![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2006
![]() |
Nagrywarki DVD-RW SATA...
Witam,
przymierzam sie do zakupu nagrywarki i nie wiem co wybrac: Samsung DVD+/-RW SH-W163A bulk black + soft (Serial ATA) Samsung DVD+/-RW SH-S183A bulk black + soft (Serial ATA) Lite-ON AllWrite DVD+/-RW SHM-165S6S bulk black (Serial ATA) Prosze o polecenie mi jakiegos produktu i ewentualne opinie. Ponadto czytalem gdzies, ze obecne nagrywarki z interfejsem SATA maja problemy z chipsetem 965 i moga jedynie obsluzyc je plyty z chipsetem 845 i 865. Czy ktos moze potwierdzic/obalic ta informacje? Posiadam plyte MSI P965 Neo-F i nie wiem czy to bedzie razem ze soba wspolpracowalo. Z gory wielkie dzieki za wszelkie info. Pozdro. AW |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam tylko jedno pytanie - po co nagrywarka sata?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale 1 PCI jest wolny? to lepiej kupi***263; kontroler PCI>IDE i kupi***263; porz***261;dn***261; nagrywark***281;. a jak koniecznie SATA to tylko ten Lite-On wchodzi w gr***281;...
|
![]() |
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 pytanie - a dlaczego ten HDD jest po ATA?
2 pytanie - a dlaczego nagrywarka ma byc po SATA? A nie odwrotnie? Strata na HDD po ATA nie bedzie wyrownana przez DVD na Sata. Jeszcze teraz nagrywarki po SATA to nieporozumienie ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
#7 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zgadzam się ze wszystkimi
![]() A najbardziej z tym, że może spawarki SATA to nie tyle co nieporozumienie Chociaż logiczne jak najbardziej, gdyż ich użutkowość jest typowo ergonomiczna ![]() I z tym, że lepiej kupić w cenie około 60zł dodatkowy kontroler IDE/RAID zyskując 4 kanały IDE Na tym spawarka ATA będzie z pewnośćią chodziła lepiej niż SATAnowe wynalazki ![]() ![]()
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Ok, dziekuje za wszelkie opinie.
Wychodzi na to ze kupie kontroler IDE. Pzdr. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2004
![]() |