Cytat:
Napisany przez Fine
Nie pisz takich głupot, że NEC to badziewie bo to chyba najlepsza nagrywarka na rynku. Liteon to jest dopiero badziewie. Masz coś źle podłączone w kompie lub skonfigurowane i NEC ci nie działa. Napisz coś o konfiguracji kompa. Nagrywarka ta działa u wszystkich rewelacyjnie (zwłaszcza pod względem jakości zapisu jest super)
|
Głupoty? Asus P4C800-E Deluxe, P4 3,2 ,1GB Kingston, zasilacz Antec550. Nie mówię już o sterownikch Aspi i włączonym DMA bo to standart. Nagrywarki miałem rózne juz od paru lat. Wymieniane były taśmy,
Nec podpięty jako jedyny napęd na osobnym kontrolerze, nawet przeinstalowałem sterowniki kontrolerów. I nic. Po tych zabiegach Liteon nagrywa w miarę dobrze, a
Nec wali błedy. Jeżeli twierdzisz, że Liteon to badziewie to się zgodzę, bo w porównaniu do Plextora 716A, który miałem kiedyś mozliwość przetestowania na moim komputerze, to wypada gorzej. A ja niestety porównywałem tego Neca to tego właśnie Liteona 832 który wypadł gorzej od Plextora. Co do Neca to mam podejrzenie, że jest to jakaś niedorobiona partia wypuszczona na rynek. Czy u wszystkich działa rewelacyjnie, to poczytaj sobie posty na tym forum, a także na innych. Być może pierwsze egzemplarze wypuszczone na rynek były dobre, a dalej .... Dlatego twierdziłem że
Nec coś spartolił, Całkiem możliwe że jeżeli ktoś kupi za miesiąc tę nagrywarkę to będzie zadowolony bo już może to byc inna partia. Ja niestety nie jestem. Nagrywarkę podłaczyłem też do drugiego komputera opartego na płycie Gigabayta K8U, żadnej poprawy