Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC 3500, ASUS DRW-1604P czy Pioneer 108D? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-3500-asus-drw-1604p-czy-pioneer-108d-39701/)

VIZZARD 17.09.2004 17:07

Cytat:

Napisany przez CobraVerde
chciałem tylko zauważyć, że NEC 3500 i Pioneer 108 to te same nagrywarki pod różnymi markami ;)

Naprawdę? :O

O tym to nie wiedziałem :idea:

Ale raczej nie wydaje mi się :nie:

pawelblu mówił, że nowe TDK są OEMem Litka - bo jak legion zauważył

Można na nich trzasnąć test kProbe

Więc jeżeli TDK to OEM Litka

A Pioneer i Nec to to samo

A z tego co mi wiadomo TDK to OEM Neca :idea:

Czyli Nec i Liteon to to samo :O

Mało tego - z tego wynika, że i Pioneer w takim układzie to także to samo :taktak:

Czyżby więc teoria spiskowa Liteona w końcu stała się faktem

I wszystkie napędy stały się OEMami Liteona?!? :wow:

^_^

CobraVerde 17.09.2004 16:39

Cytat:

Napisany przez Bako
W koncu Pioneer zawsze uwazalem, za firme porodukujaca super odtwarzacze.
NEC wg mnie robi monitory i tak powinno zostac :), a nie pchac ie wszedzie.
No ale Asus tez robil bardzo dobre CD-ROM'y do komputera, wiec moze i nagrywarki im sie udaja :).

Aktualnie wybieram Pioneer'a, chyba, ze ktos mnie naprowadzi na cos innego :)

chciałem tylko zauważyć, że NEC 3500 i Pioneer 108 to te same nagrywarki pod różnymi markami ;)

axel52 17.09.2004 14:29

Witam.
Nie będę się wdawał w dyskusje typu " NEC lepszy od Liteona, Pioneer lepszy od TDK, czy TDK lepsza od NEC" pewnie generalnie jak to już ktoś powiedział, w niektórych modelach różnych firm siedzą te same "bebechy" vide TDK 440N i NEC 1300. Jak pisałem poprzednio mam Pioneera 108 od kilku dni ( TDK 440 miałem ale zdechła) nagrałem kilka płytek różnych między innymi Platinum x8 ( jak już pisałem wypaliła się x12 ) i chodzi bezproblemu na stacjonarnym Panasonicu S75. I to się dla mnie liczy tzn sprzęt w miarę bezproblemowy i to że płytki u mnie "chodzą". Spróbuję zobaczyć jakąś płytkę dość porysowaną i taką której TDK nie ruszyła, zobaczymy czy 108 sobie poradzi o wynikach poinformuję. Więc chyba generalnie nie tyle marka ważna co nasze nastawieni, efekty pracy no i finanse. Pozdrawiam wszystkich.

legion 17.09.2004 10:15

no zwlasza ze codeking zabral sie za litka i wyglada na to ze nec juz nad nim nie dominuje

Pio321 17.09.2004 09:52

NEC 3500 całkiem nieźle wypala. Mam go od jakiegoś czasu. Jak znajdę trochę czasu to wrzuce kilka wykresów. Są modyfikacje biosów które dopalają napęd :)
Wielki plus to super korekcja podczas odtwarzania DVD. Jak ktos wie jak nagrywarki CDRW LiteOn potrafiły radzić sobie z czytaniem "trudnych" płyt, to przypadku 3500 jest podobnie ale dla płyt DVD.

krzys75 16.09.2004 00:46

np mi chodzi wlasnie o tego nec 3500 nawiazania do poprzednich modeli byly tylko po to aby unaocznic praktyki producentow jedni robia sprzet inni zmieniaja nalepke i pchaja za 2x tyle (oczywiscie przesadzam ) :)
ktos juz sie bawil powyzszym ? jakies wrazenia ?

Bako 15.09.2004 22:18

:)
Do NEC'a nic nie mam, tylko 2500 jest starszym modelem [i wolniejszym] od 3500, dlatego on mnie nie interesuje. 2500 mozna porownac z Pioneerem 107D, a 3500 ze 108 :).

Chodzi mi oto, ze skoro pozbylem sie starszej nagrywarki, to nie chce wracac do tego samego [sprzedaz mi sie dosc oplacala, bo moj Pioneer poszedl za 325zl, a ten sam model moge kupic w Action w Katowicach za 317zl :D].

BenQ tak wymienielem, bo jakos do mnie nie przemawia ani firma, ani nazwa :D

VIZZARD 14.09.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez Bako
Wymienieles duzo nagrywarek, ale mnie interesuja tylko 16/4/16/4 [i 4 dla DL]

O!

Ale wcześniej tego nie napisałeś :nie:

Po prostu miała być nagrywarka :D

Cytat:

Napisany przez Bako
ale np. benq mnie nie interesuje ;)], a nie np. NEC 2500, bo jak pisalem wczesniej mialem Pioneer'a 107D, wiec nie chce znowu tego samego [lub nawet cofajacego sie wstecz :)] modelu.

Mam nadzieję, że mówiąc o tym cofającym się modelu

Miałeś na myśli BenQ a nie Neca 2500A

Bo jeżeli miałeś na myśli Neca

To jednak jesteś mało obeznany w temacie :D

Cytat:

Napisany przez Bako
Poza tym jestes kolejna osoba, ktora polea Pioneer'a

Mówię w tym przypadku o Pioneerze

Bo sam o tym wspomniałeś

Że miałeś 107D i była to dobra wypalarka

Więc pomyślałem, że wolisz coś wypróbowanego, markowego :>

krzys75 14.09.2004 20:57

nec to tylko marka handlowa bo te monitory co oni robia to mitsubishi kupilo fabryke od noki :) z nagrywarkami pewnie jest podobnie

Bako 14.09.2004 16:23

Wiem, ze CTX robi monitory i nawet to im nie najlepiej wychodzi :D.

ps. kiedys mialem CD-ROM cyberdrive :D - wg niektorych najwieksze badziewie jakie moze byc :D [i maja racje :D, czytal tylko tloczone plyty i to na dodatek nie wszystkie :)]

legion 14.09.2004 15:30

Cytat:

Napisany przez Bako
No ale Asus tez robil bardzo dobre CD-ROM'y do komputera, wiec moze i nagrywarki im sie udaja :).

wlasnie ostanio jest taki przyklad na forum ctx robilo kiedys napedy ktorych teraz sie wypiera :)

Bako 14.09.2004 13:20

axel52 14.09.2004 13:16

Właśnie dostałem do rąk Pionka 108, hm jak narazie Wszystko OK. Też przymieżałem się do NEC'a 3500. Poprzednia nagrywarka to TDK. Wykanane próby dziś na pionku utwierdzają mnie w przekonaniu że dobrze wybrałem i chyba mogę polecić tą nagrywarkę z czystym sumieniem. Aha na nośniku Platinum x8 ( z RICOH'a ) wypaliłem x12 i o dziwo odtwarza się bez problemu. Koszt zakupu Pioneer'a to około 420 zł więc nie tak dużo. Polecam.

Bako 14.09.2004 10:17

A ja sie wstrzymam jeszcze kolo miesiaca. Nagrywarki tak tanieja, a na poczatku roku zapowiedzieli, ze ceny do konca roku maja spasc kilkukrotnie, dlatego w listopadzie powinny osiagnac minimum :)

krzys75 14.09.2004 00:15

nie no powaznie nie polecacie tego nec'a??
mi sie wydaja ze sa juz raczej popularne od wczoraj (jak sie zdecydowalem na zakup jakiejs smazalnicy dvd i zaczelem sie rozeznawac w temacie) wyszedl jeden nowy firmware do tego pudelka wlaczajacy chyba wsio co mozliwe
Official Ritek DL support! SL bitsetting, DL bitsetting.
You can also find modified versions of this firmware with RPC1, riplock removed, and drive ID string changed to NEC 3500

cokolwiek by to znaczylo :D znaczy te bitsettingi :) i riplocki :)
wracajac do allegro to jeszcze wczoraj gosc mial dostepne 30szt a dzis to poszlo
pozdrawiam krzys75

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:42.