![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Happy(?!) LiteOn user :/
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
Witam. Wiem ze to moze post na nieodpowiendniej dyskusji ale zaryzykuje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Ja polecam NEC-a 3520A !
Posiadam tą nagrywarkę od paru tygodni i jestem z niej bardzo zadowolony. Dla mnie najważniejszą sprawą w momencie wyboru nagrywarki było to, żeby bardzo dobrze wypalała płyty DVD. NEC właśnie tak wypala większość nośników. Poza NEC-iem mam również nagrywarkę SONY DW-D18A, która jest o wiele słabsza od NEC-a. Nagrywane filmy DVD na SONY-m w trakcie odtwarzania na stacjonarnym DVD Panasonic często się zacinały. Wszystkie które nagrałem na NEC-u chodzą bez najmniejszych problemów. Jeśli chodzi o LG to w momencie kupna NEC-a odwiedziłem kilka sklepów komputerowych gdzie odradzano mi kupna LG pomimo dobrych opini na łamach prasy np. CHIP. LG jest przereklamowany. polecano mi w większości LITEON lub NEC. Liteon jest w tej chwili najbardzej popularną nagrywarką w kraju, ma dużo softu i bardzo często pojawiają się nowe biosy. Natomiast z tego co mi wiadomo często trafia na serwis. Tak jak wcześniej pisałem dla mnie priorytetem było to żeby nagrywarka dobrze wypalała płytki i w tej dziedzinie NEC jest najlepszy.Oczywiście NEC ma również wady. Trochę szumi jak odczytuje dane z max prędkością i ma trochę słabszą korekcję błędów w trakcie odczytu.Ale dla mnie to nie było istotne. Pali dobrze na większości nośnikach. Polecam nagrywać na VERBATIM-ach. Są to płytki trochę droższe, ok 1,75zł za szt ale ma się gwarancję, że po nagraniu dane nie znikną po kilku latach. Życzę udanego wyboru !
![]() |
#3 | |
Happy(?!) LiteOn user :/
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
Cytat:
thx ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |