![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
LG 4020B - wszystko super ale...
Po paru dniach zabawy w zrzucanie nadmiaru plikow z dyskow ochlonalem troche i zaczalem bawic sie oprogramowaniem innym niz Nero oraz probowalem rozpoczac backupowanie swoich filmow DVD. Ku mojemu zdziwieniu DVDXCopy w wersji 1.41 nie widzi mi nagrywarki. To znaczy widzi czesciowo: moge uzywac LG w trybie DVD-ROM'u - DXC pieknie zrzuca film na dysk ale jak juz przychodzi do nagrania to pyta mnie o czysty nosnik i w jakim napedzie sie znajduje, nie bardzo wiem co dalej bo nic sie nie da wybrac, zupelnie jakby nagrywarki nie bylo.
Nastepnie zainstalowalem Prassi PrimoDVD 2.0 i kolejne zdziwienie: program stwierdzil, ze nie posiadam nagrywarki DVD w systemie. Kolejna proba z RecordNowMax 4.50 - to samo, program wykrywa urzadzenie ale... jako DVD-ROM, wszystko dziala z wyjatkiem nagrywania, nie moge wskazac LG 4020B jako nagrywarki DVD a jedynie jako zrodlo z ktorego mozna czytac plytke. Panowie pomocy, bo zaczynam juz wariowac z niecierpliwosci. Mam firmware A105, na kompie w ktorym jest podlaczona czysty system W98SE, doinstalowalem jedynie driver do obslugi DVD-RAM. Co jest nie tak? Z tego co widze na Forum zaden posiadacz LG4020B nie zglaszal takowych problemow. A mnie tylko Nero wykrywa nagrywarke i umozliwia wypalanie czegokolwiek. Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 09.04.2003 o godz. 04:28 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|