![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
nie czyta DVD
witam
![]() mam notebooka.i nie wiem dlaczego moj naped nie czyta plyt DVD.z plytami CDR jest ok. jaka moze byc przyczyna?czy moze cos w ustawieniach kompa trzeba zmienic? Nero 'widzi' naped.na marginesie naped jest wymieniony(nowy) wiec logicznie rzecz biorac powinien dzialac bez problemu. dzieki za pomoc
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co to za model napedu - ? moze po wymianie wsadzili zwykly cd-rom
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
z tego co znalazlem na sieci to Lite On.ma oznaczenia DVD-RW,R itp.takze mysle ze naped jest wlasciwy.
#4 | |
***3665;***1769;***1758;
Cytat:
no wiec jak sie zglasza w systemie > ? |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
a mozesz dokladniej?
#6 |
AMD User
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
Wejdz w menager urzadzen i powiedz jak sie nagrywarka zglasza w systemie.. Albo kliknij na ikonke napedu, wybierz wlasciwosci, a nastepnie sprzet..
Pozdrawiam
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Zglasza sie jako : Slimtype DVDRW SOSW-852S.
Czy o to chodzilo?
#8 | |
***3665;***1769;***1758;
Cytat:
SlimtypeDVDRW SOSW-852S - PS01, PSX3(new) (Known Firmware: PRS7 (Acer OEM)) Use LtnRPC to reset or disable the Region Counter. Click Disable and your drive will be region free! RPC-2 http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1949 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki ale nie pomoglo.
pytasz jaka wersje biosu mam? nie wiem...Acera jakas ![]()
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.09.2005
![]() |
Witam
Mam podobny problem z tą nagrywarką.... Na początku miałem 6S07 nie potrafiłem wgrać PSX3 ze strony LITEONa i pisało ta nagrywarka o tym numerze to nie ta. Pogrzebałem trochę na necie i znalazłem inną wersję PSX3 weszła spoko. Teraz to ta LITEONAa też dała się zainstalować. ![]() Pozdrawiam Darek |
![]() |
![]() |
#11 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Zostaje tylko czekać na nowa wersje biosu...
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.03.2005
![]() |
Witam
Dzisiaj na omawianej w tym temacie nagrywarce stracilem mozliwość odczytu i zapisu DVD. Opisze dokladnie co sie stalo: Jak wiadomo - dyski w laptopach nie sa duze wiec jako dodatkowy share w DC++ uzywalem napedu DVD. Musialem szybko nagrac plytke i wyciagnalem plyte DVD i włozylem CD i nagralem w Nero, podczas gdy DC++ caly czas dzialal... Nie wiem czy jest taka mozliwosc,ale czy laser nagrywarki moze sie jakos ustawic tylko na tryb CD lub DVD ?? Bo na takie cos to mi wyglada... Płyty CD są jak najbardziej wykrywane i odczytywane,natomiast DVD nonstop mielą, lampka na napedzie pali sie caly czas i wydaje dziwne dzwieki,jakby przeskoku lasera z jednej krawedzi na druga... Pomocy ... P.S. Czy mozna jakos zrestetować ustawienia nagrywarki jakies default setings,albo cos w tym stylu ?? |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Mały update : udało mi się odczytać i skasować DVD+RW... Poza tym wszystko bez zmian... :/
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#14 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj może przeinstalować sterowniki do pomocniczego kanału IDE.
Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc... ![]()
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Sterowniki przeinstalowałem juz na samym poczatku,ale nie sadze zeby to byla wina sterownikow,bo nawet nie moge wystartowac systemu z plyty boot'owalnej... a w tej kwestii windows nie ma nic do gadania...
Co robic ?? |
![]() |
![]() |
|
|