Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.03.2008, 09:48   #1
Plugawy
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.03.2008
Plugawy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
SAMSUNG SH-202N - dziwny problem z otwieraniem płyt

Witam,

Kupiłem nagrywarkę SAMSUNG SH-S202N (na ATA)

Wszystkie płyty odtwarza bez problemu, nagrywa chyba też (nagrałem dopiero dwie dvd-r na 8x i jest ok) ale:

1) Nie działa funkcja automatycznego odtwarzania (mimo takiego ustawienia w windows, mimo poprawnego wpisu w rejestrze - próbowałem różnych sztuczek z "automatycznym odtwarzaniem" - nic). Ma to różne przykre konsekwencje: np. wkładam płytę dvd z filmem - nie stratuje automatycznie, tylko trzeba kliknąć i pokazuje katalogi (sic!) jakie są na płycie. To samo z CD-Audio - klikam 2 razy i pokazuje jakie pliki są na dysku zamiast je odtwarzać. Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na napęd nie ma opcji "Autoodtwarzanie" czy "play in winamp".

2) Mało tego - nie pokazuje nazw płyt w Moim Komputerze. Tzn. pokazuje jeśli płyta była w napędzie już przed uruchomieniem Winndows. Ale i tu coś wariuje - np. jak włoże audio cd i je uruchomie w winampie to potem jakoś system to zapamiętuje i dowolną płytę jaką włożę (np. z danymi) chce odtwarzać w winampie! (nazwa płyty cały czas jest tej pierwszej)

3) jak pierwszy raz uruchamiam pliki z audio-cd (ręcznie musze je zaznaczyć bo jak mówiłem automatycznie nie startuje) to długo to trwa i trzeszczy ale jak wyłącze winampa i znowu te same pliki uruchamiam za drugim razem - działa wszystko idealnie.

Proszę o pomoc,

Mam Windows XP Pro SP1
ASPI pokazuje ze poprawnie zainstalowane (Force ASPI 1.7)
Deamons Tools odinstalowany
Obecnie podłączony napęd na SLAVE (na MASTER było to samo)
Nowszego firmware'u troszkę boję się wgrywać
Plugawy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.03.2008, 12:10   #2
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Plugawy Podgląd Wiadomości
[...]
1) Nie dzia***322;a funkcja automatycznego odtwarzania (mimo takiego ustawienia w windows, mimo poprawnego wpisu w rejestrze - pr***243;bowa***322;em r***243;***380;nych sztuczek z "automatycznym odtwarzaniem" - nic). Ma to r***243;***380;ne przykre konsekwencje: np. wk***322;adam p***322;yt***281; dvd z filmem - nie stratuje automatycznie,
[...]
I to jest dla Ciebie taki du***380;y problem Ja np. specjalnie wy***322;***261;czy***322;em funkcj***281; autostartu, gdy***380; w niekt***243;rych przypadkach bardzo to si***281; przydaje.
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: