Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2004, 09:08   #16
misio69
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.12.2003
misio69 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wink HS0H pierwsze wrażenia na 811S

Wydaje się że jest zdecydowanie lepiej. Np. Ten bios rozwiązał dość istotny dla mnie problem - nagrywanie DVD-DATA na -RW/-R. Do tej pory nie udało się poprawnie nagrać na żadnym z poprzednich biosów płytki z danymi, nawet na OEM HSTQ. Każda próba odzytu plików kończyła się komunikatem o błędach CRC. Po wgraniu HS0H powrórny test na tych samych mediach (Emtec -RW/ prog. Sonic MyDVD) zakończył się powodzeniem.

Pozdrawiam,
misio69
misio69 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.01.2004, 12:36   #17
Qleczka
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.01.2004
Qleczka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down

Cytat:
Napisany przez Realok
Ups... pojawil sie problem. Kasowalem DVD-RW TDK (full-erase) i przez 92% bylo wszystko ok, ale pozniej zaczal stukac. Niby przeszlodo konca, ale na koniec wyskoczyl napis "power calibration error". Plytki nie wyczyscil!!! Mam 401s@411s.
To i tak dobrze. U mnie po "probie" nagraniu pierwszej esperanzy dvd-rw (bios FS0H) pojawil sie komunikat ze nie moze zamknac plyty. Proba skasowania tez sie nie powiodla, bo wykrywa go jako dvd-r! Druga zakonczyla zywot na poczatku nagrywania i jest niewykrywalna po nagraniu (brak plyty). byc moze slabe sa te esperanzy bo kupilem po 7zl. Jedna nagralem wczesniej na starszym biosie i bylo ok.Natomiast ladnie nagrywa DVD-video na dvd-r i dvd+r i mozna wybrac predkosci x2,x4 na minusach itp.
Na biosie FS0F w ogole nie nagrywal plyt dvd-rw. moze mam skopana nagrywajke?
Qleczka jest offline  
Stary 10.01.2004, 13:42   #18
pawels29
Bywalec

Data rejestracji: 21.09.2003
pawels29 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie po zmianie na FS0H jest super - ilość błędów C1 i C2 bardzo zmalała - mieści się w końcu w normach.Testowałem: esperanza -R x4,+R x4, platinum +R x4, TDK -RW x2, ricoch +RW x4,- mój palnik to 401s@411s eeprom oryginalny (ze zmienionym stringiem identyfikacyjnym).

Pozdrawiam.
pawels29 jest offline  
Stary 10.01.2004, 18:54   #19
monwis
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.09.2003
monwis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
411s - DVD-RW Verbatim SERL x2 - bez problemów wszystko się nagrywa. Nagrałem płytę i działa na PS2. Jak narazie wszystko chyba OK. Czy ktoś nagrywał już płyty audio na nowym biosie
monwis jest offline  
Stary 10.01.2004, 19:23   #20
Liz4rd
Bywalec

Data rejestracji: 17.03.2002
Liz4rd zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cool

Nagrałe dziś film na płytke TDK DVD-R używając nowego biosa. Wyniki z KProbe przedstawia umieszczam w załączniku.
Płytka działa po prostu pięknie.
Dodatkowo nagrywałem dziś na syfne Esperanze i niestety na kompie odtwarzacze czytają płytkę bez problemów, a odtwarzac stacjonarny praktycznie nie radzi sobie z tą płytką

P.S.
Czy wyniki PI/PO uzyskane przez mnie są dobre, bo nie bardzo sie jeszcze na tym znam.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nowe biosy do nagrywarek Lite-On-pi-po-tdk-r.jpg  
Liz4rd jest offline  
Stary 10.01.2004, 20:13   #21
Liz4rd
Bywalec

Dodatkowo umieszczam wykres dla płytki Esperanza DVD+R
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nowe biosy do nagrywarek Lite-On-pi-po-esperanza-r.jpg  
Liz4rd jest offline  
Stary 10.01.2004, 20:28   #22
lewart
Bywalec

Data rejestracji: 28.12.2003
lewart zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja na tym też za bardzo się nie znam, ale dodam, że jest już KProbe 1.1.28
lewart jest offline  
Stary 10.01.2004, 20:49   #23
tytusdezoo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.11.2003
tytusdezoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
TAK SOBIE CZYTAM WASZE WIADOMOŚCI O PROBLEMACH Z NOŚNIKAMI(MP. Z ESPERANZA) I JEST TO DLA MNIE BARDZO DZIWNE.
POSIADAM LITEONA 401@411 NAGRYWAM NA WSZYSTKIM , ZERO BŁEDÓW.
mIAŁEM RAZ PROBLEMY I O DZIWO BYŁY NA PŁYTACH TDK DVD+R 4X(BŁEDY GDZIES 3/4 PŁYTY NA DWÓCH NOŚNIKACH), JAK SIE SZYBKO OKAZAŁO BYŁA TO WINA WINDOWSA(ZAŚMIECONEGO). NAJLEPIEJ MIEC JEDEN PROGRAM DO NAGRYWANIA I WSZYSTKO JEST OK!!

AHA , JAK KUPUJECIE ESPERANZE LUB INNE ZE SPINDLA ZWRACAJCIE UWAGE JAK TE PŁYTY WYGLĄDAJA , CZASAMI SA PORYSOWANE,ZAŚMIECONE ITP. CO MOŻE POWODOWAĆ RÓŻNE PROBLEMY I BŁĘDY. I PAMIĘTAJCIE W PRZEROBIONYCH NAPEDACH O WGRANIU ZAWSZE WŁASNEGO EEPROMA!!!!!!!!!!!
tytusdezoo jest offline  
Stary 10.01.2004, 22:31   #24
Liz4rd
Bywalec

Stwierdzam tylko fakt, ze Esperanza to syfne płytki. A jeśli komuś chodzą dobrze, to tylko przez bardzo krótki okres czasu tak będzie. Pomimo, że dużo czytałem na temat płyt jakie kupować, postanowiłem zaryzykować i kupić Esperanze i to było najgorzej wydane 45 zł.
WNIOSEK: Nigdy więcej
Liz4rd jest offline  
Stary 10.01.2004, 23:18   #25
tytusdezoo
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Liz4rd
Stwierdzam tylko fakt, ze Esperanza to syfne płytki. A jeśli komuś chodzą dobrze, to tylko przez bardzo krótki okres czasu tak będzie. Pomimo, że dużo czytałem na temat płyt jakie kupować, postanowiłem zaryzykować i kupić Esperanze i to było najgorzej wydane 45 zł.
WNIOSEK: Nigdy więcej
Mama jeden z pierwszych modeli Liteona 401s z lipca, nagrywam bardzo dużo 50% na esperanzach i wszystko ok!!! nadal.
Jest jedno ale, te płyty mają indeks prędkości 4x, inne płytki się sypały, ale firmware tez było wtedy inne!!!
tytusdezoo jest offline  
Stary 10.01.2004, 23:38   #26
Liz4rd
Bywalec

Unhappy

Cytat:
Napisany przez tytusdezoo
Mama jeden z pierwszych modeli Liteona 401s z lipca, nagrywam bardzo dużo 50% na esperanzach i wszystko ok!!! nadal.
Jest jedno ale, te płyty mają indeks prędkości 4x, inne płytki się sypały, ale firmware tez było wtedy inne!!!
No ja też mam płytki z indeksem x4 i działają dobrze na kompie. Ale po włożeniu do odtwarzacza stacjonarnego już nie.
Na dodatek jak widze czytając posty z http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25947 to większość osób tak ma. Ja już na pewno nigdy ich nie kupie choćby nie wiem co. Płytki CDR esperanza (nie wiem jak teraz bo dawno nie kupowałem) też nie były za dobre.
Liz4rd jest offline  
Stary 10.01.2004, 23:46   #27
Qleczka
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.01.2004
Qleczka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs up

Cytat:
Napisany przez Liz4rd
No ja też mam płytki z indeksem x4 i działają dobrze na kompie. Ale po włożeniu do odtwarzacza stacjonarnego już nie.
Nagrane plytki dvd-r x4 tez u mnie chodza ladnie na kompie, a nie chodza na moim stacjonarnym odtwarzaczu. Za to chodza bardzo ladnie u mojego kumpla na odtwarzaczu stacjonarnym innego producenta. Jak nagram plytki tej samej firmy z predkoscia x2 to moj odtwarzacz stacjonarny ladnie to lapie i odtwarza.
Qleczka jest offline  
Stary 11.01.2004, 00:04   #28
Liz4rd
Bywalec

Mam jeszcze pytanie odnośnie wartości PI/PO. Jakie powinny być. I czy wykres dla TDK oznacza wysoką jakość nagrania czy nie??
Liz4rd jest offline  
Stary 11.01.2004, 01:16   #29
smyk
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.10.2003
smyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czy ktos probowal plytek Platinium dvd+r ?? Mam 401s@411s i u mnie nagrywaja sie bardzo dobrze na wszystkich wersjach firmware i cena tez jest bardzo dobra (6zl), poza tym wszystkie stacjonarne odtwarzacze nie maja z nia problemow w przeciwienstwie do Esperanzy +/-r .
smyk jest offline  
Stary 11.01.2004, 01:22   #30
tytusdezoo
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Qleczka
Nagrane plytki dvd-r x4 tez u mnie chodza ladnie na kompie, a nie chodza na moim stacjonarnym odtwarzaczu. Za to chodza bardzo ladnie u mojego kumpla na odtwarzaczu stacjonarnym innego producenta. Jak nagram plytki tej samej firmy z predkoscia x2 to moj odtwarzacz stacjonarny ladnie to lapie i odtwarza.
To wina odtwarzacza (wiem ,że napiszesz ze to pioneer lub panasonic lub inny lepszy) a ja sie pytam dlaczego działają na kompie dlaczego działaja np. na najnowszej stacjonarnej Aiwie, dlaczego działają na Samsungu i innych.
Bo czasami tak jest , ze firmowe teoretycznie lepsze słabo czytają płytki.
A Xbox jest tego najlepszym pszykładem , tam czytnik jest tak ***...... , ze lepiej wywalic go i wstawic dobry napęd DVD z kompa!!!
tytusdezoo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: