Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.03.2004, 01:06   #1
horizn
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.03.2004
horizn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nowa nagrywarka i nowy problem

witam

nabylem dzis dvr-106d wypalilem jedna dvd dziala elegancko, ale przestala mi wypalac dvd (; zwykle cd wypala dalej, a przy dvd robi tak:
http://lan.net.pl/~horizn/a.jpg

przeinstalowalem nero na 6.3.0.3, bledow na dysku nie mam, zdefragmentowany o&o zero obciazenia procka i pamieci. wie ktos co jest grane ?

pozdrawiam.
horizn jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.03.2004, 02:35   #2
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez horizn
witam

nabylem dzis dvr-106d wypalilem jedna dvd dziala elegancko, ale przestala mi wypalac dvd (; zwykle cd wypala dalej, a przy dvd robi tak:

przeinstalowalem nero na 6.3.0.3, bledow na dysku nie mam, zdefragmentowany o&o zero obciazenia procka i pamieci. wie ktos co jest grane ?

pozdrawiam.
Może zostaw palnik sam na tasmie jako Master ? Zmień płyty na markowe... Spróbój palić prostackim Nero Express...

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 09.03.2004, 07:05   #3
czopochrup
Toshiba... :&gt;

Data rejestracji: 27.02.2004
czopochrup zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam jako mate i hu.... tzn mi wypala ale sie potem kazda pytka zacina ale mam slabego kompa moze to jest przyczyna...
czopochrup jest offline  
Stary 09.03.2004, 12:51   #4
horizn
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.03.2004
horizn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
plytki to esperanzy z numerem z dolu. nagrywarka jako single i jako master i jako slave to samo. najlepsze jest to ze wlasnie wsadzilem dvd+rw i wypala zaraz zobacze dvd-r, a potem innego kompa sprawdze.
horizn jest offline  
Stary 10.03.2004, 12:16   #5
tytusdezoo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.11.2003
tytusdezoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wywal te płyty Chopie , esperanza to najwieksze gowno , mam litka nagrywa mi na tym , ale początek i koniec płytki mocno szarpie , twoja naszczęscie nawet tego gowna nie łapie.
tytusdezoo jest offline  
Stary 10.03.2004, 13:41   #6
picasso_p
Bywalec

Data rejestracji: 28.02.2004
picasso_p w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez horizn
witam

pozdrawiam.
co do twojego problemu to odpowiedz jest jedna - nie obsługiwane przez bios nagrywarki płytki DVD-+R(W) , nie napisałeś jakiej to marki i rodzaju była płytka DVD-+R(W) i czy producent podał ją na liście płytek 100% zgodnych z nagrywarką lub kompaktybilną z nią.Pamiętajcie jedno jeśli w biosie nagrywarki nie będzie Media Code danego nośnika to nagrywara go nie nagra i stąd te błedy.NP. Esperanzy są w moim przypadku KOMPAKTYBILNE (Media Code : AN31,AML,Princo bo GSC01 już nie chodzą) i co z tego wynika że sa tak szajskie że zamiast wypalać x4 tak jak na nich pisze to wypalam x2 by uzyskać dobrą jakość wypalenia.

Pozdrawiam.
picasso_p jest offline  
Stary 10.03.2004, 13:49   #7
picasso_p
Bywalec

Data rejestracji: 28.02.2004
picasso_p w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez horizn
plytki to esperanzy z numerem z dolu. nagrywarka jako single i jako master i jako slave to samo. najlepsze jest to ze wlasnie wsadzilem dvd+rw i wypala zaraz zobacze dvd-r, a potem innego kompa sprawdze.
Sorrki! dopiero zobaczyłem że jednak napisałeś przynajmniej firme to już samo w sobie dużo mówi.Starajcie się wypalać Esperanzy które są oznaczone x4 jak najwolniej x2 x1 może wtedy zniknie wam efekt szarpania.U mnie to działa ale i tak już nagrywam na TDK,Verbatimach a Esperanzy,Prinko,AXE zostawiam na jakieś szajskie nagrania które w razie padnięcia nie przyprawią mnie o ból serca.
picasso_p jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: