Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.05.2011, 18:23   #1
bastik
Data rejestracji: 11.05.2011
bastik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nec dvd Nd 4550A - nie otwiera płyt

Witam
Mam nagrywarkę Nec dvd Nd 4550A do tej pory wszystko było ok aż do czasu, kiedy postanowiłem nagrać płytę dvd, płyta się nie nagrała, więc zrobiłem to, co już z tą nagrywarką robiłem wcześniej, czyli wgrałem jej nowego bios-a, jak dotąd to pomagało. Nagrywarka jest już dosyć stara a najnowszy bios 1.9 jest chyba z 2007, no, ale nowszego już nie ma i zapewne nigdy nie będzie, wersja, którą miałem też była wersją 1.9 no, ale pomyślałem, że wgranie jej na nowo pomoże. No i niestety bios wgrał się poprawnie bez żadnego błędu po drodze, uruchomiłem komputer ponownie i się okazało, że nagrywarka widzi płyty (cd i dvd), ale ich nie otwiera, przywiesza całego kompa i to jest jej całe działanie. Mam pytanie czy da się ją jeszcze jakoś uratować?.
Pozdrawiam
bastik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: