![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2005
![]() |
Nagrywarka panasonic DMR E-55
Mam nagrywakę stacjonarną panasonic DMR E-55, nagrywa minusy, więc nie każdy odtwarzacz będzie je odtwarzał. Wziąłem więc i chciałem na nagrywarce liteon SOHW 1633S przegrać minusa na plusa i co się okazało; liteon wogóle nie widzi tej płyty choć pisze na pudełku że odtwarza i zapisuje plusy i minusy. Proszę o pomoc co robić aby można odtwarzać płyty nagrane na panasonicu na innych odtwarzaczach
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Czemu myslisz ze jak minus to nie kazdy odtwarzacz bedzie je czytal?
Uwazasz ze jak przegrasz na plusa to wszystkie beda widzialy? Te ktore obsluguja - albo + to zobacza, czesc niby nieobslugujacych tez zobaczy, a reszta to trudno. Dotyczy sie to obu standardow. ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Mu-H : 28.02.2005 o godz. 16:39 |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
@Tomcio52
twoje myślenie jest "odwrotne" DVD-Video wypalane na płytach "minusowych" będzie odtwarzane wszędzie to właśnie z "plusowymi" jest problem i dlatego należy zmienić bitsetting płyty aby była widoczna jako DVD-ROM (czyli tak jak tłoczone) ale to tyczy się wyłącznie nagrywarek komputerowych po tym jak przegrałeś materiał z "-" na "+" na LiteOnie nic dziwnego że płyty nie czyta potrzebna jest właśnie zmiana bitsettingu płyty a jeśli chodzi o nagrywary stacjonarne to nie masz czym się przejmować skoro nagrywa na "minusach" nawet jeśli nagrywała by na "plusach" to też nie ma się czym przejmować bo stacjonarne nagrywary przeprowadzają zabieg zmiany bitsettingu automatycznie i też będą one się odtwarzały wszędzie a więc nie musisz przeprowadzać żadnych dodatkowych zabiegów to co wypalisz na stacjonarce będzie działać @Mu-H chodzi o zmianę bitsettingu płyty booktype to nazwa programu przeznaczona dla nagrywatek LiteOn do zmiany bitsettingu Ostatnio zmieniany przez Mirek-1977 : 28.02.2005 o godz. 14:14 |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
@Mirek-1977
To miałem na myśli ![]() Ostatnio zmieniany przez Mu-H : 28.02.2005 o godz. 18:48 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2005
![]() |
Panowie nie rozumiemy sie, mam nagrywarke Panasonic stacjonarna, nagrywa minusy i nigdzie poza nia nie moge tych plyt odczytac, nawet nagrywarka w komputerze liteon nie widzi tej plyty choc odtwarza i nagrywa plusy i minusy. W czym jest problem?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
a może to związane jest z procesem finalizacji płyty
może w opcjach nagrywarki można gdzieś ustawić aby zakończył płytę/sesję po nagraniu może brak takiego zakończenia powoduje że jest ona odczytywana tylko i wyłącznie w Panasonicu |
![]() |
![]() |
|
|