![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.08.2005
![]() |
nosnik czy napęd ?
z góry przepraszam jesli utworzyłam post w zlym miejscu jestem pierwszy raz na podobnym forum. Otóż pytanie mam następujące. Dziś kupiłam nagrywarkę DVD LG GSA - 4163 BBU, wgrałam programik zarzuciłam do środką płytę DVD esperanza (+) 4x i nagrałam za pomocą Nero kilka filmów w zwykłym formacie avi na płytkę DVD. Nagrało bez problemów, jednak kiedy chce je skopiowac na dysk z płyty tej pokazuje czas kopiowania 2 min, 5 min 100 min i rośnie az w pewnym momencie zazwyczaj po 20 s czyt ajuz normalnie. Mam pytanie czy plyta jest cos nie teges czy napęd, zaniosłam ta płytę do kolegi ktory ma odtwarzacz dvd i podobnie ma, a nawet jednego filmu ni eudalo mu sie skopiowac. Jesli zatem to win aplyty to czy podczas nagrywania plusowych lub minusowych trzeba cos ustawic ? czy moze jeszcze cos innego zle zrobilam
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może płytka poprostu lipna, nie zaszkodzi zaktualizować frimware od nagrywarki, poza tym spróbój nagrać na markowym nośniku np. Verbatim DVD+R lub -R
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.08.2005
![]() |
nagraj prędkością 4x na TDK i zobacz czy się powtórzy jak będzie problem zamotaj w menadżerze sprzętu tryb mógł się przełączyć na PIO z DMA
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Na początek przeczytaj ten post:http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=53005 i zrób wszystko tak jak jest tam opisane, a twój problem powinien zniknąć
![]() |
|
|