![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Ja mam Pioneera DVD-120S. InfoTool z nero podaje ze nie czyta ani DVD+R ani DVD+RW a czyta je jak zloto.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | ||
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
U mnie czyta 4x, bo jeszcze mam ta blokade. A ty przeciez nie masz juz blokady, no chyba ze juz wrociles do oryginalne FW. |
||
![]() |
![]() |
#18 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Jednak nie! |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
W moim modelu jest do wyboru kilka zhackowanych firmwarów. Mi chodziło głównie o to aby się pozbyć kodów regionu rpc-2. Na jednym z firmwarów rzeczywiście odczytywał mi z maksymalnymi prędkościami x16, ale dla mnie to było za dużo (obawa o to że rozerwie mi nośnik w napędzie) i za głośno.
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
I z jaka predkoscia ci teraz odczytuje dvd? Aha takie pytanko. Jak wgrales zhackowany FW to wrazie popsucia dvd mozesz wgrac oryginalny FW i pojsc do serwisu ja oddac? |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Już wcześniej pisałem, że mój model Toshiby to SD-M1612 rev. B. Teraz mam w niej wgrany firmware X806 (swoją drogą zniknął on już ze stron, z których go ściągałem albo go nie umiem zauważyć) i on znosi blokadę regionu ale odczytuje płyty wolno tzn. dwuwarstwowe nośniki i nagrywane z prędkościami do 4x. W drodze eksperymentów miałem wgrany firmware J808 i on szalał jak burza - odczytywał płyty DVD z prędkościami do 16x, ale napęd zachowywał się bardzo głośno i jak na moje wyczucie groziło to rozerwaniem jakichś gorszych nośników w napędzie, dlatego nie korzystam z tego firmware'u.
Ty piszesz, że masz model SD-M1802, więc tych firmware'ów co ja wgrywałem nie możesz wgrać do swojego modelu bo uszkodzisz napęd. Dla Ciebie mógłby to być jedynie J031 ze strony: http://hijacker.rpc1.org/toshiba_nolimit/ lub X031 (on chyba znosi tylko blokadę regionu ale prędkość rippowania nadal pozostaje wolna) ze strony: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=31 Jeszcze raz przypominam, że należy wgrać bios do konkretnego modelu napędu jaki się posiada (firmware napędów Toshiby charakteryzuje się tym, że tam nazwy firware'ów dla różnych modeli lubią się powtarzać). Co do gwarancji to jeśli tylko da się powrócić do oryginalnego firmware'u to chyba nie powinno być problemu. Ale głowy to bym sobie nie dał za to uciąć. Jeśli jednak napęd ulegnie uszkodzeniu podczas wgrywania firmware'u (jakiegokolwiek czy to firmowego czy zhackowanego) to wtedy gwarancja na pewno przepada, ponieważ zmianę firmware'u dokonujesz tylko na własne ryzyko, o czym firma Toshiba zresztą uczciwie ostrzega. |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
To naped mozesz rozerwac nosnik? |
|
![]() |
![]() |
#23 | |