![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#316 | ||
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() jak bys sie znal na nagrywaniu tak jak mowisz to i z litka zrobil bys mercedesa a nie calyczas na niego narzekasz choc przyposzczam ze nawet nie probowales powalczyc by litek palil wszystko a wiesz mi moze to robic nawet lepiej niz twoj nec ktory jest twoja chluba przereklamowana jak nero ![]() Cytat:
a co do jakosci nagranych plyt przez nec'a jest ladna ale nie tak jak zachwalasz na forum jest wiele testow robionych cdspeed i nie wyglada to ciekawie ![]() pozdr Ostatnio zmieniany przez legion : 03.10.2004 o godz. 11:14 |
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#317 |
Registered
Data rejestracji: 21.05.2003
![]() |
długie do Legion'a
[QUOTE=legion]a co ma wspolnego ilosc wypalnia przez ciebie plyt jak napisales kilka tysiecy to nie robi z ciebie eksperta w dziedzinie nagrywania bo kazdy jelop potrafi wsadzic plytke i wcisnac nagraj plyte
![]() Nie znasz mnie wiec uważaj na słowa. Łatwo jest kogos obrazic Twoją argumentacja jest atak i za wszelką cenę wykazanie że lite-on jest lepszy. Płacą Ci za to czy jak? Ja tylko opisuje swoje wrażanie z porównania uzytkowania napedów 2 firm I chocaż żadna nie dorównuje TEACowi sprzed lat to IMHO, powtarzam IMHO NEC jest mniej problemowy I tyle..................... Piszesz, że nie walczyłem z LITE-ONem ? Jak to nie walczyłem ? Walczyłem i to długo... Za 360pln wydane na NECa wolałbym sobie kupic cos innego. Niestety moj LITEK nie pali CDRW, CDR pali tylko firmowe ( i to słabo) I to jest moj przypadek i moj problem. Miałem 4 napedy LITE-ONa i wszystkie padły. Kupiłem więc napęd innej firmy - to proste. A chwale go bo rozwiazał moje problemy i tyle Proponije EOT tej bezsensownej dyskusji i przepraszam innych za długiego posta. Pozyjemy, zobaczymy |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tu przykładowy wykres BenQ x2 DVD-R burn x2 1.07 v2b5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Registered
![]() |
[QUOTE=VIZZARD]Sam jestem ciekaw jak ci się palą te BenQ
![]() Niestety nie mam jak sprawdzić DVD Litka 166S podaje IMHO bezsenowne rezultaty w Kprobe Sprobuje potestowac DVDINFOPRO |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.10.2004
![]() |
no dobra. pragne posiadac dobra nagrywrake dvd, robic na niej rozne backupy, nie nagrywac jakos hurtowo, uzywac rowniez do cd rw. generalnie nie mam zamiaru bawic sie w zmienianie biosow co 5 minut (wiec nie jest to plus dla litka jak dla mnie), chce miec dobry funkcjonalny sprzet, ktory mnie nie zawiedzie i nie bedzie psul plyt, zarwono cd jak i dvd, a bedzie uzywany od czasu do czasu. litek czy nec?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Registered
![]() |
No więć BENQ DVD-R x2 palone na NEC 3500AG
wygladają nie gorzej niz VERBATIM+R x4 palone Litkiem 811S Sprawdzane DVDINFOPRO ane LITEON 166S |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
Oczywiście że NEC - jest to obecnie nalepsza nagrywarka na rynku. A Pionieer to podróbka NECa taki składak z Neca w innej obudowie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi oczywiście o przejrzystość ![]() Spróbuj jeszcze zrobić to w Nero CD/DVD Speed |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 03.10.2004 o godz. 13:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
TDK, Pioneer i Bóg wie jeszcze co mogą być OEMami Neca ![]() Albo posiadać ten sam chipset Ale wydawanie tak kategorycznych opinii na ten temat Nie jest z pewnością zgodne z prawdą I nie jest to tylko moje zdanie ![]() Jak zresztą widać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.09.2004
![]() |
Witam na forum, bo to mój 1 post.
Od razu sorka za troche offtopica (bo autor tematu porównuje litka i neca). Zastanawiam się jak wiele osób w tym (i nie tylko w tym) temacie jaką obecnie kupić nagrywarkę dvd. Nagrywać głównie będe płytki DVD SL, także zwykłe CD/CDRW. To forum czytam już jakiś czas, ale dalej nie wiem co lepiej kupić Nec 3500 czy Pioneer 108 ??(Litek dla mnie odpada bo nie chcę bawić się nowymi biosami i wykresami, samsungi, lg, benqi mnie nie przekonują, a plextor za drogi) Nec i Pioneer niby podobne, ale któraś musi być 'lepsiejsza'. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
Cytat:
Wydaje kategoryczną opinię bo sprawdziłem to ,a większość na tym forum nie ma pojęcia o czym mówi. Przykładem jest ten wątek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...860#post327860 - gość który nie używał Neca wmawia mi że NEC ma zapis 4 CAV a ja mam nagrywarke i w życiu nie nagrywa 4CAV co zresztą jest napisane w instrukcji do niej. Więc klasyfikując reszte wypowiedzi na tym forum - to bzdury i bajki z palucha. Pierwszy raz napisałem coś na tym forum , ale jest to ostatni raz bo nie ma sensu wymieniać poglądów z ludźmi którzy nie znają się na rzeczy. Pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |