Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.06.2005, 15:50   #2581
Nierealny
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Nierealny
 
Data rejestracji: 15.06.2003
Posty: 10
Nierealny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ManATMoon
Nec ma słabą kompatybilność z płytami nagranymi na innych napędach.
Warto było poszukać i przeczytać dokładnie forum na temat tej nagrywarki przed zakupem, np. ten wątek:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=52417

Byc może uniknąłbyś bólu.
nie widzialem tego tematu szkoda
__________________
nec
Nierealny jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.06.2005, 22:59   #2582
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
http://www.cdfreaks.com/article/206/
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2005, 14:25   #2583
Nierealny
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Nierealny
 
Data rejestracji: 15.06.2003
Posty: 10
Nierealny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg

?? w czym mial by mi pomóc ten test
__________________
nec
Nierealny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2005, 15:17   #2584
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Nierealny... taki mały off

w ustawieniach profilu masz odpowiednią sekcje dotyczącą sprzętu, to nie tweak

przy okazji Jankes się kłania, może kojarzysz

/off
Cytat:
Napisany przez Nierealny
?? w czym mial by mi pomóc ten test
hmm... w uświadomieniu w co się wpakowałeś?

było trzeba zostać przy Litku, sam posiadam ten model i co nie nagram to u wszystkich zawsze czyta płytki bez problemu
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych

Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 15.06.2005 o godz. 15:22
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2005, 16:46   #2585
MetalSlug
Mistrzunio!
 
Avatar użytkownika MetalSlug
 
Data rejestracji: 17.05.2005
Posty: 173
MetalSlug zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
NEC to był faktycznie mało udany wybór...
__________________
Zagrajmy w "Totalną Termojądrową Wojnę"...
__________________________________
MetalSlug jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2005, 18:01   #2586
gips
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 21.08.2002
Lokalizacja: --
Posty: 98
gips w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
heh

mam podobnie z nec 3500 tzn chodzi o korekcje bledow wystarczy mala ryska na nosniku i juz c..j wywala sie i kapota, i nei wiem na co zmienic teraz chodzi mi po glowie plex 716 ponoc ladnei wsio czyta...
__________________
gips
gips jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2005, 18:58   #2587
Nierealny
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Nierealny
 
Data rejestracji: 15.06.2003
Posty: 10
Nierealny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jankes yo
no neca juz nigdy nie kupie boże jak można wypuścić takie gówno inaczej tego nie można nazwać ;(
ale może zrobię wałek i wymienię na starą LITE-ON 1673S
__________________
nec
Nierealny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2005, 19:53   #2588
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm... weź strzel sobie ForceASPI 1.7 jeśli jeszcze nie masz, nie sądze, że coś to da ale cholera tam wie
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2005, 20:56   #2589
Nierealny
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Nierealny
 
Data rejestracji: 15.06.2003
Posty: 10
Nierealny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam tą wgraną ver. aspi_471a2, ale sprawdze czy cos to da
__________________
nec
Nierealny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2005, 09:03   #2590
Chomiq
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Chomiq
 
Data rejestracji: 05.06.2003
Lokalizacja: Police
Posty: 7
Chomiq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam podobny problem tyle, ze nero widzi nagrywarke, ale maksymalna predkosc nagrywania wg. nero to 12x. Mam nero 6.6.0.12.

Edit.
W nero 6.6.0.14 dalej to samo:


Jednak tak jest tylko gdy plyta (x8 platinium) jest w napedzie. Gdy nie ma to write/read pokazuje jako x48.

Nie wiem, moze gdybym mial plyte x16 to by pokazalo normalnie, ale watpie.

Ostatnio zmieniany przez Chomiq : 17.06.2005 o godz. 09:23
Chomiq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2005, 13:39   #2591
bart87
Bywalec
 
Avatar użytkownika bart87
 
Data rejestracji: 22.12.2004
Posty: 48
bart87 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@Chomiq: Nie poddawaj więcej w wątpliwość swojego myślenia, bo dobrze myślisz.

Kiedy płyta jest włożona do napędu Nero InfoTool pokaże Ci prędkość, z jaką maxymalnie dana płyta może być zapisana.
Oczywiście wg strategii zapisu pochodzących z firmware'u nagrywarki.

I żadne nowe Nero nic Ci nie pomoże. Tak jest i tyle.
Wniosek? Nie masz czym się przejmować.

__________________
NEC ND-3520A [DVDR/RW] TEAC CD-W552E [CDRW]
PIONEER DVD-120 [DVD]
bart87 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2005, 15:41   #2592
Chomiq
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Chomiq
 
Data rejestracji: 05.06.2003
Lokalizacja: Police
Posty: 7
Chomiq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki za potwierdzenie bystrosci mojego umyslu , jeszcze nie jest zle ze mna.
Chomiq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2005, 19:56   #2593
darkness666
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.06.2005
Posty: 1
darkness666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam tą samą nagrywarkę (Nec Dvd-r/rw ND-3520A) i mam pytanie: jak nagrywać dwustronne płyty dvd i czym najlepiej? Najpierw nagrywamy jedną stronę, a potem przekładamy na drugą stronę i dalej nagrywamy? Ja próbowałem nagrywać tak Nero 6 i po nagraniu jednej strony chciałem nagrać następną, ale w którymś momencie wyskoczył błąd o nieudanym nagrywaniu. Możliwe, że to przez to, że podpisałem tą stronę (już nagraną) pisakiem do cd, dvd (heh taki odruch bezwarunkowy )? Potem chciałem nagrać to wszystko jeszcze raz, ale gdy już miałem nagrać następną stronę, poprostu program (nero 6) zakomunikował, ze nagrywanie się niepowiodło (na samym początku, 1% procesu nagrywania). O co tu chodzi? Jeżeli trza coś zmieniać w ustawieniach, uaktualnić bios lub coś innego to proszę o dokładne wytłumaczenia tego wszystkiego. Jak to jest już gdzieś na forum to proszę o podanie tych tematów. Jeżeli coś z biosem to dobrze by było gdyby ktoś odrazu podał do niego linka i czym to zmienić. Help! Aha, używam tych samych płyt .
darkness666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 20:26   #2594
bart_3d
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 18.09.2004
Posty: 435
bart_3d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez darkness666
Mam tą samą nagrywarkę (Nec Dvd-r/rw ND-3520A) i mam pytanie: jak nagrywać dwustronne płyty dvd i czym najlepiej? Najpierw nagrywamy jedną stronę, a potem przekładamy na drugą stronę i dalej nagrywamy? Ja próbowałem nagrywać tak Nero 6 i po nagraniu jednej strony chciałem nagrać następną, ale w którymś momencie wyskoczył błąd o nieudanym nagrywaniu. Możliwe, że to przez to, że podpisałem tą stronę (już nagraną) pisakiem do cd, dvd (heh taki odruch bezwarunkowy )? Potem chciałem nagrać to wszystko jeszcze raz, ale gdy już miałem nagrać następną stronę, poprostu program (nero 6) zakomunikował, ze nagrywanie się niepowiodło (na samym początku, 1% procesu nagrywania). O co tu chodzi? Jeżeli trza coś zmieniać w ustawieniach, uaktualnić bios lub coś innego to proszę o dokładne wytłumaczenia tego wszystkiego. Jak to jest już gdzieś na forum to proszę o podanie tych tematów. Jeżeli coś z biosem to dobrze by było gdyby ktoś odrazu podał do niego linka i czym to zmienić. Help! Aha, używam tych samych płyt .

Płytka 2-stronna jes traktowana jak 2 odzielne płytki (tylko tyle, że masz to w jednym kawałku).

A tak poza tym, możesz mi łaskawie wytłumaczyć, jakim cudem i w którym miejscu podpisałeś tą płytkę?
Bo albo ja czegoś nie jarzę, albo ty zdolny jesteś
bart_3d jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 21:17   #2595
Popielaty
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Popielaty
 
Data rejestracji: 24.01.2004
Lokalizacja: GDYNIA
Posty: 603
Popielaty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może podpisał na wewnętrznym kręgu gdzie są białe opisy stron płyty, bo jeżeli w innym miejscu to...
Popielaty jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dvd r dl, napęd, nec

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. czary2mary Napędy optyczne DVD 23 19.03.2018 22:52
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM s1misza Napędy optyczne DVD 1 21.08.2008 21:14
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A Matefusz Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 3 30.03.2005 21:02


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.