Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.03.2006, 19:12   #1
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rork
Ja mam już 3 nape DVD Liteona 401/811, 1633 wymieniony po awarii na 1653 który aktualnie chodzi jako 1693 i poza ta awarią (która może się zdarzyć nawet LG NEC czy Benq) nie stwierdzilem aby miały tendencje do psucia plyt i robienia "zonków" , a nagrałem już duuużo i poza kilkoma przypadkami nie rozpoznawania płyty, wszystkie nagrały sie bez zarzutu (hity,omegi itp na swoim poziomie "jakościowym" ) wiec podsumowując prosze mi na Litka nie najeżdżać bez powodu napęd jak każdy inny i za "gówniany" go nie uważam.
ps. sory za mały OT
No wiesz, ja miałem 401 i 451, być może cos poprawili ale ja naprawdę nic dobrego o tym sprzecie nie mogę napisać.A płyty z ulubionymi filmami to wyrzucam jeszcze do dzisiaj bo sie zacinają.Wtedy były tylko x2 ale za to Verbatim kosztował po 8-10 zł/szt.Wykresiki miodzio - a płyta gleba. No to jak mam nie pisać"gówniany"? Tak naprawdę to nie zawiódł mnie NEC. A miałem 3500, 3520AW.I Benq. Jak narazie. Pioneer - nooo niby czasami O.K, wykresy też spoko, a za chwile 3 płyty w połowie zapisane - do kosza.
Sam już nie wiem co o nim sądzić.
Miho jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.03.2006, 19:15   #2
Raus
Wymiatacz

Data rejestracji: 15.12.2003
Raus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Miho
No wiesz, ja miałem 401 i 451, być może cos poprawili ale ja naprawdę nic dobrego o tym sprzecie nie mogę napisać.A płyty z ulubionymi filmami to wyrzucam jeszcze do dzisiaj bo sie zacinają.Wtedy były tylko x2 ale za to Verbatim kosztował po 8-10 zł/szt.Wykresiki miodzio - a płyta gleba. No to jak mam nie pisać"gówniany"? Tak naprawdę to nie zawiódł mnie NEC. A miałem 3500, 3520AW.I Benq. Jak narazie. Pioneer - nooo niby czasami O.K, wykresy też spoko, a za chwile 3 płyty w połowie zapisane - do kosza.
Sam już nie wiem co o nim sądzić.
Pamiętaj że Pioneer powinnien być podłączony taśmą 80 żyłową, a może poprostu trafił ci się jakiś felerny egzemplarz

Kocham wszystkie!!!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 215L + Lite-On LH-20A1H + Optiarc AD-7261S + Lite-On iHAP122 + LG H20L(zaginiona w piwnicy )
Raus jest offline  
Stary 24.03.2006, 19:24   #3
Miho
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez Raus
Pamiętaj że Pioneer powinnien być podłączony taśmą 80 żyłową, a może poprostu trafił ci się jakiś felerny egzemplarz
No dzieki za info, ale przyjmijmy ze jestem w miarę uswiadomionym uzytkownikiem peceta
Jedynie czego mogę jeszcze spróbować to przełączyć napęd z kontrolera pod kanał mostka ICH7. Mam mobo Asus P5WD2-Premium.Jak nie pomoże to Pionek leci przez balkon i ide po Plextora 760. Podoba mi się ten palnik.
Miho jest offline  
Stary 24.03.2006, 21:53   #4
Raus
Wymiatacz

Data rejestracji: 15.12.2003
Raus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Miho
...Jak nie pomoże to Pionek leci przez balkon i ide po Plextora 760. Podoba mi się ten palnik.
Do Bydgoszczy mam jakieś 3 godzinki więc powiedz gdzie dokładnie mieszkasz to wpadne pod balkon i chętnie zgarne tego Pioneerka

Kocham wszystkie!!!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 215L + Lite-On LH-20A1H + Optiarc AD-7261S + Lite-On iHAP122 + LG H20L(zaginiona w piwnicy )
Raus jest offline  
Stary 25.03.2006, 11:14   #5
Miho
Stały bywalec ;)

Pionek

noo - i znowu nagrał z 10 płytek, 11 do kibla. Coraz mniej go lubię. Myslę że jego kasacja nastąpi ewidentnie w tym tygodniu, njprawdopodobniej w godzinach przedpołudniowych. Łapanie go pod oknem odradzam - po co macie tracić zdrowie.Mnie już pojawiły się pierwsze siwe włosy.Musze podmalowac na avatarze te siwe włosy , bo tam ładnie wszystkie żółte . I nikt mi nie uwierzy że to od Pioneera tak osiwiałem.
Miho jest offline  
Stary 08.04.2006, 13:07   #6
jaceq
activation expired ;p

Data rejestracji: 08.12.2002
jaceq zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To ja tez dorzuce swoje 3 grosze w sprawie pionka
Widac trafilem do tego grona szczesliwych zadowolonych uzytkownikow, ktorym nagrywarka sprawuje sie jak nalezy
Po zakupie zaraz przerobilem na A10XL i nie bylo przy tym zadnych klopotow.
Pale na verbach +r x16 mcc04 i jeszcze zadna plytka mi nie siadla. Za kazdym razem robie testy na benq 1620 w nero (na poziomie 95-98%) i na pionku w dvd info (96-99%). Naped mam podpiety na master na osobnej tasmie. Wgrane sterowniki force ASPI. Zadnych klopotow, swietny naped

Twoje uprawnienia: