![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2004
![]() |
Wiem, ze CTX robi monitory i nawet to im nie najlepiej wychodzi
![]() ps. kiedys mialem CD-ROM cyberdrive ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
![]() |
nec to tylko marka handlowa bo te monitory co oni robia to mitsubishi kupilo fabryke od noki
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale wcześniej tego nie napisałeś ![]() Po prostu miała być nagrywarka ![]() Cytat:
Miałeś na myśli BenQ a nie Neca 2500A Bo jeżeli miałeś na myśli Neca To jednak jesteś mało obeznany w temacie ![]() Cytat:
Bo sam o tym wspomniałeś Że miałeś 107D i była to dobra wypalarka Więc pomyślałem, że wolisz coś wypróbowanego, markowego ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
![]() |
![]() Do NEC'a nic nie mam, tylko 2500 jest starszym modelem [i wolniejszym] od 3500, dlatego on mnie nie interesuje. 2500 mozna porownac z Pioneerem 107D, a 3500 ze 108 ![]() Chodzi mi oto, ze skoro pozbylem sie starszej nagrywarki, to nie chce wracac do tego samego [sprzedaz mi sie dosc oplacala, bo moj Pioneer poszedl za 325zl, a ten sam model moge kupic w Action w Katowicach za 317zl ![]() BenQ tak wymienielem, bo jakos do mnie nie przemawia ani firma, ani nazwa ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
![]() |
np mi chodzi wlasnie o tego nec 3500 nawiazania do poprzednich modeli byly tylko po to aby unaocznic praktyki producentow jedni robia sprzet inni zmieniaja nalepke i pchaja za 2x tyle (oczywiscie przesadzam )
![]() ktos juz sie bawil powyzszym ? jakies wrazenia ? |
![]() |
![]() |
#21 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
NEC 3500 całkiem nieźle wypala. Mam go od jakiegoś czasu. Jak znajdę trochę czasu to wrzuce kilka wykresów. Są modyfikacje biosów które dopalają napęd
![]() Wielki plus to super korekcja podczas odtwarzania DVD. Jak ktos wie jak nagrywarki CDRW LiteOn potrafiły radzić sobie z czytaniem "trudnych" płyt, to przypadku 3500 jest podobnie ale dla płyt DVD.
#22 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
no zwlasza ze codeking zabral sie za litka i wyglada na to ze nec juz nad nim nie dominuje
|
![]() |
![]() |
#23 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Witam.
Nie będę się wdawał w dyskusje typu " NEC lepszy od Liteona, Pioneer lepszy od TDK, czy TDK lepsza od NEC" pewnie generalnie jak to już ktoś powiedział, w niektórych modelach różnych firm siedzą te same "bebechy" vide TDK 440N i NEC 1300. Jak pisałem poprzednio mam Pioneera 108 od kilku dni ( TDK 440 miałem ale zdechła) nagrałem kilka płytek różnych między innymi Platinum x8 ( jak już pisałem wypaliła się x12 ) i chodzi bezproblemu na stacjonarnym Panasonicu S75. I to się dla mnie liczy tzn sprzęt w miarę bezproblemowy i to że płytki u mnie "chodzą". Spróbuję zobaczyć jakąś płytkę dość porysowaną i taką której TDK nie ruszyła, zobaczymy czy 108 sobie poradzi o wynikach poinformuję. Więc chyba generalnie nie tyle marka ważna co nasze nastawieni, efekty pracy no i finanse. Pozdrawiam wszystkich. Ostatnio zmieniany przez axel52 : 17.09.2004 o godz. 14:31 |
![]() |
![]() |
#24 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#25 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() O tym to nie wiedziałem ![]() Ale raczej nie wydaje mi się ![]() pawelblu mówił, że nowe TDK są OEMem Litka - bo jak legion zauważył Można na nich trzasnąć test kProbe Więc jeżeli TDK to OEM Litka A Pioneer i Nec to to samo A z tego co mi wiadomo TDK to OEM Neca ![]() Czyli Nec i Liteon to to samo ![]() Mało tego - z tego wynika, że i Pioneer w takim układzie to także to samo ![]() Czyżby więc teoria spiskowa Liteona w końcu stała się faktem I wszystkie napędy stały się OEMami Liteona?!? ![]() ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Witam.
Ponoć Pioneer czyta DVD-RAM a NEC nie, ale to tylko ponoć ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#28 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() a odbiorca skupia sie tylko na produkcji przedniego panelu z logiem firmy ![]() tak wgole to nowy tdk1616n ma procek od nec'a wiec uzywaja NEC C333500 tak samo pionek DVR-108 i ASUS DRW-1604P i dalej idac tdk882n/880n to NEC ND-2500A/2510A (D63630) tdk440n OEM'em napedu NEC ND-1300A wiec @pawelblu jest w bledzie a kprobe czyta je i testy sa takie jak na litku ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 17.09.2004 o godz. 18:51 |
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#30 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Czyli wychodzi na to, ze wszystkie napedy sa te same, tylko zmieniaja obudowe ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|