![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2002
![]() |
![]()
Ukazały się nowe biosy do nagrywarek Lite-On:
modele LDW-811S, LDW-411S, LDW-411SX Można je pobrać ze strony: http://www.liteonit.com/ODD/english/index-english.htm |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Wgralem i na razie ok. Jeszcze nic nie nagrywalem, ale chociaz czyta plytki
![]() PS. Aha mam 401s@411s |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Ciekawe czy nagrywa DVD+-RW?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.06.2002
![]() |
Na CDFreaks trwa ożywiona dyskusja na ten temat:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?threadid=84092 Skróty do plików binarnych FSOH: http://home.storageinfo.co.kr/~kenny...inary_FS0H.zip i HS0K: http://home.storageinfo.co.kr/~kenny...inary_HS0K.zip
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.06.2003
![]() |
Moja dobrze nagrywa na FSOF i na razie nie zmieniam.
thx |
![]() |
![]() |
#6 |
ze Stumilowego Lasu
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
Z tego co piszą na cdfreaks to nowy fw podobno 'rewelacyjny' (okaże się
![]() Pozdrawiam Eyeore
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Zainstalowałem Dr8hs0k dla 811S i nagrałem 2 płytki:
- TDK DVD-RW x1 - wszystko OK - noname (dostałem razem z nagrywarką) DVD+RW x4 - wszystko OK Teraz płytki są szybciej rozpoznawane przez nagrywarkę. Jak jeszcze potestuję to podzielę się wynikami. Na razie nowy bios do 811S polecam. Ostatnio zmieniany przez lewart : 09.01.2004 o godz. 22:45 |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.10.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.01.2004
![]() |
Cytat:
Wgrałem dzisiaj nowy bios do 411s wypaliłem 3 płytki jedną minusową dwie plusowe - esperanze wszystko ok! Płytki CD RW nagrywa bez problemu , proawidłowo rozpoznaje prędkość zapisu , działa programik bok type , wygląda że wszystkko jest na 555 pozdrawiam! aldik |
|
![]() |
![]() |
#10 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
nowy dziala. rozpoznal plytke dv-r gigamaster, stary wogole nie czytal plytki. predkosc nagrywania rozpoznal jako 2X, na plycie jest napsiane X4. ale to szczegol. jednak nie czyta ostatniego nagranego filmu na niej. nagrywalem na to dvd filmy w divx. jednak widze poprawe.
![]() "book" dziala! |
![]() |
![]() |
#11 |
OGame Master
![]() |
"book type"???
Mam male pytanie: czy moze mi ktos wyjasnic co to jest to "book type" i do czego sluzy? Przeszukalem forum, ale nie znalazlem zadnego opisu. "book type" jest cecha opisujaca nosnik, czyli czy jest to np. dvd-r, czy dvd+r, itd. Ale co tutaj do dzialania
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2002
![]() |
Przegrałem dziś film na DVD na płytkę TDK DVD-R. Wszystko działa bez problemu. Płytka bez najmniejszych zacięć odtwarzana jest na stacjonarnym odtwarzaczu Thomsona.
Nowy bios wydaje się być OK. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Bywalec
Data rejestracji: 27.10.2003
![]() |
Cytat:
Witam !! A ota odpowiedz na twoje pytanie http://cdrinfo.pl/newsy/archiwum/005223.php#005223 czytaj instaluj bo warto.........
![]() |
#14 |
OGame Master
![]() |
Ups... pojawil sie problem. Kasowalem DVD-RW TDK (full-erase) i przez 92% bylo wszystko ok, ale pozniej zaczal stukac. Niby przeszlodo konca, ale na koniec wyskoczyl napis "power calibration error". Plytki nie wyczyscil!!! Mam 401s@411s. I tu pojawilo sie pytanie czy przypadkiem nie jest to wina eepromu ktory wgralem z "gotowej" paczki do przerabiania ktora sciagnalem ze strony kowanskiego. Nie przerobilem swojego wiec moze w tym tkwi problem
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2003
![]() |
No jak narazie chyba wszystko OK. Nagrany film na DVD+R TDK jako DVD-R przy użyciu "Book Type" działa rewelacyjnie. Muszę kupić kilka różnych tanich płyt CD-R i sprawdzić jak nagrywa się płyty audio. Na poprzednich biosach miałem problemy odczytem muzyki odtwarzaczu CD. Jedynie na verbatimach było ok. Mam nagrywarkę 411S.
|
![]() |
![]() |
|
|