![]() |
zapodalem sobie 2c8...ale przed tym tez mialem podobny problem
chyba taki juz urok tej nagrywarki.. |
Cytat:
W spawarkach Sony siedzą Liteony !!! :O ^_^ |
Cytat:
Poprzez dedukcję, analizę i analogię podaję co wynika z tej wypowiedzi: Tania płytka z Reala nagrana na Necu chodzi w stacjonarce bez zarzutu i to z dźwiękiem AC3 5.1 na tych tanich płytach :spoko: Tania płytka z Reala nagrana na Liteonie w ogóle nie chodzi w stacjonarce, a jak już chodzi - to na pewno nie z dźwiękiem AC3 5.1, a tylko góra 4.1 lub nawet tylko 2.1 na tych na tych tanich płytach :O Brawo! Jak zawsze stały poziom i kompetencja w normie :taktak: Tak trzymać! ^_^ |
Cytat:
Mam płyty esperanza i inne tanizny DVD od lipca i wszystko chodzi jak należy już nie mówię o płytach CD te mają jakieś 3 lata i wszystko jest w porządku - nigdy nie biłem na nich rekordów prędkości nagrywania z tą utratą danych to chyba lekka przesada ,zresztą kto mi zagwarantuje że te markowe płyty wytrzymają długo -bo jeśli nie to co firma mi odda nową? :-o |
Cytat:
|
Witam
Nabyłem Nec'a 3520 A (wgrałem nowy bios 1.24) Nagrałem kilkanaście dvd-video (platinum8x verbatim4x tdk8x "plusy" book type dvd-rom prędkość 4x ) Odtwarzanie nagranych dvd na kilku stacjonarnych odtwarzaczach bez żadnego zająknięcia .( wcześniej były na nich problemy na płytach nagranych na litku 812@832 z prędkością 2x) Odczyt płyt nagranyn litkiem bez problemu. |
Cytat:
|
w temacie byloby wszystko jakby przeprowadzil testy i pokazal je na forum :)
a tak to niestety nic nie wiadomo dokladniej |
Cytat:
|
http://www.proline.pl/shop.php?prodi...415f424c41434b
Zobaczcie jakie NECi mają te *****e. PS.Jeżeli ktoś nie poznaje to dodam ze to LITEON. :rotfl: |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Dobra może tania DVD no name wytrzyma Ci trochę dłużej (swoją drogą możesz też trafić na płytki produkowane przez renomowaną firmę), ale co potem i jak dostaje w skórę napęd czytając takie badziewie. Czy, aż rzeczywiście jest tak duża róznica w cenie pomiędzy Verbatimem i TDK ( w Carrefour po 2, 90), a bezfirmowym szajsem ( po 90 groszy, albo 1,20 zł), że warto ryzykować utratę danych ( no chyba, że jest się piratem, a tu nie miejsce dla takich). Dla przykładu podam, że już w historii było kilka przykładów, jak to ludzie chcieli mieć taniej za wszelką cenę. Przysłowiowy Zabłocki, który żeby nie płacić cła przewoził mydło pod dnem statku jest świetlanym przykładem. Z nowszej historii i z życia wzięte. Byłem kiedyś w serwisie Renault. Dealer opowiedział mi historię gościa, co kupił w salonie najnowszą Lagunę 2.2 Dci za 100 tys. zł (full wypas), potem chciał zaoszczedzić na paliwie i wlał ropę z jakiejś badziewnej stacji tańszą od tej z Orlenu o 40 gr na litrze. Przyjmując, że wlał pełen bak zaoszczędził 40 złotych, a szlag trafił mu pompowtryskiwacze. Producent odmówił naprawy, bo klient naruszył warunki gwarancji i gość musiał zapałcić 10 tys. zeta. Komentarz jest w tym przypadku zbyteczny. Poniżej dwa wykresy z KProbe. Obie płyty to Mediastore DVD+R nagrane x 4. Pierwsza na LiteOn 451s@832s z biosem VSOB i druga na NEC 3500 z biosem 2.18. Dodam, że stacjonarne DVD Sony DAV 550s czyta obie płyty bez trudu (wiele innych modeli Sony, Roniny i Philipsy też). Wybredne LG (a dziwnym trafem przez, co niektórych na forum zachwalane) model DT 885NY czyta płytę nagraną na Litku mniej więcej do połowy, a potem ścina. Na nowszych stacjonarnych DVD LG obie chodzą bez zająknięcia ( co moim zdaniem dowodzi, że LG wzięło sobie do serca krytykę userów i zaczęło robić w miarę porządny sprzęt). Pozdr. |
Cytat:
Jeżeli nie potrafisz jasno powiedzieć o co chodzi :idea: To zamieszczaj didaskalia do swoich wypowiedzi W jakim kontekście coś piszesz :czytaj: Z twojego posta wynika jasno to - co napisałem :D A co do korekcji błędów - to nie - nie spotkałem się z tym problemem :nie: Odtwarzam na syfiastym Microlabie GK-3100 - jakiś wynalazek sprzed kilku lat A nagrywam na jeszcze większym syfie - czyli Liteonie I nigdy nie spotkałem żadnego rwania AC3 5.1 :O Więc drogi kolego! Albo ktoś tu wali w bambus :sciana: Albo ktoś jest wyjątkowo podatny na wszelkiego rodzaju plagi :help: Albo ktoś ma wyjątkowo wybujałą wyobraźnię :\ Pozdrawiam! :czar: |
Cytat:
Na razie wynika z tego, że linki juz zamieszczać umiesz :jupi: Jak dla mnie bomba :spoko: I co dalej? ??? BTW Na początek sprawdź, co znaczy sformułowanie: "Nie bądź rura i nie pękaj" :czytaj: Potem możemy podyskutować na jakiś temat Bo na razie z tego co zaprezentowałeś wynika, że twoje pojęcie na ten temat jest nijakie I tak samo ma się w stosunku do skomentowanej przez ciebie mojej wypowiedzi I jeżeli pojmowanie rozumienia jakichkolwiek podstaw jest u ciebie ogólnie tak ubogie To zaprawdę powiadam ci: Nie pogadamy sobie :nie: A szkoda by było utracić możliwość konwersacji z tak interesującym i inteligentnym człowiekiem jak ty :smutny: Więc luzik guzik I daj buzi :* :mruga: |
Cytat:
Jest prawdą :taktak: Duże brawa dla tych państwa! ^_^ |
Cytat:
prawie jak nec wyglada - od tylu :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06. |