![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.11.2010
![]() |
Nie mogę skopiować płyty DVD, jakieś dziwne zabzpeiczenie.
Witam!!
Chciałbym zrobić dla siebie kopie zapasową filmu DVD z 2008r, lecz jak na złość żadnym programem owej kopii nie mogę zrobić: 1. DVDShrink 3.2 2. DVD Decrypter 3.5.4.0 3. DVD Fab 8.0.6.6 4. Alcohol 120% 1.9.7 5. Ashampoo Burning Studio 2010 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaki film
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AnyDVD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiesz ile jest filmów z 2008r ? bo ja nie wiem....
![]() Spróbuj AnyDVD |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
No i?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Zaraz ściągnę i zobaczę co da się zrobić.
Film pt: Wątpliwość. Ok ściągnąłem AnyDVD HD 6.7.6.0 (trial 21dni) ale nigdzie w tym programie nie widzę możliwości tworzenia obrazu płyty. Jakaś podpowiedź, jak mam ten obraz płyty zrobić? Trochę później ![]() Opcja Zgrywaj DVD-Video na twardy dysk... No i du.... staneło na 11% i pojawił się błąd: FileIO 3 VTS_09_1.VOB 202708992 374784 Opcja Zgrywaj do Pliku z Obrazem... Zatrzymało się na 11% błąd: "wystąpił błąd odczytu z urządzenia/napędu F:! Sectors: 399072-399103 Płyta od spodu wizualnie w dobrym stanie, 1 rysa wzdłużna ok. 1,5cm długości. Może to z powodu tej rysy nie da się skopiować płyty, ale to raczej mało prawdopodobne gdyż różne programy na innej wartości % się zatrzymywały, jeśli jest to jakieś miarodajne odniesienie. Czy w ustawieniach AnyDVD jest "omijaj błędne sektory lub coś w tym stylu"?? Ostatnio zmieniany przez Xebap : 25.12.2010 o godz. 12:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dziwne nie mogę edytować swojego poprzedniego postu, więc jestem zmuszony napisać nowy.
Kolega czary2mary chyba ma rację, udało mi się przekopiować płytę programem Alkohol 120% z zaznaczoną opcją "pomijaj błędne sektory" płyta się skopiowała lecz podczas kopiowania pojawiło się sporo tych sektorów. Niestety pomimo skopiowania płyty w 100%, nie da się jej otworzyć programami do edycji (typu dvd shrink) ta płyta jest tak dobrze zabezpieczona, zabezpieczeniem przed kopiowaniem oparte na uszkodzonych sektorach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Shrink nie obsługuje formatu Alcohola -i pewnie dla tego
![]() Najłatwiej będzie użyć DVDFab- i zaznaczyć opcję pomijania błędnych sektorów. Płyta jest po prostu słabo odczytywana - i to cała tajemnica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
W ustawieniach DVDFab znalazłem w ustawieniach następującą opcję Ustawienia/(DVD/Blu-ray)/Odczytywanie... i co dalej mam zrobić?? Jaki tryb: Automatyczny, ASPI, SPTI Błędy odczytu: - wyświetlanie komunikatu z pytaniem o dalsze działanie (to jest zaznaczone) - ignorowanie Ilośc prób odczytu: można zmieniać 0-10 (domyślnie ustawione na 1) Ilość pomijanych sektorów po wystąpieniu błędu odcztu: można zmieniać 0,2,4,6,8,16,32,64 (ustawione domyślnie na 32) Buforowanie: Włączone Blu-ray: tego nie ruszam Po 30min.......... Wielkie dzięki czary2mary: Ustawiłem: Jaki tryb: Automatyczny Błędy odczytu: - wyświetlanie komunikatu z pytaniem o dalsze działanie - ignorowanie (to zaznaczyłem)<------ Ilośc prób odczytu: można zmieniać 0-10 (domyślnie ustawione na 1), ustawiłem na 10 Ilość pomijanych sektorów po wystąpieniu błędu odcztu: można zmieniać 0,2,4,6,8,16,32,64 (ustawione domyślnie na 32), zostawiłem 32 Buforowanie: Włączone Poszło za pierwszym razem, żeby uniknąć powtórki z rozrywki, do kopiowania zaznaczyłem tylko główny tytuł, usunąłem zbędne języki i napisy Czary2mary jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedź, nie pomyślałbym o zmianie ustawień w DVDFab. Ostatnio zmieniany przez Xebap : 25.12.2010 o godz. 16:57 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Witam!!
Mam podobny problem! tym razem chcę skopiować sobie film Pan i władca na końcu świata, ale tak jak w przypadku poprzedniego filmu żaden z programów wymienionych w pierwszym poście nie daje rady, kopiowanie dochodzi do 28% i wywala błędy. Próbowałem skopiować płytę dvdfab na ustawieniach z w/w postu ale kopiowanie dochodzi do 27% i zwalnia do 0,5KB/s przez co z 27% do 27,72% kopiowanie trwa 2,5h po czym dalsze kopiowanie przerwałem. Czym mogę jeszcze spróbować przekopiować ten film? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Innym napędem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Pewnie plyta porysowana w tym miejscu.
![]() |
#12 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
CloneDVD+AnyDVD
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 12:46 |
Kopiowanie DVD - ciekawy problem | Coppermine | Napędy optyczne DVD | 8 | 09.03.2009 19:32 |
Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.64a | VLuka | FAQ | 0 | 29.12.2002 17:43 |