![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2007
![]() |
Nagrywanie DVD+/_R czytelnych w starych stacjonarnych odtwarzaczach LG
Posiadam 2 modele odtwarzaczy LG sprzed 2005 roku (jeden combo DA-3630, drugi normalne DVD typu nie pamiętam; oba bez DivX) które czytały jedną na 3 płyty nagrywane (podobno starsze LG w ogóle nie powinny obsługiwać nośników R). Posługując się nagrywarką Lite-On DVDRW SHW 1635S 16x czyli "sianem" da się nagrać płytkę w 100% akceptowalną przez LG (testowałem jeszcze na 3 playerach u znajomych). Do zamieszczenia postu skłoniła mnie zaskakująca rzecz - płytki należy nagrywać MAKSYMALNĄ dostępną prędkością (wg wszelkich porad należy nagrywać jak najwolniej - testowałem wszystkie dostępne prędkości - nagrywane 4 i 8 razy są w większości nieczytelne), obraz płytki tworzyłem programem CloneDVD2 i obowiązkowo rekompilowałem układ płyty (nawet jak już była raz cięta). Co ciekawsze tworzenie kopii samym Nero skutkowało wyrzuceniem co drugiej płyty. Na razie sprawdziłem srebrne Verbatimy + i - 16x i Niebieskie TDK + 16x.
Na 22 nagrane płyty nie dało się odtworzyć 1 sztuki (na oryginale były błędy CRC). |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|