Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

biter 07.01.2005 21:28

zapodalem sobie 2c8...ale przed tym tez mialem podobny problem
chyba taki juz urok tej nagrywarki..

VIZZARD 07.01.2005 22:10

Cytat:

Napisany przez ulan
Tak więc już nawet Sony nie mozna ufać :(

Jeśli nie musisz - nie ufaj Sony :nie:

W spawarkach Sony siedzą Liteony !!! :O

^_^

VIZZARD 07.01.2005 22:21

Cytat:

Napisany przez energetykSA
Bardzo dobra ,nagrywa na wszystkim nawet na tanich DVD z Reala i to całkiem nieźle. Filmy w stacjonarkach chodzą bez zarzutu i to z dźwiękiem AC3 5.1 na tych tanich płytach . Jeżeli chcesz nagrywać DVD bez problemów to kup tego neca a jeżeli masz dużo czasu na pisanie postów w rodzaju Ratunku lub Pomocy to kup Liteona

A teraz uwaga!

Poprzez dedukcję, analizę i analogię podaję co wynika z tej wypowiedzi:

Tania płytka z Reala nagrana na Necu chodzi w stacjonarce bez zarzutu i to z dźwiękiem AC3 5.1 na tych tanich płytach :spoko:

Tania płytka z Reala nagrana na Liteonie w ogóle nie chodzi w stacjonarce, a jak już chodzi - to na pewno nie z dźwiękiem AC3 5.1, a tylko góra 4.1 lub nawet tylko 2.1 na tych na tych tanich płytach :O

Brawo!

Jak zawsze stały poziom i kompetencja w normie :taktak:

Tak trzymać! ^_^

energetykSA 08.01.2005 01:42

Cytat:

Napisany przez madmax2
takich potrafi nagrywać a po co masz przepłacać za każdym razem. :peace:

Po to, żeby za dwa miesiące nie pisał postu typu - Help nie moge odczytać płyty, a wczesniej czytało ją bez problemu[/b]:-o .[/QUOTE]

Mam płyty esperanza i inne tanizny DVD od lipca i wszystko chodzi jak należy już nie mówię o płytach CD te mają jakieś 3 lata i wszystko jest w porządku - nigdy nie biłem na nich rekordów prędkości nagrywania z tą utratą danych to chyba lekka przesada ,zresztą kto mi zagwarantuje że te markowe płyty wytrzymają długo -bo jeśli nie to co firma mi odda nową? :-o

energetykSA 08.01.2005 02:01

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A teraz uwaga!

Poprzez dedukcję, analizę i analogię podaję co wynika z tej wypowiedzi:

Tania płytka z Reala nagrana na Necu chodzi w stacjonarce bez zarzutu i to z dźwiękiem AC3 5.1 na tych tanich płytach :spoko:

Tania płytka z Reala nagrana na Liteonie w ogóle nie chodzi w stacjonarce, a jak już chodzi - to na pewno nie z dźwiękiem AC3 5.1, a tylko góra 4.1 lub nawet tylko 2.1 na tych na tych tanich płytach :O

Brawo!

Jak zawsze stały poziom i kompetencja w normie :taktak:

Tak trzymać! ^_^

Panie doktorze a może magistrze -chodzi mi o nie zrywanie dźwięku w czasie oglądania filmu . Nie które stacjonarne DVD nie mają dobrej korekcji błędów i przy kiepsko nagranej płycie się po prostu nie wyrabiają np. przy systemie kodowania 5.1 ja się z tym spotkałem -a jaśnie oświecony tego forum nie ? Co za mądrala;p

Iborkim 08.01.2005 11:00

Witam
Nabyłem Nec'a 3520 A (wgrałem nowy bios 1.24)
Nagrałem kilkanaście dvd-video (platinum8x verbatim4x tdk8x "plusy" book type dvd-rom prędkość 4x )
Odtwarzanie nagranych dvd na kilku stacjonarnych odtwarzaczach bez żadnego zająknięcia .( wcześniej były na nich problemy na płytach nagranych na litku 812@832 z prędkością 2x)
Odczyt płyt nagranyn litkiem bez problemu.

energetykSA 08.01.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez Iborkim
Witam
Nabyłem Nec'a 3520 A (wgrałem nowy bios 1.24)
Nagrałem kilkanaście dvd-video (platinum8x verbatim4x tdk8x "plusy" book type dvd-rom prędkość 4x )
Odtwarzanie nagranych dvd na kilku stacjonarnych odtwarzaczach bez żadnego zająknięcia .( wcześniej były na nich problemy na płytach nagranych na litku 812@832 z prędkością 2x)
Odczyt płyt nagranyn litkiem bez problemu.

No i wszystko w tym temacie :spoko:

Turboni 08.01.2005 13:12

w temacie byloby wszystko jakby przeprowadzil testy i pokazal je na forum :)

a tak to niestety nic nie wiadomo dokladniej

pawlo777 08.01.2005 21:21

Cytat:

Napisany przez ulan
A ja już od 30 grudnia mam tę nagrywarkę, tzn Neca 3520A :-)
dałem za nią 293 zł (więc nie majątek). Co do większej ilości informacji to narazie powolutku ją testuje (no wkońcu był sylwester, nowy rok).
Według cdrinfo.com ma ona nowy chip i nie da się zmodernizować 3500 do niej.
Hmmm przesiadłem się z modelu neca 2510A (którego mialem od sierpnia) i byłem z niego zadowolony...

więc można już w Polsce kupić ten najnowszy model neca :-)

no najtaniej jest w proline po 306 oemy

tytusdezoo 08.01.2005 21:41

http://www.proline.pl/shop.php?prodi...415f424c41434b

Zobaczcie jakie NECi mają te *****e.

PS.Jeżeli ktoś nie poznaje to dodam ze to LITEON. :rotfl:

madmax2 08.01.2005 22:13

Ilość załączników: 2
Cytat:

No i wszystko w tym temacie :spoko:

Ludzie!!!!
Dobra może tania DVD no name wytrzyma Ci trochę dłużej (swoją drogą możesz też trafić na płytki produkowane przez renomowaną firmę), ale co potem i jak dostaje w skórę napęd czytając takie badziewie.
Czy, aż rzeczywiście jest tak duża róznica w cenie pomiędzy Verbatimem i TDK ( w Carrefour po 2, 90), a bezfirmowym szajsem ( po 90 groszy, albo 1,20 zł), że warto ryzykować utratę danych ( no chyba, że jest się piratem, a tu nie miejsce dla takich).
Dla przykładu podam, że już w historii było kilka przykładów, jak to ludzie chcieli mieć taniej za wszelką cenę. Przysłowiowy Zabłocki, który żeby nie płacić cła przewoził mydło pod dnem statku jest świetlanym przykładem.
Z nowszej historii i z życia wzięte. Byłem kiedyś w serwisie Renault. Dealer opowiedział mi historię gościa, co kupił w salonie najnowszą Lagunę 2.2 Dci za 100 tys. zł (full wypas), potem chciał zaoszczedzić na paliwie i wlał ropę z jakiejś badziewnej stacji tańszą od tej z Orlenu o 40 gr na litrze. Przyjmując, że wlał pełen bak zaoszczędził 40 złotych, a szlag trafił mu pompowtryskiwacze. Producent odmówił naprawy, bo klient naruszył warunki gwarancji i gość musiał zapałcić 10 tys. zeta.
Komentarz jest w tym przypadku zbyteczny.
Poniżej dwa wykresy z KProbe. Obie płyty to Mediastore DVD+R nagrane x 4. Pierwsza na LiteOn 451s@832s z biosem VSOB i druga na NEC 3500 z biosem 2.18.
Dodam, że stacjonarne DVD Sony DAV 550s czyta obie płyty bez trudu (wiele innych modeli Sony, Roniny i Philipsy też). Wybredne LG (a dziwnym trafem przez, co niektórych na forum zachwalane) model DT 885NY czyta płytę nagraną na Litku mniej więcej do połowy, a potem ścina. Na nowszych stacjonarnych DVD LG obie chodzą bez zająknięcia ( co moim zdaniem dowodzi, że LG wzięło sobie do serca krytykę userów i zaczęło robić w miarę porządny sprzęt).
Pozdr.

VIZZARD 08.01.2005 22:24

Cytat:

Panie doktorze a może magistrze -chodzi mi o nie zrywanie dźwięku w czasie oglądania filmu . Nie które stacjonarne DVD nie mają dobrej korekcji błędów i przy kiepsko nagranej płycie się po prostu nie wyrabiają np. przy systemie kodowania 5.1 ja się z tym spotkałem -a jaśnie oświecony tego forum nie ? Co za mądrala;p

Tu doktorem być nie trzeba do takich wypowiedzi :nie:
Jeżeli nie potrafisz jasno powiedzieć o co chodzi :idea:

To zamieszczaj didaskalia do swoich wypowiedzi

W jakim kontekście coś piszesz :czytaj:

Z twojego posta wynika jasno to - co napisałem :D

A co do korekcji błędów - to nie - nie spotkałem się z tym problemem :nie:

Odtwarzam na syfiastym Microlabie GK-3100 - jakiś wynalazek sprzed kilku lat

A nagrywam na jeszcze większym syfie - czyli Liteonie

I nigdy nie spotkałem żadnego rwania AC3 5.1 :O

Więc drogi kolego!

Albo ktoś tu wali w bambus :sciana:

Albo ktoś jest wyjątkowo podatny na wszelkiego rodzaju plagi :help:

Albo ktoś ma wyjątkowo wybujałą wyobraźnię :\

Pozdrawiam!

:czar:

VIZZARD 08.01.2005 22:50

Cytat:

Napisany przez Koolo
Nie bądź rura i nie pękaj a na osłodę zobacz to :
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=205

No i ... :idea:

Na razie wynika z tego, że linki juz zamieszczać umiesz :jupi:

Jak dla mnie bomba :spoko:

I co dalej? ???

BTW

Na początek sprawdź, co znaczy sformułowanie: "Nie bądź rura i nie pękaj" :czytaj:

Potem możemy podyskutować na jakiś temat

Bo na razie z tego co zaprezentowałeś wynika, że twoje pojęcie na ten temat jest nijakie

I tak samo ma się w stosunku do skomentowanej przez ciebie mojej wypowiedzi

I jeżeli pojmowanie rozumienia jakichkolwiek podstaw jest u ciebie ogólnie tak ubogie

To zaprawdę powiadam ci:

Nie pogadamy sobie :nie:

A szkoda by było utracić możliwość konwersacji z tak interesującym i inteligentnym człowiekiem jak ty :smutny:

Więc luzik guzik

I daj buzi :*

:mruga:

VIZZARD 08.01.2005 23:00

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo

Czyli jednak zasłyszana przeze mnie opinia na temat Proline

Jest prawdą :taktak:

Duże brawa dla tych państwa!

^_^

Turboni 08.01.2005 23:04

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo

ladny litek - czarny

prawie jak nec wyglada - od tylu :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06.