![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#586 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Cytat:
Dziwne podejście masz do tematu ![]() Gdybym tak od tych 8 lat, przez które wypalam, za nośniki przepłacał, to już by się niezła sumka uzbierała. Tańsze, nie zawsze znaczy gorsze. Warto próbować nowych (ja zawsze sprawdzam na mało istotnych rzeczach) Dzięki temu, nie kupuję teraz nośników za 2,16, tylko za 1,30 czyli 40% taniej i jak do tej pory się nie zawiodłem ![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#587 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Zarówno co do Neca jak i co do Litka Liteon swoją świetność zakończył chyba na modelu 832 W modelach wyższych więcej jest już chyba przypadkowości Niż zamierzonego działania ![]() Ale każdy mieć swoje zdanie prawo ma ![]()
![]() |
#588 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2005
![]() |
![]()
Jak to jest z notebookami i nagrywarkami dvd chce zmienić cdrw na dvdrw w fujitsu simens amilo a. Czy muszę zmieniać firmware nagrywarki zeby chodzila zamiast staruszki cdrw, czy po poprostu plug in and play.
|
![]() |
![]() |
#589 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2005
![]() |
Jak to jest z notebookami i nagrywarkami dvd chce zmienić cdrw na dvdrw w fujitsu simens amilo a. Czy muszę zmieniać firmware nagrywarki zeby chodzila zamiast staruszki cdrw, czy po poprostu plug in and play.
|
![]() |
![]() |
#590 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Cytat:
![]() Czy masz rozdwojenie jaźni? ![]() ![]()
![]() |
#591 |
Happy(?!) LiteOn user :/
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
Witam.. Jestem bardzo "szczęśliwym" posiadaczek nagrywarki firmy Liteon (a dokładniej 1213, zmodowana, co niestety niewiele jej pomogło, a próbowałem już do niej wgrywać cokowliek co przypomina firmware
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 | |
Bywalec
Data rejestracji: 15.08.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#593 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystkie te nagrywarki sa warte uwagi i na pewno bardzo dobre sprzetami. Jednak doskonalosc to Pioneer (odczyt na slabych laserach, szybsze doczytywanie na konsolach itd.). Jezeli do danych i filmow DVD na dobrym odtwarzaczu to kazda spelni Twoje oczekiwania ;-D!
|
![]() |
![]() |
#594 |
Happy(?!) LiteOn user :/
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
heh.. każda to tak samo jak zadna
![]() ![]() ![]()
#595 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2005
![]() |
Witam
Jakiś czas temu mocno przeszukiwałem strony min. Cdrinfo bowiem borykałem się z wyborem nagrywarki DVD , dziś wiem że wszystko to było psu na budę , ilu doradców tyle wersji - a zasada jest jedna: za odpowiedniej jakości towar musisz zapłacić odpowiednio wysoką cenę. Więc zdecydowałem się na Napęd DVD+/-RW Sony DRU-800A DL Retail , i jak dziś wspomnę sobie że o mały włos nie stałem się wcześniej posiadaczem klitka 1653 to włos mi się jeży na głowie , te 189 zł o mało nie wydane było by chyba najgorszą inwestycją jaką mógł bym zrobić , wszyscy ale to wszyscy moi znajomi mają jakieś problemy z tymi nagrywarkami ! Miałem straszny szacunek do liteona (posiadam od 2 lat nagrywarke cd tej firmy) nie miałem nigdy z nią problemów ale wybrałem Sony i nie żałuje bo pali wszystko , w testach wypada znakomicie - czas dostępu ,DVD+R (Double Layer) 4x DVD-R(Double Layer)4x wszystko chodzi jak talala ! , jedyny mankament to cena no ale cóż mam sprzęt dla którego nie muszę kupować nośników tylko kilku firm , szukać biosu , itp. ,itd. Zamiast kombinować mogę po włożeniu dowolnie kupionej płyty palić a nie zamartwiać się w drodze ze sklepu do domu - wypali czy nie wypali ? czego też wszystkim życzę ![]() |
![]() |
![]() |
#596 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#597 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#598 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Po prostu Sony DRU-800A To OEM Litka - mogę się pomylić - ale chyba modelu 1693 ![]() Wiadomo nie od dziś, że Sony w kooperacji z Liteonem tworzą napędy Różnią się jedynie obudową i być może kilkoma szczegółami ![]() Sprawdzić to można wgrywając zamiennie biosy do tych napędów ![]() Z tego co widziałem - to 1673 sprawuje się całkiem nieźle w porównaniu do modeli wcześniejszych Więc i może 1693 idzie w ślady swojego starszego brata ... Tak więc reasumując: fajnie jest mieć Liteona, no nie? ![]() ![]()
![]() |
#599 |
Nowy na forum
![]() |
Dokładnie tak jest , jest to klon 1693 litka ta sama optyka od Sanyo a zmiany są kosmetyczne (z podkreśleniem większej dbałości
o mechanikę ) . W żaden sposób nie można porównywać go do 1653 i właśnie to miałem na myśli ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#600 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|