![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#496 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#497 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2004
![]() |
Cytat:
A ja chcialem wtracic ze to ze LiteOn jest tak popularny to nie znaczy ze jest dobry. NEC 3500A wydawal mi sie najlepszy, a chyba mialem pecha co do tej nagrywarki, ale zobaczymy. Dexa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() I proszę! Nie rozpoczynajmy tego tematu ponownie ![]() Już chyba dosyć paplaniny po kilka razy dziennie na ten temat jest Nikt tu nie mówi, że Liteon jest najlepszy ![]() Jak dla mnie osobiście wystarczy, że jest dobry I tyle! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2004
![]() |
Cytat:
Dla mnie to wiekszosc wypowiedzi to paplanina. Dobry, lepszy, najlepszy, a moze poprostu markowy lub nie i wystarczy ? Dla mnie moze byc LiteOn, bo mialem przez 2 lata. Ale teraz jak mialem NECa to nie chce sie cofac. Nie wiem jak to powiedziec to tak jak z Mercedesa przesiasc sie do Forda. A i ford dobry i mercedes nie sadzisz ![]() Kazda nagrywarka jest ok, i kazda sie czasem psuje. To tak jak swego czasu bylo z genialnym IBM 307030 - padalnosc 85% ![]() Dexa ![]() PS: A ja dalej nie wiem czy Pioneer czy NEC ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
=::NEC3500A @218btrpc1::=
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
Znalazłem bardzo ciekawe porównanie nagrywarek dvd dziś opublikowane. Polecam się zapoznać:
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2260 Pozdrawiam, Tomek |
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Kurcze jutro juz chcialbym kupic ta nagrywarke i tez dalej nei wiem ktora. CZy ten pioneer bez tego booktype ti o tak warto ? Czy bez bootype bede mial problemy z kompatybilnoscia na psx2 czy stacjonarnych dvd nagrywajac na pionku 108 ? Czy jednak ten brak booktype nie jest tak duza wada i moze bedzie zniwelowany w jakims przyszlym biosie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
mam tego pionka i Booktype nie jest żadna wadą a jeżeli twoje stacjonarne DVD czyta bez problemu i "+" i "-" to tym bardziej jest bez znaczenia czy obsługuje Booktype czy nie , osobiście nie posiadam PSX2 ale nagrywałem innym i nie ma problemu płytki chodzą OK (nagrywane z prędkością x12)
jak najbardziej POLECAM !!!
![]() |
#503 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() W tej chwili jest dużo zestawów kina domowego np. SONY, LG Gdzie ludzie zgłaszają, że nie chce im płytek czytać To co to za markowość? Zresztą "markowy" to pojęcie względne Dla jednego LG to marka, dla innego nie ![]() Co do samochodów - to były już takie porównania Do niczego to nie doprowadziło Zobacz TU ![]() I większy fragment tej dyskusji Co do padalności IBM To jakbyś to ujął: przecież IBM to sprzęt markowy, no nie? A co do Pioneer vs. Nec To na dwoje babka wróżyła Przy modelach Pioneer 107D vs. Nec 2500A nie było raczej problemu z wyborem Jak dla jednego napędu w kompie - Nec odpadał - fatalna korekcja DVD Z modelem 3500A przyszła poprawa i zarazem dylemat ![]() Jednak jest jeszcze jeden aspekt - na który radziłbym zwrócić uwagę Gość nazywa się Herrie i zajmuje się napędami Nec ![]() Biosy które gość zapodaje nadają Necom nowego wymiaru funkcjonalności I można raczej domniemywać, że nie zaprzestanie swej radosnej twórczości Co to oznacza? Nowe biosy, support nowych nośników, nowe strategie zapisu, ect., ect., ... A Pioneer? No cóż! W tej materii nie brak może entuzjastów Ale na entuzjazmie się kończy ![]() Jednak ... Nie wszyscy są przecież biosowymi maniakami ![]() Telewizor w końcu też się kupuje po to, by go oglądać A nie po to by przy nim grzebać Tak więc wybór należy do was ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Prawda jest taka ze sony ma straszne problemy z minusami nie mowie ze jest tak ze wszystkimi modelami ale wiekszaosc nie czyta plytek jak to kiedys powiedziales chodnikowych sam mam sony stacjonarne starszy model (Dvp-S336) i z tego co wiem a ty pewnie niewiesz owiele silniki sie nie zmienily od czasu wydania mojego modelu dalej sa problemy z minusami ![]() A co do kp jest taka prawda ze kiedy wykresy dochodza do 1000 plytka staje sie nie czytelna w stacjonarce lub jest poszatkowana wizja ponizej tysiaca ![]() co powoduje jedynie dodatek do wystroju mieszkania ![]() P.S nie wazne czy Aiwa jest oem'em Sony bo moj sasiad ma podobny problem ![]() BTW mysle ze ty nie jestes w temacie poraz enty ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 02.11.2004 o godz. 11:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
nec 350ag kilka pytań
Musialem zmieniń palnik na czarną wersję litka niestety niemieli ale wziąłem neca więc teraz mam pytanko jest jakiś nowszy biosek niż 2.16 chodzi mi o oficjal jak nie ma to dajcie mi opis backupowania starego bioska oraz liny do najlepszych craczonych wersji. Poza tym powiedzcie to jest nagrywara typu pali wszystko włącznie z chodnikowymi czy raczej tylko odrobinkę lepsze od liteonka?
![]() ![]()
![]() |
#506 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Człowieku wzrok ci odebrało. Masz temat na forum i takie pytania zadajesz
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41493
![]() |
#507 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 02.11.2004 o godz. 15:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Z taką reputacja i ilością postów chyba znasz instrukcję obsługi forum
![]()
![]() |
#509 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#510 |
Registered
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
Tutaj masz wszystko co potrzebne: http://www.micheldeboer.nl/firmware/index.html.
Do backupu użyj NECWinFlash.exe , chcociaż wersja 2.16 z tej strony jest identyczna do tego, który miałem w swojej nagrywarce. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |