Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 08.05.2005, 21:28   #1
grdalus
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.05.2005
grdalus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywanie DVD+R na LiteOn SOHW 1673S

Cześć,
Mam problem z nagrywaniem DVD+R na nagrywarce Liteon SOHW 1673S.
Po nagraniu DVD+R z danymi nagrywarka nie znajduje nagranej przez siebie płyty.

Nagrywarka po włożeniu płyty [Verbatim DVD+R, TDK DVD+R] poprawnie ją rozpoznaje jako pustą. Nagrywam płytkę przy użyciu Nero 6.6.0.6 z prędkością x6 lub x8 niby wszystko jest OK ale po zakończeniu nagrania nagrywarka nie znajduje nośnika. Po zakupie nagrała ze dwie płytki które zdają sie być OK. Uaktualniłem firmware do wersji JS07 ale zepsułem kilka kolejnych płytek i nic. Ustawiam pojedyńczą sesję, disc at once
Poza tym mam wrażenie, że dziwnie sie zachowuje tzn. po włożeniu DVD+R z danymi [który sama nagrała] znajduje płytę ok. 20-25 sekund - czy to nie za długo? Podczas nagrywania mruga cały czas dioda na żółto. Czy tak powinno być?
Proszę kogoś co ma taką nagrywarkę o opisanie procesu nagrywania: ile trwa nagranie płytki DVD+R, jak sie zachowuje podczas nagrania nagrywarka [dioda], z jaką prędkością nagrywać, ustawienia nagrywania, itp. Płyty CD nagrywa zdaje sie OK, no ale nie po to ją kupiłem, żeby nagrywać CD

Ostatnio zmieniany przez grdalus : 08.05.2005 o godz. 21:40
grdalus jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: