![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.03.2003
![]() |
Niechciana sciezka dziwiekowa
Czesc prosze o pomoc przerabiam koncert ktory ma 2 sciezki dziwiekowe 1 jest pcm a 2 dd 5.1 w programie clonedvd zaznaczam druga sciezke,wszystko wychodzi mi ok tylko na stacjonarnym dvd automatycznie wlacza mi sie pierwsza sciezka ktorej niema .I mam pytanie jak zrobic zeby startowalo mi z drugiej sciezki.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Karolina & xbox & DVDRIP
Data rejestracji: 28.11.2003
![]() |
Mozesz zrobic rip plyty DVD, i caly koncert masz na HDD - pliki VOB, IFO... Nastepnie programem DVDFAB wybierasz sciezke ktora Cie interesuje, i wybierasz ja na domyslna (w starszych wersjach programu nalezy przytrzymac na tej sciezce prawy przycisk myszy - powinno sie podswietlic na czerwono). I tyle.. potem wypalasz i powinno chodzic
![]() Opisu programu DVDFAB poszukaj na: http://www.mrbass.org/dvdfab/ a program mozesz sciagnac z (komercyjny): http://www.dvdidle.net/download/DVDFab15Beta1.exe
#3 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki Yoda oto mi chodzilo ale nie moge tego rozgryzsc jak bys mogl wytumaczyc mi to bardziej lopatologicznie od tego miejsca :Zmiana domyślnej ścieżki audio :nie wiem co i jak otwozyc w ifoedit,z gory dziekuje za ojasnienie.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Uruchamiasz IfoEdit klikasz 'Open' i ładujesz IFO filmu.
A dalej juz wg opisu rozwijasz "drzewo" w górnym okienku i szukasz: VTS_PGCITI / VTS_PGC_1 / Audio Stream status section
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Robie tak jak napisales i nic mi nie wychodzi,w 1 sciezce wpisuje 0 w 2 sciezce 1i kicha nie wiem juz co z tym zrobic.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
0 i 1 to nie te wartości, musisz zmienić:
ścieżka - wartość 1-sza: 32768 (default) 2-ga: 33024 3-cia: 33280 4-ta: 33536 5-ta: 33792 6-ta: 34048 7-ma: 34304 8-ma: 34560 tak jak w opisie, wartości zaznaczone kolorem, w twoim przypadku ścieżka druga (jak piszesz ma startowac pierwsza) powinna miec wartość 32768.
pozdrawiam Robs Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 29.12.2003 o godz. 21:35 |
![]() |
![]() |
|
|