![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
avi i inne => mpeg hurtowo
Witam.
Jestem początkujący od dziś mam nagrywarke dvd i mam w domu stacjonarne dvd. Do czego zmierzam. Mam duzo filmików śmiesznych i chciałbym je nagrać w formacie mpeg abym mogl je oglądać na domowym sprzęcie. Przeszukałem formum (ale wyszukiwarką nie potrafię się obsługiwać) proszę nie bić ![]() ![]() ![]() Poszukuję programu który by mi hurtowo przerobił pliki avi, wmv, mov na mpeg (bo to moje dvd odtwarza) z dzwiękiem tych filmików jest dużo dlatego potrzebuję taki program który przerobil by mi cały katalog (np w nocy) p.s i moje 2 pytanie. jaki program polecacie do przerobienia filmów divix bym tez mógł je odtwarzac na dvd domowym (z napisami) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
AQQ 3148978
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Cytat:
format convert, następnie bath conversion, wskazujesz pliki do przerobienia naciskach convert i idziesz ![]() ![]() A co do najlepszego prograu to polecam The FilmMachine i DVD2SVCD z encoderem CCE. |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#4 | |
AQQ 3148978
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
niewiem czy 2h to długo. bo tyle u mnie trwa gdzieś konwersja filmu avi (700MB). mam A 2500 768 DDr , N FORCE 2 , AN7.wiec na pentuim powinno być troszczeczke szybciej.
#6 |
AQQ 3148978
![]() |
TMPGEnc przerabia ci film w 2h ? Nie chce mi się wieżyć u mnie to znacznie dłużej trwa. 1.5h przerabia 700MB DVD2SVCD przy jednym przebiegu z wykożystaniem CCE.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
tak jest na poczatku przerabiał mi ok 3 h ale jak go skonfigurowałem to jest juzok.Treaz wiem ze jak kiedys klnąłem to poprstu nieznałem mozliwości tego programiku. a teraz na automacie nie polegam
#8 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
odpal sobie dvdSanta i wypal wszystko co tam masz na dvd .
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2004
![]() |
makaron a bylbys sklonny podzilic sie z nami wiedza na temat tego jak skonfigurowales TMPG ?
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
wszedłem w koniguracje i skofigurowałem sobie environment, aby wszystko chodziło ok zainstalowałem odpowiednie kodeki i teraz na "morphing" avi-->mpeg zajmuje mi ok 1h20min - 1h45min. O konfigurowaniu TMpeg było poświęconych sporo dyskusji + opisy www.divx.pl .
|
|