![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.11.2004
![]() |
obrazy czasem dzialaja,czasem nie...
mam taki problem ktory jest dziwny ale irytuje.Pierwszy raz zdarzylo sie tak kiedy pobralem backup HL2'a w postaci 5 obrazow plyt, a terza w przypadku obrazu DVD Bitwy o srudziemi przyniesionej na dysku. Otoz jak instaluje z tych obrazoww miejscu w ktorym sa pierwotnie znaczy albo z folderu pobierania plikow ( HL2) lub drugi dysk (LoTR) wszystko w porzadku. problem sie zaczyna kiedy te obrazy chce przeniesc na inny dysk badz partycje.wtedy podczas instalacji zaczyna ostro sypac bledami odczytu i dalsze proby instalacji sa juz zbedne. Wiec mam pytanie jak da sie to obejsc bo to gdzie to zalega srednio mi odpowiada, zreszta to samo sie dzieje jak te obrazy zrzuce na DVD+/-R, tez bledy odczytu, mowie tu o obrazac 5 plyt na jedno dvd i instalacje z wirtuali, bo obrazu dvd jeszce nie wypalalem jako normalnej plytki.z gory dzieki wszystkim.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Nie wiem czy cie dobrze zrozumialem ale jesli najpierw zamontujesz obraz w wirtualu a potem go przeniesiesz (o ile to jest u ciebie mozliwe) to pewnie ze bedą sypac sie bledy odczytu ponieważ plik zostal przeniesiony. Jesli chcesz aby bylo wszystko Ok to najpierw odmontuj obraz potem go przenies a nastepnie ponownie zamontuj. tylko zamuntuj obraz wybierając recznie plik a nie przez wybranie go z listy ostatnio otwieranych obrazów. Nie rozumiem jednak jak po wypaleniu takiej plytki moga wystepowac bledy. Z tego co wiem to są już na rynku gry króre wykrywają stworzony dysk wirtualny i nie dają się zainstalować. Po drugie to niektóre gry mozna instalować tylko z tego samego Czytnika czyli jesli byl to początkowo dysk G: a potem zamontowales to w H: to taki bląd moze wystąpić. Jeśli wypaliłęś plytkę i wlożyłeś ją do CD lub DVD to litery dysku sie zmienią. Jednak są to tylko moje przypuszczenia. Byc moze ktos bardziej doswiadczony cos ci jeszcze poradzi. A tak w ogóle to jaki to jest foramt obrazu?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za odp. ale nie dokladnie o to mi chodzilo. Mialem na mysli to ze jak instaluje z obrazu w miejscu jego sciagniecia albo z tego dysku na ktorym przynioslem to dziala. Ale te lokacje dla obrazow mi nie odpowiadaja bo nie mam tam za wiele miejsca wiec mam na to specjalna partycje no i wlasnie gdy przonosze to obrazy do tej nowej lokalizacji nie da sie zainstalowac. Takze jak wezme i komus nagrywam taki obraz na twardy dysk to potem u ludzi tez sypia sie bledy odczyty przy instalacji. Foramty chych plikow to byly w przypadku HL'a *.bin , a w przypadku LoTR *.iso
|
![]() |
![]() |
#4 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
A jak duże są te obrazy? I jaki masz system plików na partycji (tej, którą utworzyłeś sobie do przechowywania obrazów) z pod której podmontowujesz je do virtuala? Staraj się pisać trochę jaśniej, bo momentami ciężko załapać, o co chodzi.
pozdr. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
w jednym przypadku objetosciowo tego bylo ok 5 x 700MB, a w drugim jeden plik ok 3,4GB. Zarowno na dysku na ktorym plik dostalem i na tym na ktory chce zrzucic jest NTFS.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Jak dla mnie to jest dziwna sprawa. To wygląda jakbyś miał problem z kopiowaniem. szczerze to pierwszy raz sie z czyms takim spotyklam i wydaje mi sie to troszeczkę dziwne. Moze sprawdz sobie bledy na dysku. A kopiują ci sie te pliki w całości? Ich rozmiar jest taki sam? Nagrywasz je na plytki jako kopia CD czy bezpośrednio z obrazu. Moze nie masz uprawnien na partycji NTFS choc w tym przypadku od razu wyświetlił by ci sie komunikat. Być moze umieszczasz je w lokalizacji zbyt zagnieżdżonej. Z tego co pisales to z takim rozmiarem obrazów, nie bylo by problemu nawet przy partycjach Fat32. A jakiego używasz virtuala? Moze to wersja 30 dniowa z ograniczeniami. Ale jeśli naprawde masz problem z przeniesieniem tego pliku to moze najpierw zamontuj go w Virtualu a potem utwórz obraz z tego virtuala który umieścisz tam gdzie ci pasuje
Pozdro |
![]() |
![]() |
|
|