Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

Dorian 08.02.2005 12:23

Moim zdaniem to wina płytek. Mam co prawda Neca 3500 , ale na Platinumach i Esperanzach pomimo wymiany firmware zazwyczaj cos mieszal. Na tych plytach tylko przechowuje dane.Pomimo ze tanie plyty nagrywa niezle to strach ich uzywac . Do filmow kupuje tylko TDK lub Verbatim. Kazda inna plytka sie wykrzaczala predzej czy pozniej. Przy nagrywaniu nie mam problemow, dopiero pozniej . Np na Esperanze nagralem Efekt Motyla z oryginalnej DVD i film idzie ogladac do 75 % okolo. Pozniej zenada. To samo nagralem na TDK na drugi dzien i chodzi jak burza. TDK i Verbatim do filmow i wazniejszych danych. Do reszty mozna sobie wybierac. Wg mnie wina plytek.

yacek _b 08.02.2005 12:44

Pany , moze jakieś lepsze płytki zapodacie co ? Heh , czyli LiteOn wcale nie taki zły 8 )

Baronia 08.02.2005 13:21

Ja kupiłem NEC'a za 260zł w ostatnią niedzielę na giełdzie w Warszawie. Faktycznie, że nagrywa bez problemu. Jeszcze nie zepsułem żadnej płytki, a nagrywam na razie tylko na Esperanzach. I tylko dlatego kupiłem właśnie ją, bo wyczytałem, że świetnie nagrywa na najtańszych płytkach. Jeśli chodzi o odtwarzanie to już podobno gorzej, bo ma słabą korekcję błędów. Ja na szczęście jeszcze nie wiem co to jest. Największy minus, jest bardzo głośna przy odczycie nagrywanych płytek. Ale jak napisałem (nie tylko ja) kilka postów wcześniej, z tym też można sobie poradzić. Poza głośnością jestem zadowolony, np.: oglądam w tym samym czasie telewizję z karty satelitarnej i nagrywam film na DVD, to wszystko na Athlonie2400XP, 256MB RAMu i WinXP. Przy nagrywaniu 8X jest bardzo cicha. Niestety o innych nagrywarkach nie wiem za dużo...

morito 08.02.2005 14:36

Nec 3500-nagrywanie Decrypterem płyt DL

Witam!
Kupiłem płytkę Dwuwarstwową Varbatim i w związku z tym mam pytanie:
Czy ktoś z szanownych forumowiczów nagrywał tą nagrywarką płytki DL Decrypterem (obraz płyty oczywiście)z biosem 2.16 ?

Dzieki
Paweł B.

mallow 08.02.2005 16:19

@wwojtek26 Ty sie bawisz w przekrecanie licznika postow czy pomoc innym... jak chcesz sobie narobic reputacji lioczba postow to raczej marnie to/Cie widze...

@kreatin z jakiego miesiaca masz nagrywarke? bo moze tez padles ofiara wydarzen grudniowych ^_^

pozdro ;)

Dorian 08.02.2005 16:47

Nie mam LiteOn'a nie wypowiadam sie:) Z LiteOn'em jest podobno tak jak z polonezami. Jeden chodzi dobrze a drugi wciaz sie psuje ( sadze tak po postach z forum:) ). Z Necami juz rzadziej. Gdybym nie czytal tego forum pewnie bym kupil LiteOn'a lecz ceny byly tak malo zroznicowane,ze postawilem na NEC'a co imho bylo swietnym wyborem. Nagrywa doslownie kazda plytke, a wpadka z filmiem i esperanza to byla wina TYLKO nosnika. Lite'ony to dobre nagrywarki tylko trzeba dobrze trafic.

epol 08.02.2005 17:47

Na poczatku tematu bylo pisane, ze w Proline NEC to litek czy jakos. Czy to jest prawda? Z tego co widac po zdjeciach wersji bialej tak nie jest. Powiedzcie co i jak, bo dzis bracik mial mi kupic wlasnie tego Neca w bialej wersji w Proline :| A moze sobie jajca robicie :)

wwojtek26 08.02.2005 19:51

Cytat:

Napisany przez mallow
@wwojtek26 Ty sie bawisz w przekrecanie licznika postow czy pomoc innym... jak chcesz sobie narobic reputacji lioczba postow to raczej marnie to/Cie widze...

@kreatin z jakiego miesiaca masz nagrywarke? bo moze tez padles ofiara wydarzen grudniowych ^_^

pozdro ;)

no ale podobno naprawdę tak jest

doktor 08.02.2005 20:27

Już w którymś wątku pisałem o tym NEC'u. Mam go od dwóch tygodni i nie mam z nim żadnego problemu. Kupiłem na giełdzie po kilka różnego rodzaju płytek ***8211; najtańszych, aby sprawdzić jego możliwości. Wypala każde badziewie InfoDisk, Verbatim, Esperanta, Platinum, Datek, Titanum, Galagio i Speed Movie. Żadnych strat w płytkach czy uszkodzeń w nagranych. Gorszego badziewia na giełdzie nie było. Albo ja trafiłem na dobry egzemplarz, albo Wy macie pecha. :O

domel666 08.02.2005 21:00

Ja mam także NEC'a ale wcześniejszy model (3500) i stukanie także mam, ale NIGDY podczas nagrywania. Przyznam, że od pewnego czasu to nawet podczas odczytu nie mam. Dodam, że u mnie to stukanie pojawiało się tylko (o ile dobrze pamiętam) podczas pruby odczytu (kopiowania) uszkodzonych nośników CD-R.

mallow 08.02.2005 21:58

draznisz mnie :klnie:

kreatin 08.02.2005 22:31

Witanko! Mam najnowsze informacje. Wlasnie wypalilem bezblednie 4 plytki Hawk dvd-r bezblednie !!! Sprawdzilem poprzez weryfikacje zapisu w Nero. Za***iscie sie ciesze, bo wychodzi na to ze wczesniejsze problemy z wypalaniem minusow byly spowodowane zla jakoscia plytek 8 )

kreatin 08.02.2005 22:34

Cytat:

Napisany przez mallow

pozdro ;)

Nagrywarka jest ze stycznia, ale mam nadzieje ze juz wszystko w porzadku bedzie ;) ( a kolo w sklepie sam doradzil te skopane plytki Axe :| )

kreatin 08.02.2005 22:35

PS. pozdro wzajemnie :piwo:

kreatin 08.02.2005 22:39

Moj Nec wlasnie poprawil swoje notowania. Wypalil bezblednie 4 plytki dvd-r Hawka pod rzad, a wczesniejsze problemy z nagrywaniem minusow to prawdopodobnie wina plytek ( Axe dvd-r 4x ....Odradzam :nie: )
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40.