![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
PCmaniak.pl
Data rejestracji: 07.11.2004
![]() |
![]()
Zastanawiam się nad zakupem nagrywarki DVD.
U mnie sprawa wygląda tak iż mogę kupić Neca, Pionka tudzież LiteON'ika. Róznica między Neciem a Pionkiem to 50 zl. Pozatym nie jest aktualnie dostepny w sklepie w ktorym chce go kupic.Ja wiadomo za 50 zl moge kupi 25 cake TDK ![]() ![]() Eh widze ze w Pionku są problemy z Bittsetingiem - szczerze mówiąc nie wiem co to za opcja i w czym moze mi być ona pomocna lub przeszkadzajaca. Mam 350 zl i nie wiem co zrobic. Czy kupić neca, pionka a moze zupełny kosmos czyli Liteonik :? Proszę nie zamykac tematu. Widzialem juz troche tematów porównujących m.in. Pionka do neca ale tyle co z nich zrozumialem to ![]() Proszę o wszelkie za i przeciw w zakupie nagrywarki Pozdrawiam bart132 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
pioneer
|
![]() |
![]() |
#3 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Musisz się przede wszystkim zdecydować czego oczekujesz od nagrywarki:
A. Chcesz ciągle coś testować, mieć naprawdę dobry sprzęt za minimalną cenę - najtańszy LITEON z serii SOHW i przeróbka na jeden z najnowszych modeli. Nagrywasz wtedy na dobrych nośnikach i masz b. dobrą jakość. B. Chcesz mieć więcej spokoju (możesz przerabiać,ale nie musisz) i dobrą nagrywarkę za trochę więcej kasy- Pioneerek 108. C. Na układzie NEC jest zbudowany Pioneerek, ale podobno NEC mu ustępuje - poszukaj wykresów, trochę ich jest na forum. Druga i trzecia palą lepiej gorsze płytki i podobno są bardziej kompatybilne ze stacjonarnymi. Ale szczerze - po co palić na gorszych nośnikach, skoro i tak niedługo padną. Też miałem taki dylemat i wybrałem opcję A. Zanim jednak to zrobiłem ślęczałem kilka dobrych wieczorów nad tym forum ![]()
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 07.11.2004 o godz. 19:20 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39336
![]() |
#6 |
PCmaniak.pl
Data rejestracji: 07.11.2004
![]() |
No tak. W sumie sam składniam sie bardziej ku Necowi i Pionkowi. Z tego co wiem to do Pionków nie są zbyt często dostępne biosy nowe - jezeli wogole jakies nowe , poprawiajace funkcje sa. Natomiast w Necu to czesto wychodzi :? Cały dzien siedzialem dzis jak i wczoraj a forum i teraz to już sam nie wiem :/ Pomocy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
![]() |
|
|