Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

Koolo 05.09.2004 20:43

Cytat:

Napisany przez legion
ja lg tez moge bronic bo sam mam combo:) jest ok:)

Popieram combo LG jest OK.

joolo 06.09.2004 01:31

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.. . :| :spie:

lordwader 07.09.2004 21:38

ja zaczynalem swoja przygode z Litkiem od zwykłej nagrywarki CDRW, skonczył sie laser po nagraniu kilkuset plyt 300-400 miesic po gwarancji.
potem nabylem 401@411@811 nagrywala ale czesc płyt miala problemy z odtwarzaniem w stacjonarnym odtwarzaczu. Generalnie sypaly sie tanie ale i te lepsze. Czestotliwosc padu płyt po wypaleniu ok 50-100 była ok 50%.
Pozbylem sie litka i postawilem na philipsa model nie najnowoczesniejszy bo 824, ale co najwazniejsze 100% skutecznosc nagrywanych plyt markowych i tych po 1,80PLN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Teraz wuplem jeszcze NEC 3500A bo ma dual layer nie przetestowalem go dokladnie jeszcze ale wyglada chyba na ok.
Tak więc mimo ze litek zawsze byl najtanszy i konkurencyjny jesli chodzi o osiagi chyba z niego zrezygnuje definitywnie tymbardziej, ze kolega wymienial juz 2combo litka na gwaracji a płyty pali okazyjnie. Reasumujac sprzet bardzo fajny, ale cos z jakosci nie tak (mimo 2 letniej gwarancji).

A jesli chodzi o SONY to nie mialem w domu sprzetu tej marki który by nie padl (może zbieg okolicznosci albo pech) ale tez jest u mnie skreslony.

pozdrowka

creek 08.09.2004 08:12

a nie urodziles sie moze w piatek trzynastego?;p

legion 08.09.2004 13:52

Cytat:

Napisany przez lordwader
ja zaczynalem swoja przygode z Litkiem od zwykłej nagrywarki CDRW, skonczył sie laser po nagraniu kilkuset plyt 300-400 miesic po gwarancji.
potem nabylem 401@411@811 nagrywala ale czesc płyt miala problemy z odtwarzaniem w stacjonarnym odtwarzaczu. Generalnie sypaly sie tanie ale i te lepsze. Czestotliwosc padu płyt po wypaleniu ok 50-100 była ok 50%.
Pozbylem sie litka i postawilem na philipsa model nie najnowoczesniejszy bo 824, ale co najwazniejsze 100% skutecznosc nagrywanych plyt markowych i tych po 1,80PLN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Teraz wuplem jeszcze NEC 3500A bo ma dual layer nie przetestowalem go dokladnie jeszcze ale wyglada chyba na ok.
Tak więc mimo ze litek zawsze byl najtanszy i konkurencyjny jesli chodzi o osiagi chyba z niego zrezygnuje definitywnie tymbardziej, ze kolega wymienial juz 2combo litka na gwaracji a płyty pali okazyjnie. Reasumujac sprzet bardzo fajny, ale cos z jakosci nie tak (mimo 2 letniej gwarancji).

A jesli chodzi o SONY to nie mialem w domu sprzetu tej marki który by nie padl (może zbieg okolicznosci albo pech) ale tez jest u mnie skreslony.

pozdrowka

ja miale juz 5 litkow i biegaj do tej pory wszystkim znajomym co im polecilem litka nie maja zadnych problemow z nimi wiec nie wiem o co ci chodzi
ale male sprostowanie mam tez lg i nec(w pracy) zeby ktos nie mowil ze tylko litek ale i tak jest oki

VIZZARD 08.09.2004 14:28

Welcome back legion! ||

legion 08.09.2004 14:37

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Welcome back legion! ||

dzieki mister hyde is back ^_^

VIZZARD 08.09.2004 15:24

Cytat:

Napisany przez legion
dzieki mister hyde is back ^_^

Niezły podpis! :D

Niedługo zmienisz indywidualny stopień użytkownika na PUSTELNIK ^_^

legion 08.09.2004 16:01

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Niezły podpis! :D

Niedługo zmienisz indywidualny stopień użytkownika na PUSTELNIK ^_^

e tam bedzie samotny strzelec :rotfl: a na celowniku strzal w 10:)

privaten 11.09.2004 22:45

Wszystko tu fajnie jak miedzy kolegami w piaskownicy. Zaczytalem sie bo w poniedzialek mam kupic nowa nagrywarke. Do tej pory mam 411 i wypalila ze 100 TDK i Verbatimow. Innych nie pali (BASF, Esperanza, Memorex i taniochy oczywiscie tez nie), ale to oczywiscie plus tej nagrywarki. Dzieki temu mam kulturke w domu jak wyjme plytke- jest na czym oko zawiesic, Verbatim i wyglad ma i czlowiekowi jakos tak raxniej ze to nie chlam.
A tak serio- napiszcie cos na temat, czyli jaka nagrywarke teraz wybrac, a nie jakie byly dobre dotad. Kto by teraz kupowal 832-ke ? Po przekroczeniu progu sklepu traci na wartosci z 50%, tak to juz jest jak pojawi sie nowy model.

slawekj 11.09.2004 23:08

Cytat:

Napisany przez privaten
Wszystko tu fajnie jak miedzy kolegami w piaskownicy. Zaczytalem sie bo w poniedzialek mam kupic nowa nagrywarke. Do tej pory mam 411 i wypalila ze 100 TDK i Verbatimow. Innych nie pali (BASF, Esperanza, Memorex i taniochy oczywiscie tez nie), ale to oczywiscie plus tej nagrywarki. Dzieki temu mam kulturke w domu jak wyjme plytke- jest na czym oko zawiesic, Verbatim i wyglad ma i czlowiekowi jakos tak raxniej ze to nie chlam.
A tak serio- napiszcie cos na temat, czyli jaka nagrywarke teraz wybrac, a nie jakie byly dobre dotad. Kto by teraz kupowal 832-ke ? Po przekroczeniu progu sklepu traci na wartosci z 50%, tak to juz jest jak pojawi sie nowy model.

Jak Masz dużo kasy to kup trzy. LiteOn'a 1633S, Pioneer'a 108 i Nec'a 3500A. Każdego sprawdzisz, najlepszy zostawisz. A i tak każdy po wyjściu ze sklepu ma niewielką wartość. Ale Litek 832S to perełka. Sprawdzony i przetestowany, wiesz co kupujesz. Zastanów się. :)

legion 11.09.2004 23:11

Cytat:

Napisany przez slawekj
Jak Masz dużo kasy to kup trzy. LiteOn'a 1633S, Pioneer'a 108 i Nec'a 3500A. Każdego sprawdzisz, najlepszy zostawisz. A i tak każdy po wyjściu ze sklepu ma niewielką wartość. Ale Litek 832S to perełka. Sprawdzony i przetestowany, wiesz co kupujesz. Zastanów się. :)

no racja perelka :taktak:

joolo 12.09.2004 00:28

Gówno prawda. Nie słuchaj entuzjastów szitka. Czesto się zdarza np.: że przekroczysz próg sklepu, otwierasz, montujesz w domu w blaszaka i okazuje się, że cóź nie działa (np.: nie czyta cd-r lub co mało kto chyba sprawdza - nie ma dźwięku z wejścia na panelu, lub kilka objawów na raz). Liteon to badziewie, a na pewno nie jes to wyznacznik JAKOŚCi. Ale ja Ci nie poradzę, co wybrać zamiast, chociaż skłaniałbym się Q Pionkowi<--klik jak Ci się spieszy, a najlepiej chwilę bym poczekał na sprzęt renomowanej firmy Plextor, której chyba nie trzeba reklamować :> (tylko tu cena będzie WYSOKA).

legion 12.09.2004 00:54

Cytat:

Napisany przez joolo
Gówno prawda. Nie słuchaj entuzjastów szitka. Czesto się zdarza np.: że przekroczysz próg sklepu, otwierasz, montujesz w domu w blaszaka i okazuje się, że cóź nie działa (np.: nie czyta cd-r lub co mało kto chyba sprawdza - nie ma dźwięku z wejścia na panelu, lub kilka objawów na raz). Liteon to badziewie, a na pewno nie jes to wyznacznik JAKOŚCi. Ale ja Ci nie poradzę, co wybrać zamiast, chociaż skłaniałbym się Q Pionkowi jak Ci się spieszy, a najlepiej chwilę bym poczekał na sprzęt renomowanej firmy Plextor, której chyba nie trzeba reklamować :> (tylko tu cena będzie WYSOKA).

no wlasnie a w ktorym miejscu widzisz to gowno bo ja nie widze
dzwiek mam na panalu :) cd-r tez czyta wiec o co ci chodzi bo nie rozumiem zbytnio

Alinoe 12.09.2004 04:30

im wiecej czytam tym bardziej jestem zmeczony tymi *******ami w stylu szczawi wisniardo i legion, ktos tu wspomnial DRAGALA przyrownujac go do ktoregos z powyzszych - bez przesady panowie - co bardziej rozgarnieci uzytkownicy wspomna ze entuzjazm dragala wsparty byl ARGUMENTACJA w dodatku rzeczowa (sic!) a nie jakims belkotem pomieszanym z wzajemnym lizaniem tylka - sugerowal bym wymiane numerow gg tudziez innego komunikatora w celu wzajemnych zalotow, aha dla niewyzytych sa jeszcze blogi

pozdro, Marcin

ps> przepraszam za brak polskich liter ale nie mam tu naszych diakrytycznych :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:31.