![]() |
przeciez napisalem ze wgralem ten bios.
dvdinfo pokazuje mi ze moja nagrywarka nie obsluguje bitsettingu. |
Cytat:
|
to mi nic nie pomaga, bo jak juz wspomnialem-po kliknieciu wyskakuje okienko z napisem ze moja nagrywarka nie obsluguje bitsettingu.
|
Ups, sorki miała to być odpowiedź na Twój inny post:
nec 2500 z biosem 1.06 i dvd wg. ksiegi a swoją drogą to dziwne że ci z tym biosem bitsetting nie działa :( |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Wgraj sobie ten bios z załącznika :taktak: I zrób raz jeszcze tak jak ci wyżej napisałem :czytaj: |
wgralem ten bios i dalej to samo.
probowalem tez wczesniejszego biosu,tzn single lauer ale z bitesttingiem i tez nie dziala. |
Cytat:
Jeżeli chcesz jeszcze jakiejś pomocy To opisz po kolei, z najdrobniejszymi szczegółami: Co robisz, czym, jak sprawdzasz bitsetting, kiedy ci wywala ten komunikat? Czy ty czasami nie chcesz zrobić bitsettingu na już nagranej płycie? Najlepiej wrzuć screeny Np. z DVDInfoPRO Daj maksymalną ilość informacji Może coś da się poradzić :taktak: Zobacz jaka jest data produkcji tego napędu :czytaj: |
ten screen wyzej jest zrobiony na najnowszym biosie,czyli tym ktory wszyscy polecaja.
nagrywarka jest z poczatku marca 2004. instaluje ten wlasnie bios: 107v2b5dl po sflashowaniu uruchamiam ponownie kompa wlaczam dvdinfopro i klikam na ta ikonke z napisem +R wyskakuje mi wlasnie to wspomniane okienko. w nero tez powino(choc nie musi) pokazywac mi sie w opcjach nagrywarki ze jest bitsetting.lecz tego nie ma. |
A co to jest to? ???
Przez co ty masz go podłączonego? |
mam go podlaczonego na drugim kanale jako slave. oczywiscie IDE, a nie usb
|
wgralem jakis bios(nie pamietam juz ktory na nieszczescie,ale dvdinfo pokazuje takie cos: HV2B6DL) i sie pojawil bitsetting ;)
jednakze zeby nie bylo tak kolorowo, nero pokazuje max predkosc odczytu 4x,czyli chyba jest zalozony rip lock. |
@Stef!
Zmień sobie kabet ATA Najlepiej na 80 żyłowy :taktak: Te wskazania odnośnie IDE wskazują, że coś masz po******one Albo z kanłem IDE albo raczej z połączeniem :taktak: Sprawdź tę taśmę - bo kolejne flashowanie może być twoim ostatnim :smutny: :czytaj: |
radosc byka pzredwczesna,bo bitsetting sie pojawil tylko dla plytek DL.
a co do kontrolera i tasmy..... wymienilem tasme, odinstalowalem kontroler,ale teraz system nie potrafi go sobie zainstalowac. czyzby w systemie bylo juz tak nasyfione ze potzrebny bedzie format c:? |
Cytat:
Sprawdź co się dzieje z kanałami IDE :czytaj: Może chodzi o sterowniki płyty głównej Nie napisałeś jaką masz :nie: |
moja plyta to k7vza na chipie VIA. wgralem najnowsze steroniki do via,ale nic nie pomaga :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:45. |