Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.08.2005, 09:45   #1
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 56
albercikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nero i problem nagrywania danych

Witam, mam problem z nagrywaniem danych.
Soft dołączony do wypalarki, Nero Expres.
Nagranie danych z dysku (małe programiki, kodeki, pliki tekstowe, pliki html..itp czyli ogólnie bajzel)
Wyskakuje błąd standardowy czyli nagranie nie powiodło się czy jakoś tak.
Zgadując wykombinowałem że problem mogą stanowić plik html które często mają bardzo długie nazwy.
Ponieważ w Nero Expres nie znalazłem opcji do zezwalania na zapisywanie plików o dłuższych znakach i większym zagnieżdżeniu katalogów przeszedłem na Nero Burning Rom.
Włączyłem wyżej wymienione opcje i dla próby nagrałem same pliki Html, wszystko w porządku, wypalanie zakończone sukcesem.
Nagrywam więc całość bajzlu i niestety znowu błąd.
Testuje więc plik po pliku nagrywam na DVD+RW by znaleźć te z którymi jest problem.
Okazało się że Nero nie pasował plik "acemcp501proxp.exe" czyli kodeki do Xp-eka.
Wcześniej miałem taki sam problem z danymi z innej partycji i także musiałem postępować w ten pracochłonny sposób aby odnaleźć plik który sprawia problem( nie miał rozszerzenia exe)
W związku z tym mam następujące pytania:
1.Dlaczegona niby nagrywarka nie chce poprawnie nagrać pliku ?
2.Dlaczego nie informuje w czasie testu że występuje problem
lub informuje że test nie może zostać przeprowadzony ? (nie pamiętam która z tych opcji występuje, wieczorkiem jak będę w domu to sprawdzę)
3.Czy jest jakiś sposób czy opcja w Nero dzięki której łaskawie dowiem się który plik mu nie pasuje(, czy musze sprawdzać to godzinami metodą nagraj plik , potem następny itd aż do wyeliminowania winowajcy ?
4. Czy jest jakiś soft który nie jest taki "fainy" ?

P.S.Na stareńkiej nagrywarce CD+RW sprzed wielu, wielu lat i na starym Nero nie ma takich problemów, nagrywa te pliki i czyta je bez najmniejszych problemów, ach nie ma to jak nowoczesny sprzęt

Ostatnio zmieniany przez albercikk : 29.08.2005 o godz. 10:07
albercikk jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.08.2005, 11:11   #2
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
 
Avatar użytkownika VIZZARD
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 11,779
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Wątpię, żeby Nero miał problem z nagraniem tego konkretnego pliku

Występuje on raczej losowo w nienagranej kompilacji

Chyba, że na dysku są jakieś bad sektory i jest problem z przeczytaniem tego pliku

Spróbuj po prostu skopiować ten plik w inne miejsce na dysku - sprawdzisz tak, czy plik daje sie w ogóle przeczytać


__________________
VIZZARD jest offline  
Stary 29.08.2005, 11:29   #3
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 56
albercikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wieczorkiem będę w domu, sprawdzę czy plik nie jest uszkodzony, przeniosę go w inne miejsce jak radzisz a o efektach doniosę.
Pozdrawiam
albercikk jest offline  
Stary 29.08.2005, 23:19   #4
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 56
albercikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a więc sprawdziłem , plik jest sprawny, przeniosłem go także w inne miejsce(inna partycja), niestety wywala ten sam błąd "błąd komunikacji" po czym "zapis z prędkością....... niepowiódł się. ....ki czort ?
A oto i log z tego nieudanego zapisu.
Dołączone pliki
File Type: txt Log.txt (8.9 KB, 413 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez albercikk : 29.08.2005 o godz. 23:22
albercikk jest offline  
Stary 29.08.2005, 23:25   #5
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
 
Avatar użytkownika VIZZARD
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 11,779
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez albercikk
a więc sprawdziłem , plik jest sprawny, przeniosłem go także w inne miejsce(inna partycja), niestety wywala ten sam błąd "błąd komunikacji" po czym "zapis z prędkością....... niepowiódł się. ....ki czort ?
A oto i log z tego nieudanego zapisu.
No dobra!

A ta płyta/płyty na których nagrywasz to jakiej firmy są?
__________________
VIZZARD jest offline  
Stary 30.08.2005, 07:42   #6
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 56
albercikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
No dobra!

A ta płyta/płyty na których nagrywasz to jakiej firmy są?
Verbatim DVD+RW x4 sztuk dwie, na obu ten sam efekt, dodam że po wyeliminowaniu tego pliku (lub innego sprawiającego problem) dane nagrywają się bez problemu.

P.S.Stwierdziłem że póki jestem mało doświadczony w kwestii wypalania DVD to najpierw będę palił dla testu na RW żeby na ewentualnych zepsutych R+ nie zbankrutować i jak widać założenie jest słusznie.
Pozdrawiam
albercikk jest offline  
Stary 30.08.2005, 12:06   #7
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
 
Avatar użytkownika VIZZARD
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 11,779
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez albercikk
Verbatim DVD+RW x4 sztuk dwie, na obu ten sam efekt, dodam że po wyeliminowaniu tego pliku (lub innego sprawiającego problem) dane nagrywają się bez problemu.

P.S.Stwierdziłem że póki jestem mało doświadczony w kwestii wypalania DVD to najpierw będę palił dla testu na RW żeby na ewentualnych zepsutych R+ nie zbankrutować i jak widać założenie jest słusznie.
Pozdrawiam
Nie będę się rozpisywał co i jak

Ale spróbuj dać ogólnie trochę mniejszą objętość kompilacji

To znaczy odejmij z 50 - 100MB i wtedy spróbuj nagrać łącznie z tym niechcianym plikiem


__________________
VIZZARD jest offline  
Stary 30.08.2005, 13:05   #8
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 56
albercikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Nie będę się rozpisywał co i jak

Ale spróbuj dać ogólnie trochę mniejszą objętość kompilacji

To znaczy odejmij z 50 - 100MB i wtedy spróbuj nagrać łącznie z tym niechcianym plikiem


hmm tylko że wielkość danych które nagrywam nie przekracza 4 GB, a problem pojawia się nawet wtedy gdy na wyczyszczona płytę DVD+RW chce nagrać tylko ten problematyczny plik.

Trochę jestem ostatnio zabiegany a zapowiada się że ta tendencja będzie narastać, myślałem że zakup nagrywarki rozwiąże część moich problemów z bajzlem na dysku(małym) do którego tworzenia jestem chyba niestety stworzony a tu takie kwiatki i znowu trzeba walczyć ech, na szczęście palenie plików Raw i Jpeg nie sprawia problemu więc chociaż zaległości w archiwizowaniu tysięcy zdjęć mogę powoli nadrabiać
Dziś wieczorem zainstaluje WinONCD, albo Alcochola (no chyba że poradzicie jakiś inny program) i zobaczymy przynajmniej czy to wina programu do palenia.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez albercikk : 30.08.2005 o godz. 13:10
albercikk jest offline  
Stary 30.08.2005, 13:15   #9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.02.2003
Posty: 20
Bosskg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mialem podobny problem. U mnie pomoglo wylaczeenie opcji "sprawdzania poprawnosci formatu plytki przed zpisem" oraz "sprawdzanie nazwy joliet przed zapisem". Mozesz takze pobawic sie opcja "tryb wysokiej zgodnosci z dvd".
Pozdrawiam
Bosskg jest offline  
Stary 31.08.2005, 13:12   #10
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 56
albercikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Bosskg
Mialem podobny problem. U mnie pomoglo wylaczeenie opcji "sprawdzania poprawnosci formatu plytki przed zpisem" oraz "sprawdzanie nazwy joliet przed zapisem". Mozesz takze pobawic sie opcja "tryb wysokiej zgodnosci z dvd".
Pozdrawiam
Niestety nie pomogło ale dzięki za chęci
Pozdrawiam
albercikk jest offline  
Stary 31.08.2005, 20:25   #11
Zarejestrowany dla jaj
 
Avatar użytkownika zene_k
 
Data rejestracji: 25.11.2004
Lokalizacja: 53°25' N,14°35' E
Posty: 3,827
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Spróbuj zmienić temu plikowi rozszerzenie i wtedy go nagrać, może to pomoże
__________________
Pozdrawiam Marek
zene_k jest offline  
Stary 01.09.2005, 07:08   #12
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 56
albercikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wczoraj znowu walczyłem z tym gó..em.
Przeinstalowałem system na XP, system plików zmieniłem na NTFS, zainstalowałem jeszcze raz ASPI, doinstalowałem prócz Nero także WinOnCd6.
Efekt ten sam na obu programach występuje błąd przy nagrywaniu tego pliku.

Cytat:
Napisany przez zene_k
Spróbuj zmienić temu plikowi rozszerzenie i wtedy go nagrać, może to pomoże
Napewno pomoże gdyż robiłem już takie próby, to znaczy spakowałem drania i wtedy nagrało się poprawnie, ja się nie czepiam bo ja sobie mogę olać ten plik sikiem skośnym, ale to chyba nie o to chodzi żebym siedział godzinami i zgadywał bądź testował które pliki podobaj się Nagrywarce, Komputerowi lub programowi do wypalania(sam nie wiem co jest winne?) a potem je eliminował bądz robił jakieś inne sztuczki żęby udało się nagrać, chyba nie tak powinna wyglądać wygodna archiwizacja ?

Pomocy chłopaki dla Spawacza-lamera bo kończy mi się powoli cierpliwość

P.S. acha i jeszcze jedna sprawa, dlaczego przy nagrywaniu danych Nero informuje że nie może wykonać testu

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez albercikk : 01.09.2005 o godz. 07:19
albercikk jest offline  
Stary 01.09.2005, 07:29   #13
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez albercikk
Pomocy chłopaki dla Spawacza-lamera bo kończy mi się powoli cierpliwość
Pozdrawiam
Prośba o zrobienie obrazu w Nero nrg przed nagraniem.

slawekj jest offline  
Stary 01.09.2005, 07:41   #14
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 56
albercikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Prośba o zrobienie obrazu w Nero nrg przed nagraniem.

Dobrze, wieczorem wykonam i doniose o efektach.
Pozdrawiam
albercikk jest offline  
Stary 01.09.2005, 08:00   #15
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez albercikk
Dobrze, wieczorem wykonam i doniose o efektach.
Pozdrawiam




Można nagrywać, sprawdzone przy ustawieniach:



Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nero i problem nagrywania danych-nero-obraz.jpg   Nero i problem nagrywania danych-ustawienia-nero.jpg  
Dołączone obrazki
 
slawekj jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO