![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Nagrywarka obslugujaca 8Gb
Witam
Zastanawiam sie nad kupnem nowej nagrywarki DVD -+R/RW. Jednak chcialbym aby ona na troche starczyla, w zwiazku z tym pytanie czy jest gdzies lista nagrywarek obslugujacych plyty 8Gbajtowe? Lub spis tych ktore po zmianie frimware obsluguja takie plyty. Czy jeszcze na cos powinienem zwraca uwage przy kupnie nagrywarki DVD? Dzieki rutekp |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
a juz takie sa
![]()
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Pioneer juz dlugo pracuje nad ta technologia, wiec myslalem ze moze cos juz jest.
rutekp |
![]() |
![]() |
#4 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
jak bedzisz tyle myslal to mysliwym zostaniesz...
philips orpacowal juz e-papier, a produkcja ruszy dopiero za parenascie lat...wiec? |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
A to ciekawe bo juz na tym forum znalazlem podobny watek i odpowiedz do niego byla duzo bardziej optymistyczna:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=30484 rutekp |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Kontaktowalem sie z pomoca techniczna Pioneera w Polsce i na zachodzie i niestety nic optymistycznego:
Hi, Pioneer unfortunately will not be releasing a firmware update for the DVR-A06 to enable the writing of Dual Layer media, the reason for this is that the drive needs to have several tweaks and modifications before it is able to write the dual layer media not just a firmware update. Regards Pioneer Support Team, Witam Na dzien dzisiejszy niema jeszcze opracowanego standartu zapisu plyt dwuwarstwowych-w zwiazku z tym nagrywarka ta nie nagrywa takich nosnikow i nie wiadomo czy w ogole bedzie to mozliwe Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.12.2003
![]() |
![]()
Ciekawa polityka! Nie ma jeszcze nagrywarki 9gb a ja już w media na krakowskiej w warszawie widziałem nośniki panasonika dvd 9gb
i know, that i know nothing! |
![]() |
![]() |
#8 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Kontynuacja problemu nagrywarki plyt dwuwarstwowych.
Odpowiedz z Philipsa: Dear Mr. Rutkowski, Double layer recorders are expected in the first half of 2004. You will need a dedicated recorder to burn double layer discs. Kind regards, Odpowiedz z TDK: Currently TDK does not make a "Dual Layer" burner. I am unaware of any future plans for one at this time. I encourage to check our website from time to time as this may change. |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
![]()
Robs,
Widzisz, Masz głowę do zadawania pytań. Otóż cena jaką widziałem to 60PLN jednka nie dostrzegłem jakie to są dokładnie nośniki. Postaram się sprawdzić, jak w weekend będę na zakupach. Pozdrawiam Daniel |
![]() |
![]() |
#12 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() no ale z drugiej strony jesli tyle mają kosztować te nośniki to dzięki, rozumiem 20-25zł ale nie 60 ...........
pozdrawiam Robs Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 31.01.2004 o godz. 13:44 |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Nagrywarka
Tak Robs... tak samo zareagowałem w Media!
Pytanie brzmi, ile będzie kosztowała nagrywarka obsługująca ten format, bo coś mi się zdaje, że może będzie nam trzeba poczekać do zakupu jeszcze long long time... A następne pytanie jakie mnie nurtuje, to czy faktycznie będę chciał taką nagrywarkę, gdyż technika daje nam teraz już możliwości utworzenia kopii DVD-r-R takiej jakości, że nie bardzo mi się widzi poprawianie czegoś przy czym różnice subiektywne będą znikome a finansowe (zważając na politykę cenową w sprzedaży) raczej kolosalne! Pozdrawiam,
#14 |
Bywalec
![]() |
Potwierdzam,
Nośnik jednostronny. Choć pierwszy raz coś takiego widziałem. Może ktoś widział już inne nośniki 9,4gb Pozdrawiam,
#15 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() aleksander |
|
![]() |
![]() |
|
|