![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Nagrywarka LiteOn SOHW 1653S - 4x i nic mniej :/
Czesc mam maly problem.chodzi o to ze jak wypalam plytke 4x DVD+R to nie moge dac mniejszej predkosci np 2x .Czy to moze zmienic np zmiana biosy z CSO2 na CS09 ? Aha i przy odtwarzaniu filmów z plytki dvd+r czasami przycina film co min :/ Lepszy sterownik ATAPI ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
mozesz uzyskac predkosc x2 uzywajac omnipatchera do firmware
http://codeguys.rpc1.org/patchers/dv...her-1.3.18.rar tylko po co ?
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
ja olałem to , tez sie gryzłem że nie mogę zjechać poniżej x4 , paru gości na forum tez to ma , niestety koleś mój co twierdził że może na swojej 1653s ustawić poniżej x4 wycofał sie z tego
![]() dopóki mój panas S47 czyta soko filmy nagrane x4 nie przejmuję się tym . a grzebanie w biosie ... mocno bym sie zastanowił czy warto ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
pisalem juz o tym, omnipatcher i mozna palic plytki R- x1 x 2 itd, R + jeszcze nie sprawdzilem .., mam taki zmodyfikowany bios
A TAK POZATYM, LUdzie czytajcie forum, to juz 5 temat na temat tej nagrywarki ...... mozliwosc nagrywania plytek mniej niz razy cztery jest zablokowana w biosie nagrywarki przez producenta a nie tam przez jakies ATAPI, kto wpadl na taki pomysl .. ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Aha a jezeli chodzi o to ze jak nagram na plytke dvd+r 6 filmow .avi to podczas odtwarzania jednego z tych filmow na dvd film sie przycina.Jaka moze byc tego przyczyna ?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() |
Ja miałem to samo z 1213s a teraz po przeróbce z 1633s... po nagraniu sprawdź czy płyta dobrze się nagrała (np. Nero DVD Speed) z reguły tam już widać czy płyta jest dobrze nagrana jak dobrze to nie powinno być takich problemów
#7 |
Nowy na forum
![]() |
A jezli cche zeby dla starszych napedow dvd plyka wypalana dvd byla traktowana jak dvd-r to nalezy zmienic opcje z normal na dvd-r ?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
w programie oczywiscie booktype
|
![]() |
![]() |
#9 | |