![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#391 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#392 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.10.2004
![]() |
Dzięki Namor, jak widac wszystko jest robione do kasy i powoli wprowadzane na rynek-mnie akurat interesuje "-"
![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#394 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 09.10.2004 o godz. 20:47 |
|
![]() |
![]() |
#395 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Mnie interesuje minus ponieważ mam DVD stacjonarne Panasonic'a ,które odtwarza "-". Pozdrawiam i dzięki za informacje ![]() |
|
![]() |
![]() |
#396 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() I to nie raz ![]() A tobie polecam zajrzeć TU ![]() Tam przeczytasz, że jednak stacjonarne DVD czytające tylko "minusy" Zacznie odtwarzać plusy aż miło ![]() Następnie należy poszukać na forum pojęcia bitsetting lub auto-bitsetting ![]() I wszystko jasne ![]() |
|
![]() |
![]() |
#397 |
Bywalec
![]() |
![]()
Tak dla niektórych to moze wydawac się śmieszna sprawa z tymi "+" i "-", ale zrozumcie że ja zbytnio nie znam się na zmianach biosu itp.,dlatego pytam ,czy napęd kupiony prosto ze sklepu np.Pioneer,Plextor będą mi nagrywały płyty Dual Layer "-". Czy ktoś jednoznacznie może mi odpowiedziec na to pytanko??
Z góry dziękuje ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Trzy kliki na krzyż i po sprawie ![]() Ale jak się uparłeś to zobacz TEN fragment dyskusji ![]() Plextor 716A podobno ma mieć taką możliwość ![]() Tylko sprawdź jego cenę ![]() |
|
![]() |
![]() |
#399 |
Bywalec
![]() |
Czyli aktualnie nie ma takiej nagrywarki z taką możliwością, tylko dopiero ma się pojawic-szkoda troche, musialbym sie doszukac jak ją "przerobic" na "minus"
![]() ![]() Mógłbyś pokierowac mnie troche jak to się robi ? |
![]() |
![]() |
#400 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Jeżeli kupisz Litka to Ściągasz TO TU jest dokładna instrukcja ![]() Ogólnie: 1. Wkładasz czystą płytę DVD+R 2. Odpalasz program BookType 3. Zmieniasz DVD+R na DVD-ROM 4. Odpalasz program do nagrywania 5. Nagrywasz 6. Otrzymujesz DVD-ROM - czyli "plusa" co chodzi w stacjonarce "minusowej" ![]() Jest jeszcze wiele innych metod ![]() Np. używając Nero - ustawienie bitsettingu sprowadza się tylko do zaznaczenia jednej opcji ![]() Nie trzeba robić tego przy użyciu programu BookType ![]() Albo jednym kliknięciem wgrać do spawarki bios Który zawsze będzie już nagrywał "plusy" jako DVD-ROMy Bez zbędnych zabiegów ![]() |
|
![]() |
![]() |
#401 |
Bywalec
![]() |
Dzięki wielkie za te pomocne informacje
![]() ![]() Czyli jeżeli zrobie to co mi napisaleś to napewno nie będę miał problemu z plusami i minusami !!! Tak przymierzam się do napędu dual layer "Pioneer DVR-108" . Powiedz,czy dobre mam zamiary ,czy może widziałbyś inny model, który bardziej by pasował do mojego stacjonarnego Panasonic'a który odtwarza " - " . Czy kupując ten napęd Pioneera byłbym zadowolony z nagrywania Dual Layer i odtwarzania BEZ PROBLEMÓW tych płyt w stacjonarnym Panasonic'u S-47 ![]() Czekam za odpowiedzią ------Tomii------ ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Kup Plextora 716A
![]() ![]() Ja mam LiteOn'a 832S i jeszcze mi się nie zdarzyło aby moje Yakumo nie przeczytało żadnej płytki nagranej na litku ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Bywalec
![]() |
Jeszcze jedno pytanko do VIZZARDA
![]() Gdzie ustawia się ten bitsetting w NERO - możesz mi podpowiedziec ![]() Czekam za odp. na te i poprzednie moje wątpliwości ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Musisz się upewnić czy ten Pioneer ma możliwość zmiany bitsettingu To kwestia biosu, ale ja w tej chwili nie pamiętam czy ma czy nie ma ![]() Nie chcę cię wprowadzić w błąd, poszukam najwyżej później Chyba, że ktoś wie na pewno to niech chłopakowi powie ![]() Bo jak mnie pamięć nie myli to coś tam było nie tak z bitsettingiem Przy DL podobno zaimplementowana była automatyczna zmiana na DVD-ROM Ale przy SL? Hmmmm... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#405 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
|
![]() |
![]() |
|
|