![]() |
a moj nec tak pali .... a dzisiaj jeszcze zamieszcze wykkres z biosi 1.25 od I-O-DATA ;)
pozdro ;) http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=16337&stc=1 |
Ktoś ma pomysł jak tu można pomóc? Ja za mocno się nie chce wypowiadać, bo jeszcze nie kupiłem tego NEC'a (ale cały czas mam zamiar to zrobić). Może problem leży w jakimś trefnym firmware'u? Moze warto zostać na oryginalnych biosach? Niech się wypowiedzą ludzie, którzy mają już 3520.
|
Nec 3520 pali różnie na różnych nośnikach.
Wykresy Kolegów pokrywają się z pełnym testem. :taktak: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...2314&PageId=15 Jeden z wielu przykładów: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=124577 :) |
Fakt, przeglądając kiedyś ten test, nie zwróciłem uwagi na wykresy.. Wydawało mi się, że wszystkie były ok. Ale sądze i tak, że skoro na większości nośników wykresy są :spoko:, to NEC w miarę upływu czasu wyda firmware, który każdy nośnik obsłuży co najmniej dobrze. I dlatego, cały czas (przynajmniej ja) jestem zdecydowany zakupić NEC'a. Ktoś chce ze mną polemizować?
:> |
Ilość załączników: 2
Cytat:
napęd pierwszy napęd drugi Bez względu na bios w napedzie drugim załamka wykresu pow. 3Gb. |
Cytat:
Czas na zmiany. :taktak: Używam Nec'a 3500. Nagrywam i testuję. Obecnie Nec jest tylko czytnikiem. Cytat:
Wykresy są gładkie. Albo wada konstrukcji... lub niedopracowane biosy. Czas pokaże. Ten wyścig z prędkościami nic nie daje. Coraz gorzej. :taktak: :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
maniek, a czy przypadkiem nie robiles tego testu w tle... bo zauwazylemze wykresy sa zupelnie inne jak rbi sie rownoczesnie co innego a kiedy dziala tylko CD-DVD SPEED ... to zalamanie u mnie na wykresie spowodowane bylo uruchomieniem gg
plytka DVD-R TDK [manuf. TTG01] (1-4x) palona 8x na biosie I-O-DATA 1.25. Ja jestem bardzo zadowolony :) pozdro ;) |
Cytat:
maniek |
Cytat:
Przy dobrze nagranej płytce metoda CAV. Przy źle zmiana na P-CAV. :) |
Zmiana regionu ND-3520A?
Mam problem ze zmianą regionu, po włączeniu DVD Decryptera wybrałem region 5 i nie wiem jak teraz zmienić na 2 (pamiętam że było napisane że mam jeszcze 5 zmian tylko nie wiem gdzie mogę je to zrobić? we właściwości/region DVD jest napisane bieżący region 2, pozostało zimian 4). Proszę o pomoc, gdyż moja wiedza o nagrywarkach nie jest zbyt obszerna.
Po włączeniu DVD decryptera pojawia się komunikat: Device NEC ND-3520A Media region code is mismatched to logical unit region Logical unit region code: 5 Media region code: 2;4 Z góry dziękuję za pomoc oraz poświęcony czas Pozdrawiam |
Cytat:
|
A to palonej platiniumx8@16 na 2 egzemparzu gdzie jak wcześniej pokazywałem była totalna masakra.
Pierwszy egzemparz miał bios z 24.11.04, drugi z grudnia a trzeci z 5.01.05. Wszystkie 1.04. Zmiana w dwóch poprzednich egzemparzach nie dawała zadowalajacych wyników. Pokuszę się o tezę, że w moje ręce trafiały egzemparze produkowane w kolejnych tygodniach i wychodzi to fabryce coraz lepiej. |
Czytam i czytam i nie wiem, ktory model lepiej wziasc :| Czy brac NECa 3500A czy 3520A?
I czym sie rozni model 3500A od 3500AG? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49. |