![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Registered
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
Po wgraniu tego biosu experanzy -r x4 nagrane na poprzednich biosach z plikami Divx napęd praktycznie wcale nie odczytuje a jak już to zacina.
Dobrze że mam jeszcze DVD-ROM Toshiba 1512 który dobrze sobie z nimi radzi. Na nowym (FS0H) jeszcze nie nagrywałem. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Liz4rd
PI/PO oczywiście im mniej tym lepiej ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2004
![]() |
Cytat:
Mnie tylko interesuje jedno: plytke nagralem x4 na plycie typu Esperanza/Gigamaster chodza dzisiaj elegancko, czy ta sama plytka bedzie dzialala za 5 lat ? Mam kilka plyt cd z danymi nagranych w roku 1997 i nie dzialaja mi dzisiaj dwa tzw. noname (firmowe Verbatim bezproblemowo) Jezeli chodzi o Xboxa, to pewnie da sie wyregulowac. Ja kilka lat temu wyregulowalem laser w Playstation One tak, ze chodzily plyty cdrw..(PS chodzi do dzisiaj) LiteOn 411 kupiony dwa tygodnie temu sprawuje sie bardzo dobrze na dvd-r i dvd+r. Problem mam na razie z dvd-rw na nowym biosie, ale byc moze uzylem taniej plytki esperanzy. Na wersji biosu ktora byla w nagrywarce poszlo bez problemu. |
|
![]() |
![]() |
#34 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
Nagrywałem dzisiaj dvd r-w(ricoh)4x 411sFSOH film w nero
6302.Przy prędkości 4x błąd weryfikacji.Wykasowałem dokładnie i nagrałem 2.4x i OK. |
![]() |
![]() |
#35 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.09.2003
![]() |
błąd weryfikacji nie musi wynikać z problemów w samym palniku - właśnie miałem taki problem,że źle się nagrywały długie pliki - pomogła zmiana driverów via 4in1. Sprawdź płytę KProbe-m.
|
![]() |
![]() |
#36 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2003
![]() |
Cytat:
wypalilem do tej pory 8 platinium dvd+r 4x i ni problemu. zadnych bledowi i takich tam. tanie i dobre ps.nagrywalem jako DATA na 451s
![]() |
#37 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2003
![]() |
[B]Chłopaki a co z zwykłymi płytami cd-r np.datex, mint, melody, nagranymi jako audio? Czy wy też macie problemy z odczytem płyt nagranych jako audio cd
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
ja nagrywalem tdk i gigamastery. zero problemow na sprzecie technicsa
|
![]() |
![]() |
#39 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2002
![]() |
Ja uzywam samsunga -RW i przy nowym biosie nawet mi nie kasuje plyt
|
![]() |
![]() |
#40 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2002
![]() |
Cofam to nosnik byl uszkodzpny
|
![]() |
![]() |
#41 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.10.2003
![]() |
WITAM !
Nareszcie Liteon dopracował nowy bios do swojej nagrywarki . Wcześniej nagrywane płyty DVD-R i DVD-RW nie były odczytywane przez moją TOSHIBĘ SD-M1802. Teraz bez najmniejszych problemów ^_^. filmy i dane. |
![]() |
![]() |
|
|