![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
DVD Shrink i wypalanie ?
Jak to jest z tą funkcją wypalania w tym programie ? Niby można wypalać po zakończeniu encodowania ale straciłem pare płytek i robię to w Nero. Jeśli czysta płytka jest w nagrywarce to automatycznie program rozpoczyna wypalanie po zakończeniu encodowania, nie kończy jednak bo zawsze wyskakuje jakiś błąd i płyta do .... wyrzucenia !
Może mam źle skonfigurowany proces wypalania ? Proszę o rady. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Koniecznie przetestuj na DVD+-RW i podaj więcej informacji o rodzaju błędu itd
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Problem polega na tym że program DVD Shrink zaczyna wypalanie (widzę TYLKO po czerwonej diodzie w napędzie) w samym programie nie widać żadnego postępu i po paru minutach wysówa się płytka. Tego co się nagrało nie można odczytać.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Sam Shrink płytek nie wypala, używa do tego Nero. Ja osobiście wypalam obrazy zrobione przez Shrinka DVD Decrypterem, jest to program darmowy także nie ma problemu. Jeszcze ani jednej płytki w ten sposób nie spaliłem. Z nero jest różnie a szczególnie z tymi wersjami .......
![]() Z drugiej strony wina może leżeć po stronie wypalarki. Napisz co to za nagrywarka jaki bios itd. |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Problem rozwiązany - przeinstalowałem program i sprawdziłem na DVD-RW i działa. Program korzystając z Nero wypalił poprawnie płytkę. Ale skoro twierdzisz że nie jest pewny to nadal będę robił najpierw obraz potem wypalanie. Dzięki.
A korzystam z palnika Liteon LDW-851S. Biosu nie zmieniałem. Jakieś sugestie względem niego ?? Bardzo proszę. |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
Na temat biosów do nagrywarek DVD LiteOna to można napisać książkę. Myślę jednak że zazwyczj warto wgrać najnowszy bios, choć nie zawsze jest to regułą. Najnowszy bios do 851S to: GSOK bodajże jeśli jeszcze go nie masz to powinieneś wgrać. Niektórzy przerabiają swoje Litki na 832S ale to już twoja decyzja.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Jasne że moja, powiedz co zyskam wgrywając ten akurat bios ? Jak to ma się do gwarancji ?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
![]() |
Zyskujesz teoretyczną możliwość wypalania nośników dwuwarstwowych, podobno lepszą jakość zapisu, a jeśli chodzi o gwarancję to spoko, zawsze możesz wrócić do oryginalnego biosu od 851S. Piszę podobno, ponieważ ja swojego Litka sprzedałem mam teraz NEC'a i nie mogę tego sprawdzić, ale poszukaj na forum ten temat jest wałkowany już od dawna.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Poszukam, dzięki.
|
|