Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
07.11.2011, 23:53 | #1 |
|
Nietypowy problem z nagrywarką LG GH22LP20
Przede wszystkim chciałem się przywitać Jest to mój pierwszy post na forum.
Mój problem wygląda następująco, nagrywarka DVD (jak w tytule) widzi wszystkie płyty jako czyste (nagrane przez siebie DVD/CD jako czyste DVD/CD analogiczne sytuacja wygląda przy oryginalnych płytach z grami czy programami). Chciałbym przy tym zwrócić uwagę, iż kiedy wkładam nagraną płytę czy też płytę oryginalną z grą/programem ikonka napędu w moim komputerze zmienia się na taką jak występuje normalnie kiedy włożymy czystą cd/DVD (nie ma sytuacji takiej że napęd w ogóle pozostaje bezczynny lub nic nie widzi jak ma to miejsce przy uszkodzeniu/zużyciu czytnika). Ponadto nagrywarka poprawnie nagrywa płyty cd/DVD/DL-DVD itp oraz porwanie rozpoznaje czyste płyty(otwiera się okno z możliwością wyboru akcji). Co najdziwniejsze kiedy wkładam np płytę z grą czy nagraną wcześniej tą nagrywarką ( najpierw następuje sytuacja opisana na wstępie) i uruchomię ponownie system nie wyjmując płyty z napędu wówczas po uruchomieniu systemu napęd działa prawidłowo w przypadku tej płyty i każdej innej włożonej już po ponownym uruchomieniu systemu. Natomiast problem powraca jeśli zamknę/uruchomię ponownie system bez płyty w napędzie.Co sugeruje raczej winę po stronie systemu niż sprzętu. Szukałem w internecie rozwiązania problemu ale bez skutku Dane techniczne i info System Windows XP 32-bity serwis pak 3 nagrywarka jak w tytule Nagrywanie programem nero 6 burning rom posiadałem również alcohol 52%( problemy pojawiły się długo po ty jak program ten był instalowany więc raczej to nie tu leży problem) W celu próby rozwiązania problemu wykonałem: Ponadto aktualizowałem Firmware do wersji 2.0Aktualizacja sterowników ASPISprawdzenie poprawności DMA (ultra DMA4) skanowanie anty wirusowe :kacpersky Windows i bios wykrywają poprawnie nagrywarkę Problem zaczął występować po wykonaniu operacji oczyszczanie dysku C,D (1 wolumin 2 partycje) - C/D prawy kilk właściwości - oczyszczanie dysku z zaznaczeniem usunięcia kompresuj stare pliki Z góry dziękuje za pomoc (wiem że się trochę rozpisałem ale ten problem mnie irytuje) |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
24.08.2012, 07:38 | #2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
|
A na innych komputerach/systemach jest dobrze?
Jeżeli tak to czyszczenie uszkodziło Windowsa i najlepiej byłoby go zainstalować od nowa. |
24.08.2012, 15:11 | #3 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
|
Czy to nie jest ukrywanie danych na temat plyty w daemon tools czy clone dvd - atip to chyba sie zwalo?
|
Tagi |
dvd, gh22lp20, lg, widzi płyty nagrane jako czyste, xp |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|
Podobne dyskusje | ||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z nagrywarką LG GH22LP20 | celawak | Napędy optyczne DVD | 4 | 25.07.2009 13:36 |
problem z lg gh22lp20 | luki198 | Napędy optyczne DVD | 5 | 04.06.2009 20:03 |
Problem z nagrywarką LG H42N | Dżolero | Napędy optyczne DVD | 2 | 20.11.2007 15:49 |
Nietypowy problem z reklamacja w LG | rosol | Off topic | 10 | 19.06.2005 22:37 |
problem z nagrywarką lg | MartinezM | Napędy optyczne CD | 3 | 03.11.2003 21:15 |