![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
News - wygląda ciekawie :)
W kwietniu przyszłego roku do sprzedaży trafią dwuwarstwowe nośniki DVD+R, których pojemność będzie prawie dwukrotnie większa od płyt aktualnie obecnych na rynku.
Dzięki technologii opracowanej wspólnie przez firmy Verbatim, Mitsubishi Kagaku i Philips, możliwe stało się wprowadzenie drugiej warstwy zapisu, w wyniku czego pojemność standardowego nośnika DVD+R wzrosła z 4,7GB do 8,5GB. Nowe płyty będą umożliwiały zapis czterogodzinnego materiału w jakości DVD lub szesnastogodzinnej zawartości o jakości VHS. Co najważniejsze, nowe dyski będą w pełni kompatybilne z istniejącymi odtwarzaczami i nagrywarkami DVD( ![]() Źródło: http://www.4press.pl/show.php?id=3457
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 04.11.2003 o godz. 17:28 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Rzeczywiście brzmi nieźle, ciekawy jestem jednak czy obecnie produkowane nagrywarki faktycznie bez problemu bedą to nagrywać - nie chcę być sceptykiem ale ......
no i pewnie producenci 'minusa' tez niedługo wyskoczą z podobną nowiną.
#3 |
KONKWISTADOR
![]() |
też mam te obawy - może kolesie z 4press źle przetłumaczyli newsa z The Register... zdarza się im to
![]() ![]() a przedstawiciele "minusów" już też ogłaszali coś takiego niedawno - w październiku wspominał o tym Pioneer...
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 04.11.2003 o godz. 17:37 |
![]() |
![]() |
#4 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 |
KONKWISTADOR
![]() |
no to może w przyszłym roku będzie można dać sobie siana z rekompresją przy backupie DVD
![]() ![]() ![]() chyba, że te cwaniaki z przemysłu rozrywkowego coś wymyślą...
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2003
![]() |
Podejrzewam, że nasze nagrywarki będą potafiły tylko odtwarzać krążki nagrane dwuwarstwowo. Trzeba powoli zbierać kasę na nowy sprzęt.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.09.2003
![]() |
Na którymś z forów zagranicznych (CDFreaks lub Firmware Page) przeczytałem, że pisano w tej sprawie do Philipsa. Odpowiedzieli, że potrzebne będą nowe nagrywarki. Zresztą bądźmy realistami, nawet gdyby można to było załatwić upgradem firmware'u, producenci nie zrobią nam takiego prezentu. W ich interesie leży zmuszenie nas, byśmy jak najczęściej kupowali nowy sprzęt. A my, głupcy, czynimy to...
Nulek |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Ja im nie zrobię tej przyjemności, bo już wydałem kasę.
Jednej rzeczy nie zrobią porządnie, a już wciskają drugą. DVD-+R ,DVD-+R DL, Blu-ray. Już widzę te problemy z tym nośnikiem i nagrywarką. -dlaczego dvd-rom nie widzi drugiej warstwy. -dlaczego nagrywarka nie chce nagrywać drugiej warstwy. -dlaczego DVD stacjonarne nie czyta drugiej warstwy....itd. |
![]() |
![]() |
|
|