moze zasmiecam forum durnymi postami ale chcialem sie zapytac czy ten bios BSOC posiada bitsetting
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mozesz zmienic bios - "podrasowac" go za pomoca omnipatchera i ustawic na stale bitsetting, lub uzyc narzedzia do ustawienia bitsettingu
tu masz program ze strony litka http://www.liteonit.com/ODD/Zip/BookType.zip lub mozesz uzyc DVDinfopro i tam ustawic booktype instrukcja jest taka odpalasz np. booktype (ten z litka)->wkladasz plyte +R->zmieniasz booktype w okienku->zrzucasz do paska (ma chodzic w tle)->odpalasz inny program do nagrywania->palisz i po zakonczeniu zamykasz booktype i masz DVD-ROM a jak masz ustawione to na stale w biosie to ci robi automatycznie Ostatnio zmieniany przez icemac : 22.09.2004 o godz. 07:59 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
a jest moze na forum uzytkownik litka 1633 co ma juz biosa przerobionego z bitsettingiem?
|
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
jak chcesz tego ze strony codeguys to ci przerobie
http://icemac.w.interia.pl/biosy/163...bitsetting.rar tylko bitsettig http://icemac.w.interia.pl/biosy/163..._IRS_TWEAK.rar bitsetting, zwiekszona predkosc odczytu, zmienione strategie zapisu plyt za pomoca omni 1.3.10 P.S. powinno dzialac ![]() Ostatnio zmieniany przez icemac : 22.09.2004 o godz. 08:23 |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.09.2004
![]() |
Nie wiem jak inni ale mi w 1633S wypala płytki z filmami normalnie które puzniej łyka każdy odtwarzacz i dvd rom bez problemu czyli w tych nowszych wersjach jest to chyba automatycznie już ustawione a nowego biosa nie testowałem jeszcze
|
![]() |
![]() |
#6 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
![]() czy napewno DVD-ROM ![]() to ze ci lyka wszystkie plytki i chodza to nie znaczy ze jest ustawiony booktype w biosie, bo jakby tak bylo to litek nie wypuszczalby programu do zmiany tego parametru |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
a powiedcie mi jak to jest z tym przerabianiem na DVD-ROm w przypadku zapisu pakietowego poprzez InCD ? czy jak przed sformatowaniem plytki zaznacze w booktype aby byla DVD-ROM , zrzuce do paska zadan i zaczne formatowac plytke do zapisu pakietowego to bedzie ona potem widoczna jako DVD-ROm i bedzie mozna ja czytac w napedach ktore odczytuja tylko z "-" - oczywiscie chcem to zrobic z plytka DVD+RW
|
![]() |
![]() |
|
|