Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2004, 11:20   #1
kapelaTP
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.09.2004
kapelaTP w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napęd LG GCC-4120B - problem z odczytem DVD

Witam

Mama problem z napędem LG GCC-4120B.
Przestał czytać płyty DVD.

W zasadzie są dwa przypadki
1. Nie widzi płyty po włożeniu. (to wystąpiło jak dotąd 2 razy) W innym napedzie płyta chodzi LG GCC-4520B.

2. Podzczas rippowania lub oglądania filmy daje błędy od jakiegoś miejsca na płycie. Podczas oglądania filmu (POWER DVD, WIN MEDIA PLAYER) odtwarzanie staje. Przy rippowaniu (DVDDECRYPTER) w trybie pracy IFO (cały film w jednym podejściu) zrzuca np. VOB 1,2,3 a na czwartym staje z błędem odczytu zrzycając powiedzmy 50% czwartego VOB'a. Ponowny atak na VOB'a 4 (tryb FILE) daje błąd na samym poczatku rippowania. I w zasadzie od tego momentu nie daje się czytać płyto mimo, że PECET widzi pliki na płycie. Przestawienie RIPPOWANIA na omijanie błedów odczytu daje błedy odczytu do końca płyty (w zasadzie nie czekałem do końca, ale wydaje się, że wszystkie sektory do końca płyty są nieczytelne) Po włożeniu tej samej płyty np. następnego dnia błąd wystepuje w innym miejscu płyty.

Dodam, że:
1. anomalie dotyczą płyt, które wsześniej napęd ten czytał bez błędów
2. anomalia zaczęły się około 2 tygodni temu
3. inne funkcje czytania i nagrywania (CDR CDRW) działają "bez uchwytnych zmina" (jak piszą lekarze)

Może ktoś miał do czynienia z takim zjawiskiem w takich napędach.
W razie konieczności podania szczegłowych błedów lub wersji systemu czy oprogramowania mogę je podesłać.

Pozdrawiam

PS. Podczas RIPPOWANIA nie ucierpiały żadne prawa autorskie (płyta zakupina razem z gazetą GALA film PIĄTY ELEMENT)
kapelaTP jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2004, 15:35   #2
klosz007
Bywalec

Data rejestracji: 07.10.2003
klosz007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kapelaTP
Witam

W zasadzie są dwa przypadki
1. Nie widzi płyty po włożeniu. (to wystąpiło jak dotąd 2 razy) W innym napedzie płyta chodzi LG GCC-4520B.

2. Podzczas rippowania lub oglądania filmy daje błędy od jakiegoś miejsca na płycie. Podczas oglądania filmu (POWER DVD, WIN MEDIA PLAYER) odtwarzanie staje. Przy rippowaniu (DVDDECRYPTER) w trybie pracy IFO (cały film w jednym podejściu) zrzuca np. VOB 1,2,3 a na czwartym staje z błędem odczytu zrzycając powiedzmy 50% czwartego VOB'a. Ponowny atak na VOB'a 4 (tryb FILE) daje błąd na samym poczatku rippowania. I w zasadzie od tego momentu nie daje się czytać płyto mimo, że PECET widzi pliki na płycie. Przestawienie RIPPOWANIA na omijanie błedów odczytu daje błedy odczytu do końca płyty (w zasadzie nie czekałem do końca, ale wydaje się, że wszystkie sektory do końca płyty są nieczytelne) Po włożeniu tej samej płyty np. następnego dnia błąd wystepuje w innym miejscu płyty.

Dodam, że:
1. anomalie dotyczą płyt, które wsześniej napęd ten czytał bez błędów
2. anomalia zaczęły się około 2 tygodni temu
3. inne funkcje czytania i nagrywania (CDR CDRW) działają "bez uchwytnych zmina" (jak piszą lekarze)

Może ktoś miał do czynienia z takim zjawiskiem w takich napędach.
W razie konieczności podania szczegłowych błedów lub wersji systemu czy oprogramowania mogę je podesłać.

Pozdrawiam

PS. Podczas RIPPOWANIA nie ucierpiały żadne prawa autorskie (płyta zakupina razem z gazetą GALA film PIĄTY ELEMENT)
Cześć,
Ja miałem b. zbliżone objawy na Combo LG w notebooku Dell (nie czytał niektórych płyt, te co czytał to z trudem) - po prostu wysiada laser czytający DVD zaś ten od odczytu i nagrywania CD jest sprawny.
Musisz go reklamować jesli jest na gwarancji (powinny być 2 lata - nie wiem jak go długo masz).

Pozdrawiam,
Zbyszek
klosz007 jest offline  
Stary 03.09.2004, 23:20   #3
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez kapelaTP
Witam

A co na to mama?
VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: