![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.11.2000
![]() |
Zakupiłem Nec 4550. No i zaczął się kłopot. Podczas nagrywania DVD w Nero 7012 bufor nagrywarki wynosi przez jakiś czas 92-96 po czym na moment nagle spada do około 3-5, również spada wówczas prędkość zapisu i powraca do poprzedniego poziomu i tak parę razy w ciągu nagrywania. Weryfikacja takiej płyty w Nero przebiega bezproblemowo, osiągając prędkość odczytu do około x15 Ale test w Nero CD-DVD Speed to już mnie podłamał (w załączniku)
Dla porównania taka sama płytka z tymi samymi danymi nagrana na leciwym Lite-ON 832 przetestowana na tym Necu. Płytka to Verbatim DVD+R x16. Włączone jest napewno U-DMA 2. I co o tym sądzicie? Co do płyt DVD-RAM to czytałem że są problemy z Verbatimami. Ja ich nie doświadczyłem. Formatowałem do FAT-32, co prawda nie da się tego zrobić windowsowym formaterem, ale po ściągnięciu odpowiednich sterowników i sformatowaniu płytka jest rozpoznawana jako płytka z formatem FAT-32. Ale mam pytanie bo płytkę taką formatuje też InCD do formatu UDF 1,5 bądź 2.0. Czy różni się on od formatu UDF sterownika do DVD-RAM. No i który format jest lepszy FAT32, UDF1.5 czy 2.0 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |