![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
![]()
Wydaje się że jest zdecydowanie lepiej. Np. Ten bios rozwiązał dość istotny dla mnie problem - nagrywanie DVD-DATA na -RW/-R. Do tej pory nie udało się poprawnie nagrać na żadnym z poprzednich biosów płytki z danymi, nawet na OEM HSTQ. Każda próba odzytu plików kończyła się komunikatem o błędach CRC. Po wgraniu HS0H powrórny test na tych samych mediach (Emtec -RW/ prog. Sonic MyDVD) zakończył się powodzeniem.
Pozdrawiam, misio69 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2004
![]() |
![]() Cytat:
Na biosie FS0F w ogole nie nagrywal plyt dvd-rw. moze mam skopana nagrywajke? |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.09.2003
![]() |
U mnie po zmianie na FS0H jest super - ilość błędów C1 i C2 bardzo zmalała - mieści się w końcu w normach.Testowałem: esperanza -R x4,+R x4, platinum +R x4, TDK -RW x2, ricoch +RW x4,- mój palnik to 401s@411s eeprom oryginalny (ze zmienionym stringiem identyfikacyjnym).
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2003
![]() |
411s - DVD-RW Verbatim SERL x2 - bez problemów wszystko się nagrywa. Nagrałem płytę i działa na PS2. Jak narazie wszystko chyba OK. Czy ktoś nagrywał już płyty audio na nowym biosie
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2002
![]() |
![]()
Nagrałe dziś film na płytke TDK DVD-R używając nowego biosa. Wyniki z KProbe przedstawia umieszczam w załączniku.
Płytka działa po prostu pięknie. Dodatkowo nagrywałem dziś na syfne Esperanze i niestety na kompie odtwarzacze czytają płytkę bez problemów, a odtwarzac stacjonarny praktycznie nie radzi sobie z tą płytką P.S. Czy wyniki PI/PO uzyskane przez mnie są dobre, bo nie bardzo sie jeszcze na tym znam. |
![]() |
![]() |
#21 |
Bywalec
![]() |
Dodatkowo umieszczam wykres dla płytki Esperanza DVD+R
|
![]() |
![]() |
#22 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Ja na tym też za bardzo się nie znam, ale dodam, że jest już KProbe 1.1.28
|
![]() |
![]() |
#23 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
TAK SOBIE CZYTAM WASZE WIADOMOŚCI O PROBLEMACH Z NOŚNIKAMI(MP. Z ESPERANZA) I JEST TO DLA MNIE BARDZO DZIWNE.
POSIADAM LITEONA 401@411 NAGRYWAM NA WSZYSTKIM , ZERO BŁEDÓW. mIAŁEM RAZ PROBLEMY I O DZIWO BYŁY NA PŁYTACH TDK DVD+R 4X(BŁEDY GDZIES 3/4 PŁYTY NA DWÓCH NOŚNIKACH), JAK SIE SZYBKO OKAZAŁO BYŁA TO WINA WINDOWSA(ZAŚMIECONEGO). NAJLEPIEJ MIEC JEDEN PROGRAM DO NAGRYWANIA I WSZYSTKO JEST OK!! AHA , JAK KUPUJECIE ESPERANZE LUB INNE ZE SPINDLA ZWRACAJCIE UWAGE JAK TE PŁYTY WYGLĄDAJA , CZASAMI SA PORYSOWANE,ZAŚMIECONE ITP. CO MOŻE POWODOWAĆ RÓŻNE PROBLEMY I BŁĘDY. I PAMIĘTAJCIE W PRZEROBIONYCH NAPEDACH O WGRANIU ZAWSZE WŁASNEGO EEPROMA!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#24 |
Bywalec
![]() |
Stwierdzam tylko fakt, ze Esperanza to syfne płytki. A jeśli komuś chodzą dobrze, to tylko przez bardzo krótki okres czasu tak będzie. Pomimo, że dużo czytałem na temat płyt jakie kupować, postanowiłem zaryzykować i kupić Esperanze i to było najgorzej wydane 45 zł.
WNIOSEK: Nigdy więcej |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Jest jedno ale, te płyty mają indeks prędkości 4x, inne płytki się sypały, ale firmware tez było wtedy inne!!! |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Bywalec
![]() |
![]() Cytat:
Na dodatek jak widze czytając posty z http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25947 to większość osób tak ma. Ja już na pewno nigdy ich nie kupie choćby nie wiem co. Płytki CDR esperanza (nie wiem jak teraz bo dawno nie kupowałem) też nie były za dobre. |
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2004
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#28 |
Bywalec
![]() |
Mam jeszcze pytanie odnośnie wartości PI/PO. Jakie powinny być. I czy wykres dla TDK oznacza wysoką jakość nagrania czy nie??
|
![]() |
![]() |
#29 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
A czy ktos probowal plytek Platinium dvd+r ?? Mam 401s@411s i u mnie nagrywaja sie bardzo dobrze na wszystkich wersjach firmware i cena tez jest bardzo dobra (6zl), poza tym wszystkie stacjonarne odtwarzacze nie maja z nia problemow w przeciwienstwie do Esperanzy +/-r
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() Bo czasami tak jest , ze firmowe teoretycznie lepsze słabo czytają płytki. A Xbox jest tego najlepszym pszykładem , tam czytnik jest tak ***...... , ze lepiej wywalic go i wstawic dobry napęd DVD z kompa!!! |
|
![]() |
![]() |
|
|