![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.11.2004
![]() |
LiteOn SOHW-1633s i wolniejsze nagrywanie ?
Witam po raz pierwszy na forum,
Przegladalem posty i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Czy jest mozliwe zeby w/w nagrywarka wypalala plytki wolniej niz x4? Dla plyty -r najnizsza predkosc mam x4 a dla rw x2, a chcialbym razy 1. Kombinowalem juz z firmware 1653 (chyba), ale jak go wrzucilem to przestala kompletnie dzialac, wiec powrocilem do poprzedniej wersji. Czy mam ja przerobic na jakas starsza? Dzieki za pomoc Michał Szcześniewski |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
mozesz pobawic sie strategia zapisu w omni dla danego nosnika by palil sie 1x ale nie gwaratuje ze bedzie sie palil z taka szybkoscia ja na 812 moge palic 1x po zabawie z omni
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zastanow sie czy to bedzie mialo sens
jak plytka ma certyfikowana predkosc 4x to jej minimalna predkosc zapisu powinna byc 4x wolniej nie znaczy lepiej, wrecz przeciwnie plytki nawet "gorzej" sie pozniej odtwarzaja - zwisy i freezy w odtwarzaczach |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.11.2004
![]() |
dzieki za sugestie....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@icemac
nie masz calkowitej racji, niektore espy i princo (wszystkie 'minusy') przy paleniu x2 dawaly (przynajmniej u mnie) o wiele lepsze wyniki, anizeli palone z certyfikowana predkoscia (x4) powoluje sie na wykresy kProbe i rzeczywista 'czytliwosci' w stacjonarkach, roznych zreszta (aiwa, philips, sony, elta) co do verbatim (+) x4 to rzeczywiscie, przy paleniu x2 PI mam okolo 2x wieksze anizeli przy paleniu x4, PIF zostaje na tym samym poziomie. po prostu skorygowalbym Twoja wypowiedz: zamiast: Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@pykson
dzieki za poprawe ![]() u mnie plytki 4x wypalone 2,4x odtwarzaja sie tak jak wypalily - troche freezow na mojej 451@832 pale tak jak powinno byc czyli tak jak certyfikowane i wyzej ![]() P.S. to moje spostrzezenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|