Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.11.2004, 17:53   #1
bart132
PCmaniak.pl

Data rejestracji: 07.11.2004
bart132 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question [nagrywarka dvd] Nec, Litek a moze Pionek ?

Zastanawiam się nad zakupem nagrywarki DVD.
U mnie sprawa wygląda tak iż mogę kupić Neca, Pionka tudzież LiteON'ika. Róznica między Neciem a Pionkiem to 50 zl. Pozatym nie jest aktualnie dostepny w sklepie w ktorym chce go kupic.Ja wiadomo za 50 zl moge kupi 25 cake TDK Ale nie o to chodzi. Głównie chciałbym dostać dobrą nagrywarkę DVD. Nie chodzi mi tutaj o nagrywanie cd bo od tego mam mojego Ricoha a w koncu kupuje nagrywarke DVD zeby palić dvdki, a nie cd
Eh widze ze w Pionku są problemy z Bittsetingiem - szczerze mówiąc nie wiem co to za opcja i w czym moze mi być ona pomocna lub przeszkadzajaca.
Mam 350 zl i nie wiem co zrobic. Czy kupić neca, pionka a moze zupełny kosmos czyli Liteonik :?

Proszę nie zamykac tematu. Widzialem juz troche tematów porównujących m.in. Pionka do neca ale tyle co z nich zrozumialem to Porpstu ludzie nieraz nie potrafia wydac normalnej opini tylko kłucic sie czy gadać o dupie Maryni przez 5 stron.

Proszę o wszelkie za i przeciw w zakupie nagrywarki

Pozdrawiam
bart132
bart132 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.11.2004, 18:59   #2
sight
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.11.2004
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pioneer
sight jest offline  
Stary 07.11.2004, 19:15   #3
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Musisz się przede wszystkim zdecydować czego oczekujesz od nagrywarki:

A. Chcesz ciągle coś testować, mieć naprawdę dobry sprzęt za minimalną cenę - najtańszy LITEON z serii SOHW i przeróbka na jeden z najnowszych modeli.
Nagrywasz wtedy na dobrych nośnikach i masz b. dobrą jakość.

B. Chcesz mieć więcej spokoju (możesz przerabiać,ale nie musisz) i dobrą nagrywarkę za trochę więcej kasy- Pioneerek 108.

C. Na układzie NEC jest zbudowany Pioneerek, ale podobno NEC mu ustępuje - poszukaj wykresów, trochę ich jest na forum.

Druga i trzecia palą lepiej gorsze płytki i podobno są bardziej kompatybilne ze stacjonarnymi. Ale szczerze - po co palić na gorszych nośnikach, skoro i tak niedługo padną.

Też miałem taki dylemat i wybrałem opcję A. Zanim jednak to zrobiłem ślęczałem kilka dobrych wieczorów nad tym forum

Ostatnio zmieniany przez Morris : 07.11.2004 o godz. 19:20
Morris jest offline  
Stary 07.11.2004, 19:19   #4
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przecież taki temat jest przewijany dwa razy dziennie.

Poszukaj na forum

B@rtek jest offline  
Stary 07.11.2004, 19:22   #5
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez Bartek15
Przecież taki temat jest przewijany dwa razy dziennie.
Poszukaj na forum
Pierwszy lepszy, 5 linijek niżej:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39336
Stary 07.11.2004, 19:22   #6
bart132
PCmaniak.pl

Data rejestracji: 07.11.2004
bart132 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No tak. W sumie sam składniam sie bardziej ku Necowi i Pionkowi. Z tego co wiem to do Pionków nie są zbyt często dostępne biosy nowe - jezeli wogole jakies nowe , poprawiajace funkcje sa. Natomiast w Necu to czesto wychodzi :? Cały dzien siedzialem dzis jak i wczoraj a forum i teraz to już sam nie wiem :/ Pomocy Nie mowie równieże ze nie bede palil na nośnikach tańszych Od czasu do czasu jakis filmik na TDk ( dvd (plyta)) no i mniej wazne dane na czyms gorszym. Chodzi o to czy ten Pionek jest wart tej różnicy prawie 50 zl ?
bart132 jest offline  
Stary 07.11.2004, 21:28   #7
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez bart132
No tak. W sumie sam składniam sie bardziej ku Necowi i Pionkowi. Z tego co wiem to do Pionków nie są zbyt często dostępne biosy nowe - jezeli wogole jakies nowe , poprawiajace funkcje sa. Natomiast w Necu to czesto wychodzi :? Cały dzien siedzialem dzis jak i wczoraj a forum i teraz to już sam nie wiem :/ Pomocy Nie mowie równieże ze nie bede palil na nośnikach tańszych Od czasu do czasu jakis filmik na TDk ( dvd (plyta)) no i mniej wazne dane na czyms gorszym. Chodzi o to czy ten Pionek jest wart tej różnicy prawie 50 zl ?
Z tego co widac na forum, to Pionek jest trochę lepiej dopracowany niż NEC, więc nie przejmowałbym się mniejszą częstotliwością BIOSów.

Twoje uprawnienia: