Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.10.2005, 15:10   #1
deviancer
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.06.2005
deviancer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napęd DVD

Jaki niedrogi napęd dvd ma najlepszą korkcję błędów ?
Nie chodzi mi o nagrywarkę tylko sam napęd dvd.
deviancer jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.10.2005, 19:29   #2
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez deviancer
Jaki niedrogi napęd dvd ma najlepszą korkcję błędów ?
Nie chodzi mi o nagrywarkę tylko sam napęd dvd.
było całkiem niedawno,wystarczy poszukac ,ja z własnego doswiadczenia moge polecic Toshibe SDM2012 -czyta prawie wszystko,jest cicha ,kosztuje okolo 80zł

Stary 10.10.2005, 23:36   #3
deviancer
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.06.2005
deviancer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nic nie było ! Chyba że źle działa mi opcja szukaj !! Więc proszę o wypowiadanie się w kwestii napędów !!
deviancer jest offline  
Stary 15.10.2005, 14:41   #4
Fine
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 22.12.2002
Fine zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja również polecam nową Toshibę SDM-2012. Jest rewelacyjna, cicha, czyta wszystko.
Wreście ma panel przedni jak miała zawsze Toshiba (model 1912 miał panel od samsunga).
Cena w przedziale 75 -80zł, zależy gdzie np. tu
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13708
Fine jest offline  
Stary 19.10.2005, 11:40   #5
dimson
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.01.2004
dimson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też stoję przed wyborem napędu DVD i zastanawiam się pomiędzy polecaną prze z Fine i Yarozelsky Toshibą SDM-2012 a Asusem DVD-E616P3. Macie może jakieś linki do stron gdzie te napędy były szerzej testowane, opisywane? Obawiam się trochę współpracy Toshiby z Samsungiem ale może nie potrzebnie?
Acha i jeszcze jedno czy panel przedni SDM-2012 jest tak tu http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13708? Mam nadzieję że nie bo to strasznie przypomina Szajsunga
Dzięki za każdą opinię dzięki której będę miał łatwiejszy wybór.
Stary 19.10.2005, 14:18   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cool

Cytat:
Napisany przez dimson
Też stoję przed wyborem napędu DVD i zastanawiam się pomiędzy polecaną prze z Fine i Yarozelsky Toshibą SDM-2012 a Asusem DVD-E616P3. Macie może jakieś linki do stron gdzie te napędy były szerzej testowane, opisywane? Obawiam się trochę współpracy Toshiby z Samsungiem ale może nie potrzebnie?
Acha i jeszcze jedno czy panel przedni SDM-2012 jest tak tu http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13708? Mam nadzieję że nie bo to strasznie przypomina Szajsunga
ja też się obawiam jak to z tą współpracą Samsung-Toshiba

biorąc pod uwagę, że to jedna korporacja a wiadomo jak to w firmie bywa - z przodu panel podobny a za plecami świnie podłoży ^_^

Bierz ten napęd - sprawdzi się

to nie nagrywarka więc inna bajka.
ed hunter jest offline  
Stary 19.10.2005, 14:19   #7
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez dimson
Tu ci wkleje screena o ktorego prosiłes a panel przedni jest taki jak kiedys był w toshibach.A co do współpracy toshiby z samsungiem to przynajmniej teraz blisko do serwisu toshiby czyli serwisu samsunga

Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-1.jpg  
Dołączone obrazki
-cd1122.jpg 

Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 19.10.2005 o godz. 14:25

Stary 19.10.2005, 14:43   #8
dimson
Stały bywalec ;)

Ok. Dzięki wszystkim, biorę Toshibę
Stary 19.10.2005, 20:17   #9
Fine
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 22.12.2002
Fine zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nowy panel wygląda trochę inaczej niż kolega Yarozelsky zamieścił. przypomina on nagrywarki dvd Neca.
Tu masz link do opisu SD-M20120C i foto panela przedniego:

http://www.toshiba-europe.com/storag...model=SDM2012C
Fine jest offline  
Stary 19.10.2005, 20:23   #10
Yarozelsky
Gość

Thumbs up

Cytat:
Napisany przez Fine
Nowy panel wygląda trochę inaczej niż kolega Yarozelsky zamieścił. przypomina on nagrywarki dvd Neca.

Tak masz racje ,troszke inaczej - moje przeoczenie
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-cdd088.jpg  

Stary 20.10.2005, 09:18   #11
dimson
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez Fine

Ten też może być najbardziej zależało mi aby nie wyglądał jak u Samsunga.
Stary 26.10.2005, 08:57   #12
dimson
Stały bywalec ;)

No więc kupiłem sobie tą toshibę ale teraz znów potrzebuję waszej pomocy bo wydaje mi się że coś jest nie tak z odczytem płyt poprostu odczytuje je strasznie wolno (przynajmniej takie jest moje odczucie) w załączeniu dałem porównanie z moim Benkiem 1640 i LG 4163B w CD-DVD speed sami zobaczcie, rozumiem że mogą być różnicę ale chyba nie aż takie. Załączam kilka testów wydaje mi się że coś jest nie tak ale sami to oceńcie.
Stary 26.10.2005, 09:40   #13
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wszystko jest ok.

Chcesz mieć szybko czy dobrze?

specyfikacja http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Pat...00659c000029c2

a jeszcze mała prośba o testy w innym formacie
ed hunter jest offline  
Stary 26.10.2005, 09:50   #14
dimson
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez ed hunter
wszystko jest ok.

Chcesz mieć szybko czy dobrze?

specyfikacja http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Pat...00659c000029c2

a jeszcze mała prośba o testy w innym formacie
Osobiście zawsze chcę mieć szybko i dobrze
Rzeczywiście specyfikacja - 6X DVDR/RW playback - mogło by byc trochę szybciej
jak zamieszczać testy w "innym (dobrym) " formacie
Stary 26.10.2005, 10:05   #15
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez dimson
Osobiście zawsze chcę mieć szybko i dobrze
Rzeczywiście specyfikacja - 6X DVDR/RW playback - mogło by byc trochę szybciej
jak zamieszczać testy w "innym (dobrym) " formacie
napewno nie w html

jak robisz test Nero CDSpeed to jest przecież możliwość zapisania wyniku jako .jpeg (symbol dyskietki) Zmieniasz końcówkę na .jpg (forum bierze większe obrazy - 800x600 z tą końcówką a to to samo ) i wsadzasz na cdrinfo lub jeszcze lepiej zapisać tak jak jest domyślnie .png i wsadzić na http://imageshack.us/, a zamieścić w/g tej instrukcji http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=58010
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: