![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2004
![]() |
Nagrana płyta niewidoczna w napędzie
Witam,
Nagrałem sobie kiedyś u znajomego na laptopie płytę ze zdjęciami z sesji foto. Płyta działała bez problemu. Ale po roku włożyłem tę samą płytę i napęd nie widzi tej płyty i świruje długo tą płytą, potem przestaje, potem w eksploratorze nie ma żadnej informacji ze jest włożona płyta. W jaki sposób moge odzyskać dane? - zaznaczając że napęd w ogóle nie widzi płyty. Na płycie nie ma żadnej ryski. Płyta DVD+r TDK, 4,7gb, ciemno-niebieskie Próbowałem również na innych komputerach, laptopach (komputerów sprawdzałem ze 20 - bo naprawiam zawodowo i przy okazji sprawdzam tę felerną płytę mając nadzieję ze uda się skopiować dane na dysk twardy. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam cafubra |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Płyta UDF nagrana w ubuntu niewidoczna w windows | Jaredj | Nagrywanie w Linuksie, Mac OS i innych alternatywnych OS-ach | 5 | 28.03.2009 13:06 |
Płyta nagrana ale PC nie widzi plików | tpalarczyk | Nośniki optyczne | 3 | 16.09.2006 23:10 |
Źle nagrana płyta | olafo | Napędy optyczne DVD | 5 | 30.01.2006 17:09 |
Czy płyta jest poprawnie nagrana? | kk | Napędy optyczne DVD | 8 | 26.02.2005 09:33 |
Niewidoczna płyta nagrana w InCD. | Kawen | Napędy optyczne CD | 4 | 17.09.2003 17:34 |