![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#301 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Dla nie czytających między wierszami: To taki fake był ^_^ W ramach: jakie pytanie, taka odpowiedź ![]() Acha! Dzięki za pozdrowienia! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#302 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A tak na poważnie: Czy zwróciłeś uwagą na tematy tego gościa? Ma chyba wszechstronne zainteresowania Tylko takieś siakieś dziwne ![]() Zobacz wszystkie wątki rozpoczęte przez Pana Michal1000 To będziesz wiedzał o czym tutaj rozmawiam ![]() Następnego dnia, pomimo "głupich" komentarzy Michal1000 zakłada ten sam temat Tylko nazywa się on teraz Asus DRW-1608A Sprawdź ile jest odpowiedzi ![]() I to jest to o czym mówię ![]() Nie chcę się tu rozwodzić, bo chyba wiesz o co chodzi ![]() Azaliż nie - wyjaśnię to dogłębnie punkt po punkcie ... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Dzięks.
![]() PS. Jak Ci się sprawuje XP z SP2? Są jakieś problemy z kompatybilnością? |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Po prawej masz most popular. Coprawda 1633 nie ma ale jest 1213 i mnostwo innych (w tym pionek 108, litek 832, plex, LG i oczywiscie NEC ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.10.2004
![]() |
sluchajcie a ja tak przegladam forum i szczerze mowiac widze ze wiecej osob ma problemy z litkiem a nec jest jakby ciut pozytywniej odbierany. nie wiem do konca, ale bylem juz blizszy necowi choc jest drozszy. nominalnie jest on szybszy przy nagrywaniu minusow i DL. ale nie wiem, jak tak w codziennej pracy, na ktorym modelu mozna bardziej polegac, ze niezawodny itd. ponoc z litkiem to duzo tez zalezy na jaki egzemplarz trafisz bo jeden drugiemu nierowny
|
![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Cytat:
Co prawda to nie 3500, ale 2500 też miały być wyśmienite. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Tak naprawde to do pelni szczescia powinno sie miec 2 nagrywarki - liteona i NECa.
(wlasciwie to 3 bo jeszcze plextor i jego magiczne umiejetnosci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.05.2003
![]() |
NEC pracyje dużo ciszej od Litka, a duża liczba biosów to niekoniecznie musi być zaleta, w końcu masz nia palić płytki, a nie bawić się co tydzień w zmianę biosu i porównania jak teraz działa (lepiej czy może gorzej?).
Polecam NEC'a. ![]()
![]() |
#311 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
Ja kupiłem Neca. Miałem wcześniej LG. Kolega wtedy już miał Neca i chwalił sobie to że Nec nie zepsuł mu rzadnej płyty -w odpowiednich momentach zwalniał zapis lub przyspieszał. Obszerny test Neca zobacz tu http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...10711&PageId=0
a poniżej moje wypociny: ![]() ![]() ![]() Górny wykres dla DVD-r a teraz dvd+r - płytki za 3.50zł w pudełkach Platinum 8x. ![]() ![]() a to wykres z cdrinfo.com właśnie przy prędkości 16x ![]() No i jescze jedno - kolega kupował wczoraj razem ze mną on kupił litka 832 - i powiem wam jedno, mam rozgruchotany odtwarzacz DVD Liteon , ledwo czyta oryginały, i co kolega nagrał na litku płytkę i litek tego nie czyta a z mojego neca malinowo. Jak to zobaczył to stwierdził że nowy bios pomoże ![]() Ostatnio zmieniany przez Elektron : 03.10.2004 o godz. 00:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Registered
Data rejestracji: 21.05.2003
![]() |
Cytat:
Jednakze miałem już lekko licząc 6 nagrywarek Zaczynałem od HP SCSI x2, wypaliłem kilka tysiecy plyt wiec chyba troszke sie na tym znam NEC IMHO jest poprostu mniej wybredny i bardziej pewny Mój bardzo wybredny stacjonarny odtwarzacz wreszcie łyka nagrane płyty. Na Litku probowałem kilkanascie rodzajów plyt i zadnej nie łykał (inne stacjonarki i owszem). Nowe BIOSy maja juz SL BS i jest 8 ) Ja polecam ! Ps. NEC nagrywa płyty x2 bezbolesnie :cool: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Registered
Data rejestracji: 21.05.2003
![]() |
Cytat:
![]() Własnie pale BENQ -R x2 i w wybrednej stacjonarce chodzi 8 ) a płytki po 1,20 PLN i to w MM kupowane (czytaj przepłacone) Ja jestem zadowolony. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Ja mam litka 832S i nagrywam tylko na TDK, Verbatim, Platinum, Bulkpaq i nie ma problemów
![]() Do tych płytek mam zaufanie. A nie kupuję jakichś płytek po 1zł bo jak najtaniej musi być to później nie żadnych problemów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |