Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

Turboni 17.01.2005 21:39

@slawek no tak i naped nie nagrywa i bufor spada do 7% :>
a jak byc przez przypadek wylaczyla zabezpieczenie bufora to co :> - plytka smietnik bedzie

jakos mi sie nie chce w to wierzyc :)

slawekj 17.01.2005 21:39

Wszystko jest prawidłowo. Tak nagrywa Nec. Wyraźnie to widać na wykresach zapisu w Nero.

:)

bart87 17.01.2005 21:39

Cytat:

Napisany przez Interesant
Witam, mam takie pytanie (przepraszam jeżeli ono juz było lub gdzieś przegapiłem odpowiedż) Czy coś Wam wiadomo aby ten napęd obsługiwał "DVD-R DL"? byłem w niedziele na CGK na batorego i słyszałem że ona podobno obsługuje taki standard i newiem z jaką prędkością.

Tak, ten napęd jak najbardziej BĘDZIE obsługiwał DVD-R DL, ale stanie się tak dopiero w połowie marca, kiedy to zostanie wydany nowy firmware, zawierający obsługę tejże funkcji. DVD-R DL można nagrywać na ND-3520 z prędkością 4x.

Erni4 17.01.2005 21:40

Cytat:

Napisany przez slawekj
Dobrze myślisz. :taktak:
Strefowy zapis. 6-7 obszarów w których następuje rekalibracja lasera w przypadku innych wartości niż w OPC.

Czyli nie mam sie czym przejmowac? :cool:
Dzieki!

slawekj 17.01.2005 21:41

Wszystko jest prawidłowo. :spoko: Tak nagrywa Nec. Wyraźnie to widać na wykresach zapisu w Nero.
Nad wszystkim czuwa system ochrony zapisu. :taktak:

Turboni 17.01.2005 21:44

a jak wylaczysz system ochrony zapisu to co plytka smiec :>

Yacko 17.01.2005 21:47

Cytat:

Napisany przez Turboni

W sumie to nie problem, po to ten system jest aby go używać.

Turboni 17.01.2005 21:55

wiem ale to jest pytanie podchwytliwe :)

np: zapomnisz go uaktywnic w nero lub jeszcze jakies inne przeszkody i co wtedy :>

slawekj 17.01.2005 21:55

Cytat:

Napisany przez Turboni

To zaleta systemu ochrony zapisu.
Dzięki tej metodzie możliwa jest rekalibracja lasera nie tylko w Necu ale też w BenQ, Philipsie, Plextorze.
Zmiania szybkości nagrywania np. w Litku też by nie była możliwa.
Zapis płytek skończyłby się na 4x. :taktak:

Turboni 17.01.2005 21:59

tak to dlaczego w innych napedach naped sie nie zatrzymuje i bufor nie spada :>

zaraz odpowiecie ze tak nagrywa nec ale ...

pytanie wyzej :>

slawekj 17.01.2005 22:10

Cytat:

Napisany przez Turboni
tak to dlaczego w innych napedach naped sie nie zatrzymuje i bufor nie spada :>

zaraz odpowiecie ze tak nagrywa nec ale ...

pytanie wyzej :>

Wszystkie wymienione napędy zatrzymują się. :taktak:
Widać to wyrażnie po długich szpilkach w teście zapisu Nero.

Turboni 17.01.2005 22:33

tak ale jakos tego nie zauwazylem :>

troche dziwne

slawekj 17.01.2005 22:38

To prawda. Nec robi to wyjątkowo długo. To zasługa chipu sterującego.
Opisywałem i zamieściłem wykres:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=10

BenQ i Plextor zmienia znacznie szybciej.

sirmike 17.01.2005 22:50

Mam takie same objawy w moim Necu!
Niby bylo dobrze, wszystko dzialalo ale po dokladnym obejrzeniu filmow nagranych na Necu okazalo sie ze wlasnie gdzies 6-7 razy w rownych odstepach czasu w filmie jest przeskok klatki (trwa to ulamek sekundy ale da sie zauwazyc)! Zaniepokoilo mnie to bardzo. Mam wlaczone DMA, ASPI tez zainstalowane. Wiec pomyslalem ze zmienie program do nagrywania (do tej pory uzywalem Nero). Zmienilem na CloneDVD i problem zniknal-juz na filmach nie ma przeskokow.
Niewatpliwie powodem m.in. moze byc dysk (5400 obrotow) i w tescie predkosci dysku w Nero wyniki sa slabe, po drugie slyszalem ze dobrze by bylo miec 1 Gb RAM! Rowniez nie wszystkie plytki np. x8 nagrywane predkoscia x8 nagrywane sa jakosciowo dobrze. Spotkalem sie rowniez z tym ze plytki z filmem z przeskakujacymi klatkami na innych odtwarzaczach DVD odtwarzane sa poprawnie!

sourcus 18.01.2005 11:02

otoz to, mam neca, plytki nagrywane w nero na odtwarzaczu thomsona tez przeskakwialy co jakis czas, za to w Denonie ani razu + plytki nagrane w DVDDecrypterze nie skacza nigdy na zadnym odtwarzaczu. Moze w nowej wersji nero (6.6.0.5) poprawia ten haczyk

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:11.