Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.10.2009, 22:53   #1
Elrik
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.10.2009
Elrik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napęd nie reaguje na nośniki

Otóż sprawa wygląda tak: Jakiś czas temu w mojej nagrywarce jakby zablokował się mechanizm wysuwania tacki tzn: wysunęła się dopiero po kilkakrotnym naciśnięciu przycisku. Samo czytani płyt przebiegało bez problemu. Po jakimś czasie postanowiłem zbadać sprawę od środka. Rozkręciłem więc napęd, jednak nie znalazłem nic co wskazywało by na jakieś uszkodzenia. Zaznaczam, że soczewki nie tykałem chodziło mi tyko o mechanizm wysuwania tacki. Złożyłem więc napęd, tacka wysuwała się już normalnie jednak napęd zupełnie nie reaguje na nośnik tzn: Zachowuje się jakby na tacce nic nie było. Może spotkał się już ktoś z takim problemem?
Elrik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.10.2009, 12:07   #2
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Być może dałoby się jeszcze uratować ten napęd, jednak wymagałoby to dużej ilości pracy, co przy cenie nowego napędu na poziomie kilkudziesięciu złotych czyni misję zupełnie nieopłacalną - wypraw napędowi ładny pogrzeb i spraw sobie nóweczkę nagrywareczkę.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2009, 14:09   #3
Elrik
Nowy na forum

Z twojej odpowiedzi wnioskuję, że wiesz gdzie może być problem, dlatego może podasz jakąś wskazówkę?
Stary 23.10.2009, 14:17   #4
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak, wiem, a przynajmniej się domyślam:

- niesprawny mechanizm otwierania/zamykania nie sygnalizuje, że należy rozpocząć "czytanie płyty", albo

- niesprawny mechanizm odczytu (silniczek itd.), albo

- umarł laser.

Ergo - jeśli masz czas, dużo chęci i możliwości, to się baw.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2009, 16:04   #5
Elrik
Nowy na forum

Najbardziej pasuje mi ta pierwsza opcja, jednak chciałby jeszcze wiedzieć w jaki sposób napęd wykrywa płytę na tacce?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: