Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.10.2004, 14:28   #1
812Suser
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.07.2004
812Suser w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pomocy! 812@832 problemy

Pomóżcie bo ja już siwych włosów dostaję.

Mam jakiegoś pecha do litka. Mam 812, to już druga, poprzednia była walnięta więc dali nową. Ta z oryginalnym BIOSem niszczyła wszystkie -R - plusy paliła ładnie, nawet tanie.

Wczoraj wgrałem BIOS CG3B i OmniPatcherem zaaplikowałem polecane zmiany, dodałem jeszcze zmianę Booktype i wgrałem BIOS przy pomocy mtkflash.
Miałem 2 nowe TDK+R. Ustawiłem Booktype na DVD-ROM i wypaliłem - nawet nie spaliło całej płyty, przy 75% przerwało nagrywanie z komunikatem:
:-[ FLUSH CACHE failed with SK=2h/ASC=04h/ACQ=01h]: Resource temporarily unavailable

Pomyślałem, że może jednak nośnik uszkodzony i spróbowałem drugi raz - ten sam wynik.
Nie wiem co jest nie tak, nośnik tych TDK to RICOHJPN/R01. Na cdfreaks.com piszą że dla litka najlepsze są Taiyo Yuden i RICOH właśnie a tu taka lipa.
Sądziłem, że jak ustawię BT na "-" ale płyta będzie "+" to zostanie wypalona jak "+" a tylko lead-in zostanie zmieniony z wartością odpowiednią dla DVD-ROM.

Czytam różne posty że ludzie nie mogą nagrywać x8.... ja w ogólę nie mogę choćby x2.

Jedyne płytki jakimi teraz dysponuję to Esperanza -R (nośnik GSC002) ale te w ogóle się nie nadają i co ciekawe poprzenia nagrywarka wypalała je bezbłędnie (czytaj bezproblemowo się je czytało bo testów nośnika nie robiłem).
Możecie coś polecić ? Może zmiana strategii dla tych GSC002 ? Może jakiś inny BIOS ? Może palnik zmienić, na jaki NEC czy co innego bo do litków to już chyba będę miał wstręt?

Miałem zamiar wybrać się jutro na giełdę i kupić +R ale wobec powyższego mam wątpliwości.
812Suser jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.10.2004, 23:05   #2
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
wgraj sobie oficjalny Vs0B:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3508

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=4037

tu jak i czym:

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3583

do wyboru do koloru i nagrywaj na plusach

Ostatnio zmieniany przez legion : 23.10.2004 o godz. 23:09
legion jest offline  
Stary 24.10.2004, 16:50   #3
812Suser
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.07.2004
812Suser w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
wgraj sobie oficjalny Vs0B i nagrywaj na plusach
Wziąłem, jeszcze wczoraj ten od Bartka z patchami i do tego z głupia frant zamieniłem strategię dla esperek (GSC002 --> TTG1) i o dziwo jedną płytkę wypaliło mi dobrze :-)
Podejrzewam, że po prostu trafiła się lepsza płytka.
812Suser jest offline  
Stary 24.10.2004, 19:53   #4
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez 812Suser
Wziąłem, jeszcze wczoraj ten od Bartka z patchami i do tego z głupia frant zamieniłem strategię dla esperek (GSC002 --> TTG1) i o dziwo jedną płytkę wypaliło mi dobrze :-)
no moze strategia pomogla wlasnie o to chodzi ze trzeba bawic sie strategiami jak chcesz dobrze wypalac po to jest omni pobaw sie a zobaczysz ze mozna palic tez ladnie to co ci sie zle wypalalo ja maile problem z platynami a teraz pieknie je pali jak sie pobawilem
legion jest offline  
Stary 24.10.2004, 21:18   #5
mbar
Wymiatacz

Data rejestracji: 28.12.2003
mbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez 812Suser
Jedyna sensowna zmiana strategii z GSC002 jest na GSC003.
mbar jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: